sayın çakırcalı buna benzer bir konu zaten açılmış sayın habılısın muminin14 başlıklı konusu sizin konunuzla aynı old halde neden böyle bir konu açma gereği duyduğunuzu anlayamadım üstelik o konuya yorum da getirmişsiniz:
katre_07´isimli üyeden Alıntı
merhametlilerin en merhametlisi..
yaratanların en güzeli....
herkesin merhamet dereceleri vardır..şimdi sen sana kötülük yapan birisine mi daha merhametli olursun yoksa sevdiğin birisine mi..?
1.kelime grubu allahın her kula aynı merhametle yaklaşmayacağını anlatmak istemektedir..nasıl bir lambanın aydınlatma dereceleri farklıdır az ışık veen lamba bıraz daha ışık veren lamba biraz daha fazla ışık veren lamba..vb..
merhametlilerin merhametlisi(kötülük yapana az merhamet eden tanrı,iyi olana biraz daha fazla merhamet eden tanrı)burda tanrının birden çok old değil kişilere göre ayrı ayrı yaklaşan tanrıdan bahsedılmektedir.
2.kelime grubunu da aynı mantığa oturtabilirim islama göre en güzel yaratılan insandır..
benim düşünceme göre böyledir ..
belki bizim gramer yetesizliğimizden de kaynaklanıyor olabilir.yandalımı arapça yaptıktan sonra o konulara da girerim..
not:yukarıdaki düşüncelerin temeli bir yerden alıntıdır.(söyleme gereği duydum)
|
hayır yaratanın merhamet derecesi ..
sana ettiği merhamet farklı bana farklı mehmete farklı hasana farklı..burda tanrının kötü veya ii mi old tartışılmaz..islama göre belirli kurallar vardır uyanlara elbette farklı uymayanlara farklı davranacaktır eğer hepsi aaynı meleke de olsaydı hepsine aynı merhametle yaklaşırdı..
(islam ınancına gore düşünürsen islam burda kendisiyle çelişmez )
ama dışardan bakarsan herkes kendine göre algılar ve kendince yanlışlar bulur ..
|
şimdi ben sana yazcam sen anlamıcan yıne yazcam yıne anlamıcan yıne yazcam yıne anlamıcan.. benım o kdar vaktım yok ben fıkrımı soylerım anlayan anlar anlaman ıcın kendımı çatlatacak değilim..
ayrıca yazdıklarımı ne demek istediğimi asgari şekilde düşünen insan dahi anlar(sadece insanlara laf yetiştirmek için forumlarda kulaç atmıyorsa)..
ne demek istediğimi anlar ondan sonra katılır yada katıllmazsınn..
ben zaten bildiğimi yazdım.. kesin doğrudur demiyorum yukarıya yazdıklarıma bak...
hadi benden son kez sana bir güzelllik olsun :
merhamet derecelerini yani kişilere göre farklı farklı davranan tanrının yaratılmışları da farklı farklı yarattığı fikrini yani (islam inancında en güzel yaratılan insandır burda tanrının insana özendiği ve diğer yaratılmışlardan farklı bir misyon ,güzellik verdiğini anlıyorum ..yani her yaratılmışa farklı bir misyon verir ve faklı farklı yaklaşır yaratırken. burda tanrı bir tanedir ama her canlıya ayrı ayrı yaklaşmaktadır ben bunu anlıyorum anladığımı söylüyorum)
tabii ben anlıyorum anladığımı anlatmaya çalııyorum arkadaş beni demogojiyle suçluyor ne diyelim:
''sen ne kadar bilirsen bil bildiğin karşındakinin anladığı kadardır''
dememek için zor tutuyor insan kendini..
|
saffat 125-126 ''yaratanların en güzeli olan ,sizin de rabbiniz,önceki atalarınızın da rabbi olan allahı bırakıp da ba'l'e mi yalvarıyorsunuz''
büöyle demekte benim elimdeki meal.
şimdi bu ayeti ''yaratanların en güzelini bırakıp yaratanlardan bale mi sığınıyorsunuz''diye anlamak saçmalıktır. islamda tanrının ululuğu elzemdir..tek yaratan tanrıdır tanrı en uludur düsturunu kendine misyon edinmiş bir dinin böyle bir gaf, hata yada bu tarz bir düşünceye sahip olduğuna inanılabilir mi..??
dolayısyla syın habilisin iddialrından öteye gidememiştir pante..(yeni bir şey eklememiştir)sayın habilisin iddalarına da yukarıda ki ayeti vb lerini nasıl anlamak gerektiğini diğer yorumlarımda kendimce anlatmaya çalıştım..
sevgiler.!
|
sayın habilisin konusuna yazdıklarım sanırım sizin konunuzu da ilgilendirmektedir..