Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-07-2008, 00:14
gercekisim gercekisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelikten Ayrılanlar

Hurafe denince aklıma geldi:

Fasıl: TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ
Konu: Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı
Kaynak: Buhari, Tıbb 39, 33, Icare 16, Fedailu'l-Kur'an 9; Müslim, Selam 66, (2201); Ebu Davud, Tıbb 19, (3900); Tirmizi, Tıbb 20, (2064,2065)
Ravi (r.a.): Ebu Said
Hadis: Biz [Resulullah (sav)'ın çıkardığı askeri] bir seferdeydik. Bir yerde konakladık. Yanımıza bir cariye gelip: "Obamızın efendisi Selim'i bir zehirli soktu. Onunla meşgul olacak erkekler de şu anda yoklar. Sizde rukye yapan biri var mı?" dedi. Bunun üzerine bizden rukye hususunda maharetini bilmediğimiz bir adam kalkıp onunla gitti ve adama okuyuverdi. Adam iyileşti. Kendisine otuz koyun verdiler. Bize sütünden içirdi. Ona: "Yahu sen rukye bilir miydin?" dedik. "Hayır, ben sadece Fatiha okuyarak rukye yaptım" dedi. Biz kendisine "Resulullah (sav)'a sormadan (bu verdiklerine) dokunma!" dedik. Medine'ye gelince, durumu ona söyledik. Aleyhissalatu vesselam "Fatiha'nın rukye olduğunu (tedavi maksadıyla okunacağını) sana kim söyledi? (verdikleri koyunları paylaşın, bana da bir hisse ayırın) buyurdular.

Kayıt No.: 4033

Bu sadece bir tanesi....Demek hurafe yok öyle mi?
Alt 04-07-2008, 00:20
Üyelikten Ayrılanlar

aspendos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
allah kandil dolayısıyla bütün ümmeti muhammedi bağışlar inşallah sizlerede hidayet nasib eyler inşallah ..

benden sizler için güzel dualar var iken sizlerden de biraz sıcaklık ve güzellikler görebilsek aradaki kavga döğüş kalkar idi .

ateizm eleştirmeyi nezaman bırakır insanlık çağ atlar ...

çünki nezaman kışkırtma sona erer herkes sakin bir hayat sürer .

Demek öyle aspendos...istersen bu adresi bir oku Bağışlar mı bağışlamaz mı bir sonuç çıkar Sana Al-lah'ınla mutlu uykular dilerim. http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=6691 ..
Alt 04-07-2008, 13:44
gozeneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gozeneli gozeneli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sayın Aspendos,
siz hep öbür dünyanıza çalışıyorsunuz gerçi elinizde öbür dünyanın varlıgı hakkında akıla ve mantıga sıgacak bir deliliniz yok.

Ama burdaki soru eger öbür dünya olmasa bile İslam şartlarına göre yaşasan ne olur?

Bizde burda onu tartışıyoruz. Bakıyorum yapılan yorumları begenmeyince yine hiç bir kimsenin varlıgını bilmedigi ispatlayamadıgı öbür dünya konuya giriyor.

Ben diyorum ki öbür dünya yok ,var diyen ispat edemezse (Kuran'dan falan başlamayın) y a l a n c ı. NOKTA
Zaten beni öbür dünyada eger iyi bir 'müslümansam' huriler bekliyorsa ,zamlar yoksa, enerji,su sorunu yoksa niye bu dünya dertleri ile güzel kafamı yorayım, çok kolay hemen öbür dünyanın yoluna en kısa zamanda giderim.

Ama biz Ateistler bir başlangıçtayız, çağı, bulundugumuz durumu ve bildiklerimiz ile bilmediklerimizi kabul edersek atlarız.
Artık kabul edin bir müslüman için öbür dünya önemlidir.

Bir Ateist için ise bu dünya önemlidir. Bu yüzden birçok buluşlar genelde Ateist yada Agnostik düşüncede olan insanlar tarafından yapılmıştır.

Kullandıgınız bilgisayara bakın, bunu Matematikçi Alan Turing'e borçlusunuz.

Niye Ateistler daha mı akıllı? Hayır bu aydınlanma ve aklını kullanma özelligidir.

Bu durumda akılını çalıştırıp üstün zeka gösteren insanı mı dinlersin yoksa Osama bin Laden gibi bir caniyi dinler onun peşinden mi gidersin?

Konu gozeneli tarafından (04-07-2008 Saat 13:48 ) değiştirilmiştir.
Alt 04-07-2008, 14:44
aspendos
Üye Değil

gercekisim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Demek öyle aspendos...istersen bu adresi bir oku Bağışlar mı bağışlamaz mı bir sonuç çıkar Sana Al-lah'ınla mutlu uykular dilerim. http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=6691 ..
benim al-lah diye birini tanıdığımı nereden çıkarttın ?

tek bir cümle göster benim al-lah a taptığımı veya inandığımı ..

al-lah diye biri zaten yok ne sesimi duyar ne de bağışlar .

ama cenabı Allah dilediğini bağışlar bunda hemfikir isek sorun yok .

sen turan dursunun massalları ile hayatına devam et ..
Alt 04-07-2008, 14:55
aspendos
Üye Değil

gozeneli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Aspendos,
siz hep öbür dünyanıza çalışıyorsunuz gerçi elinizde öbür dünyanın varlıgı hakkında akıla ve mantıga sıgacak bir deliliniz yok.

Ama burdaki soru eger öbür dünya olmasa bile İslam şartlarına göre yaşasan ne olur?

Bizde burda onu tartışıyoruz. Bakıyorum yapılan yorumları begenmeyince yine hiç bir kimsenin varlıgını bilmedigi ispatlayamadıgı öbür dünya konuya giriyor.

Ben diyorum ki öbür dünya yok ,var diyen ispat edemezse (Kuran'dan falan başlamayın) y a l a n c ı. NOKTA
Zaten beni öbür dünyada eger iyi bir 'müslümansam' huriler bekliyorsa ,zamlar yoksa, enerji,su sorunu yoksa niye bu dünya dertleri ile güzel kafamı yorayım, çok kolay hemen öbür dünyanın yoluna en kısa zamanda giderim.

Ama biz Ateistler bir başlangıçtayız, çağı, bulundugumuz durumu ve bildiklerimiz ile bilmediklerimizi kabul edersek atlarız.
Artık kabul edin bir müslüman için öbür dünya önemlidir.

Bir Ateist için ise bu dünya önemlidir. Bu yüzden birçok buluşlar genelde Ateist yada Agnostik düşüncede olan insanlar tarafından yapılmıştır.

Kullandıgınız bilgisayara bakın, bunu Matematikçi Alan Turing'e borçlusunuz.

Niye Ateistler daha mı akıllı? Hayır bu aydınlanma ve aklını kullanma özelligidir.

Bu durumda akılını çalıştırıp üstün zeka gösteren insanı mı dinlersin yoksa Osama bin Laden gibi bir caniyi dinler onun peşinden mi gidersin?
güzel kardeşim ben ne osama bin ladinin peşinden ne turan dursunun ne einsteinin nede başka birinin peşinden giderim .

ben allaha giden youlu ararım . bu dünya mal toplayıp evlatları ile övünme ve yeryüzünde sadece belli biğr vakte kadar oyalanma zamanıdır .

ben Alan turinge borçlu falan değilim ben sadece allaha borçluyum . o da kulluk vazifem .

sen bizlerin öbür dünya hakında bir garantimiz bir belgemiz yokdur gibilerinden yoruma açıklık getiriyorsun .

seninde olmadığına dair hiçbir delilin yok !!!

kanıtın var ise gidip gelen var ise ve öyle birşeyin olmadığına kanaat getiren biri varsa bizlerede bildirsin ama yok .

bu yüzden sen kalbi mühürlü olarak allahı algılıyamıyorsun ben ise algılıyorum .

aramızdaki fark burada . ben demiyorum ki ilimle uğraşmayın yeni buluşlar yapmayın ancak bu deneyleri buluşları yapar iken allahın sana verdiği o aklı kullanmanı ve ona şükretmeni umuyorum aksi halde nice işnsanlık için hizmet etmiş insanlar gelip geçti ama allaha inanmadı işte bu insanların emekleri sadece dünyalık olarak kaldı .

ve diyorum ki allah dilediğini bağışlar ..

işte ateizm yeryüzünü kainatı tesadüflere bağılıyacak kadar allahdan uzak ..

istediğin kadar ilimli bilgili ol öldükden sonra mezara götüreceğin tek şey var oda amelin dostum ..

iş işten geçmeden allahın rahmet kapıları açık iken bu fırsatı değerlendir aksi durum hüsran ve dönüşü olmayan bir uçurum ve azab dır .

ne güzel mevla önceden hepimizi uyarıyor ...
Alt 04-07-2008, 16:23
Üye

Peki sayın Aspendos o Tanrı'nızla konuşuyormusunuz? Bakın Tanrı'nın yanıt verdigini söyleyenlerde var. O aradıgınız Tanrı nerden çıktı Kuran'danmı? İncil'denmi? Tevrat'tanmı? Buda'danmı?
Ben sizinle asla dalga geçmiyorum. O inandiklarınıza o kadar inanmak istiyorum ki , ama mantıksız akıl dışı olan dinler ve Tanrı (ister birtane isterse yüz tane) anlayışına bir türlü katılamıyorum. Kadını hör gören ,ikinci sınıf insan yapan, bilim sayesinde kanıtlanan (dinlere ters olan) yeryüzünün oluşumu, dinden döneni ve diger işine gelmeyeni öldürün diyen bir dini, ki bu Tanrı'nın sözlerimiş, nasıl ciddi alırım.

Eger siz başka bir Tanrı anlayışına inanıyorsanız o Tanrı hani nerede? Sonra siz Tanrı'yı kendi iradenizlemi buldunuz ,ailenizin etkisi olmadı mı?

En önemlisi siz bu sitedeki bilimsel açıklamaları hiç okumuyormusunuz?Bana kalbi mühürlü diyorsunuz herhalde sizinde bu gerçekleri görmemenize gözleriniz mecazen kör olmasımı sebep.

Birde diyorsunuz ki Tanrı'nın yoklugunu ispat et.Akıl var mantık var olmayan şeyi nasıl ispat edeyim. Asıl sorumluluk sizde siz var oldugunu ispat edin ama öyle kuşlarla çiçekler degil.
Madem ki Muhammed'e melek göndermiş bizede göndersin.Öyle size göz verdik göresiniz diye ile hiç bir şey kanıtlanmaz.
Size göz vermedik verebilirdik ama bak gücüme size gözsüz görme imkanı verdim dese o zaman düşünürdüm.

Ama ya verilmiş yada Annemin ve babamın cinsel ilişkisi sonucu oluşmuş olan beynim bir dinlerdeki yanlışları ve çelişkileri görebiliyor ,siz neden görmüyorsunuz?

Hani her kabileye peygamber gönderilmişti, Eskimoların ,Amerika yerlisinin,Avustralya yerlisini,TÜRKLERİN peygamberi nerde?

Son olarak şunu sormak istiyorum siz diyorsunuz ki ''Tanrı istedigini bagışlar'' bunu nerden biliyorsunuz?

Haberleşiyormusunuz?

Konu gozeneli tarafından (04-07-2008 Saat 16:26 ) değiştirilmiştir.
Alt 04-07-2008, 21:16
aspendos
Üye Değil

gozeneli sana tek tek cevab vermiyeceğim . her cevab biraz uzun olur .

allah sadece kurandan çıkmadı dostum allah adem aleyhisselam yani ilk peygamber den beridir insanlara bildirilen tek allah tek yaratıcı .

insanlar şeytan vasıtasıyla çeşitli oyunlar ile cahil insanları kandırmış ve halen de kandırıyor .

allah nerede göstersin kendini yok ki göstersin ondan dolayı olmıyan birşeye inanmam .

böyle bir mantık ile karşıma geliyorsun . her görmediğine inanmaz isen ozman duygularını acını sevginide kabul etme görebiliyormusun ?

düşünceni görebiliyormusun vs..

bana kuranı kerimde kadınlardan ve inanmıyanları öldürün diye bir iki cümlede kuranı çözdüğünü sanan ve bunlardan ibaret olduğunu sanan bir insan sın .

anlamadığın ve sana mantıksız gibi geldiği için böyle bir allah olamaz diyebilecek kadar şaşırmış insanlar gurubusunuz .

neden ise bizler gayet net anlıyoruz ve çelişki olmadığını açıklıyoruz ama sizler bunları kendi hüsnü kuruntunuzdan gururunuzdan kabul etmiyorsunuz neden ?

çünki turan dursun ilhan arsen vs.. gibi din düşmanı olmuş allahın kalbini mühürleyip bu insanları şaşırtıp ve aklınca müteşabih ayetler ile benzer ayetlerin çelişkili olduğunu sanan ve ilmini anlamadığı bir ayetin peşine düşüp bir gurub insanları kandırıp olayları farklı yönde saptıran ve kuranda işte böyle çelişki var diyen ve bu anlattıklarınızı hiçbir müslümanın inanmıyacağı dilde bizlere aklınızca yutturmaya çalışan insanlarsınız .

yapmayın ben de islamı okuyorum ve sizlerin mühürlenmiş kalbiniz ile kuranda fesatlık ve fitne çıkarmak için değil , kuranı kerimi feyiz ile okuyorum bu feyiz sizlerde olmadığı için sizler aklınızda aklınca tuzak krmak için çabalıyorsunuz ve hiçbir fayda vermiyor kendinizi kandırmakdan başka birşey değil ...

tanrı herşeyi bağşlar bunu nereen biliyorsun diye bir cümlen var .

bana tanrının günahları bağışlıyacağını söyediğim tek cümlemi gösterirmisin ?

ben tanrıya inanmam ne gök tanrısına ne zeus tanrısına ne de başka tanrıya ..

ben tek olan yaratıcıolan Allaha inanırım ..

mesele görmeden inanmak .
Alt 04-07-2008, 21:46
pervane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pervane pervane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu iki -nn- pervanne de kim? yahu şimdi kalkıp isim karıştı ismimi isterim diye tutturursa ne olacak
Ben öz pervane ismini mi seçeyim, yoksa öz hakiki pervane mi olayım
Alt 04-07-2008, 22:41
Üye

Alıntı ''ve diyorum ki allah dilediğini bağışlar ..'' Aspendos.
Sayın Aspendos her görmedigine inanmıyorsan diyorsunuz ve duygulardan söz ediyorsunuz.
Şüphesiz duygularımız var çünki sevgi,kızgınlık,saygı,kıskançlık gibi şeylerin tecrübesini yapabiliyoruz.

Ama öncede yazdıgım gibi Kuran'daki şeyler akıl alıcı degil.Siz şimdi birde şeytanı çıkardınız, bunlar çocuk masalı.
Bana Ateist ol deyen ne bir şeytan var nede başka bir şey. Bir daha şeytan meytan derseniz inanin aramız açılır (belki umrunuzda degil) Ben herhalde kafayı oynatmadım öyle olmayan şeytan meytan dinleyecegim.

Dindarlar Ateistlere bozuk çalarlar bilinçlik taslıyorlar diye ama kalkıp benim gibi düşünenlere sen şeytana kanmışsın kalbin mühürlenmiş gibi saçma sapan şeyler söylerler.

Bakın burası Turan Dursun Sitesi ,burda saygılı olduktan sonra herkes görüşünü açıklar.
Ben sizlerden bir şeyler ögrenirim sizde benden.

Ama ne yazık ki sizden ögrenebilecegim bir şey şu ana kadar olmadı.
Alt 04-07-2008, 23:20
Üyelikten Ayrılanlar

aspendos o zaman sen o kısmı allah diye düşünüp yanıt ver.neticede kitap sizin kitap.

Önerilen Siteler