gozeneli´isimli üyeden Alıntı
Sayın Aspendos,
siz hep öbür dünyanıza çalışıyorsunuz gerçi elinizde öbür dünyanın varlıgı hakkında akıla ve mantıga sıgacak bir deliliniz yok.
Ama burdaki soru eger öbür dünya olmasa bile İslam şartlarına göre yaşasan ne olur?
Bizde burda onu tartışıyoruz. Bakıyorum yapılan yorumları begenmeyince yine hiç bir kimsenin varlıgını bilmedigi ispatlayamadıgı öbür dünya konuya giriyor.
Ben diyorum ki öbür dünya yok ,var diyen ispat edemezse (Kuran'dan falan başlamayın) y a l a n c ı. NOKTA
Zaten beni öbür dünyada eger iyi bir 'müslümansam' huriler bekliyorsa ,zamlar yoksa, enerji,su sorunu yoksa niye bu dünya dertleri ile güzel kafamı yorayım, çok kolay hemen öbür dünyanın yoluna en kısa zamanda giderim.
Ama biz Ateistler bir başlangıçtayız, çağı, bulundugumuz durumu ve bildiklerimiz ile bilmediklerimizi kabul edersek atlarız.
Artık kabul edin bir müslüman için öbür dünya önemlidir.
Bir Ateist için ise bu dünya önemlidir. Bu yüzden birçok buluşlar genelde Ateist yada Agnostik düşüncede olan insanlar tarafından yapılmıştır.
Kullandıgınız bilgisayara bakın, bunu Matematikçi Alan Turing'e borçlusunuz.
Niye Ateistler daha mı akıllı? Hayır bu aydınlanma ve aklını kullanma özelligidir.
Bu durumda akılını çalıştırıp üstün zeka gösteren insanı mı dinlersin yoksa Osama bin Laden gibi bir caniyi dinler onun peşinden mi gidersin?
|
güzel kardeşim ben ne osama bin ladinin peşinden ne turan dursunun ne einsteinin nede başka birinin peşinden giderim .
ben allaha giden youlu ararım . bu dünya mal toplayıp evlatları ile övünme ve yeryüzünde sadece belli biğr vakte kadar oyalanma zamanıdır .
ben Alan turinge borçlu falan değilim ben sadece allaha borçluyum . o da kulluk vazifem .
sen bizlerin öbür dünya hakında bir garantimiz bir belgemiz yokdur gibilerinden yoruma açıklık getiriyorsun .
seninde olmadığına dair hiçbir delilin yok !!!
kanıtın var ise gidip gelen var ise ve öyle birşeyin olmadığına kanaat getiren biri varsa bizlerede bildirsin ama yok .
bu yüzden sen kalbi mühürlü olarak allahı algılıyamıyorsun ben ise algılıyorum .
aramızdaki fark burada . ben demiyorum ki ilimle uğraşmayın yeni buluşlar yapmayın ancak bu deneyleri buluşları yapar iken allahın sana verdiği o aklı kullanmanı ve ona şükretmeni umuyorum aksi halde nice işnsanlık için hizmet etmiş insanlar gelip geçti ama allaha inanmadı işte bu insanların emekleri sadece dünyalık olarak kaldı .
ve diyorum ki allah dilediğini bağışlar ..
işte ateizm yeryüzünü kainatı tesadüflere bağılıyacak kadar allahdan uzak ..
istediğin kadar ilimli bilgili ol öldükden sonra mezara götüreceğin tek şey var oda amelin dostum ..
iş işten geçmeden allahın rahmet kapıları açık iken bu fırsatı değerlendir aksi durum hüsran ve dönüşü olmayan bir uçurum ve azab dır .
ne güzel mevla önceden hepimizi uyarıyor ...