Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-11-2005, 23:38
burkay
Üye Değil

SELAM ARADAKI INCE NODA SU KURANI KERIM BASDAN SONA ALLAHIN KELAMI ... PEYGAMBERIMIZIN DEGIL INCE NOKDA BURDA ... PEYGAMBERIMIZ VAHI YOLUYLA KURANI INSANLARA TEBLIG EDIYOR KENDI AGZINDAN ÇIKMASINA KARSIN KENDI SÖZLERI DEGIL ARADAKI FARK BURDA INCIL ISE ÖYLE DEGIL ...
Alt 16-11-2005, 23:41
my-zone my-zone isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

herkes kendi dininin allah'dan geldiğine inanıyor. sen kabul etsen de etmesen de bu böyle...
Alt 16-11-2005, 23:42
hasan_ hasan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

SELAM ARADAKI INCE NODA SU KURANI KERIM BASDAN SONA ALLAHIN KELAMI ... PEYGAMBERIMIZIN DEGIL INCE NOKDA BURDA ... PEYGAMBERIMIZ VAHI YOLUYLA KURANI INSANLARA TEBLIG EDIYOR KENDI AGZINDAN ÇIKMASINA KARSIN KENDI SÖZLERI DEGIL ARADAKI FARK BURDA INCIL ISE ÖYLE DEGIL ...
Sevgili Burkay, mantık hatası yapıyorsun.

Kur'an Tanrı vahyi olsa zaten ben inanırdım değil mi?

Allah'ın kelamıdır, demekle bir şey Allah'ın kelamı olmaz.
Alt 16-11-2005, 23:52
burkay
Üye Değil

SEVGILI KARDESIM ALLAHIN KELAMI OLDUGUNDAN DOLAYI BEN INANIYORUM SEN INANMIYORSUN ... Allah'ın kelamıdır, demekle bir şey Allah'ın kelamı olmaz. BEN DE DIYORUM KI NASIL KI PEYGAMBERLERE INANIYORUZ YOK DEMIYORUZ EGER YOK DIYORSAK ZATEN BURDA BU KONUYU TARTISMAMIZ BILE HATA ... BIR ÇIKMAZA GIDERIZ ... NESILLERCE PEYGAMBERLER GELMISTIR YERYÜZÜNE ... HER PEYGAMBER BIRLIKDE ALLAHIN EMIRLERINI GETIRMISLERDIR ... NEDEN BÜTÜN PEYGAMBERLER ALLAHIN EMIRLERINI GETIRME GEREGI DUYDULAR ? NIYE BUKADAR EZIYET ÇEKDI BU INSANLAR ? BANA NE YA INANMAZSSAN INANMA DEYIP GEÇERLERDI SEBEB NE SHOW MU MADDIYAT MI ? SÖHRET MI ?
Alt 16-11-2005, 23:57
Üye

Sizin inanmadığınız Bahai'lik dininin peygamberi Bahaullah, ideali için yaşamını feda eden insanlar ne için bu mücadeleyi yapmışlardı?

Dünya Yuvarlaktır diyen, hristiyanlığın o zamanki şartlarda yanlış olduğunu savunan insan da mı Allah'tan vahiy almıştı?

Sevgili Burkay. Bu forumda bunlar da tartışıldı. Hz. Muhammed'in (Hz. Demem size saygımdan ötürüdür) Tanrı elçisi olduğuna kanaat getirecek delillerim olsa ben neden inanmayayım?

Oysa ki sizin elinizde de kesin delil yok ve birçok da aksini iddia eden tez var.

Sevgiler...
Alt 17-11-2005, 00:06
burkay
Üye Değil

SEVGILI HASAN BIRAZ DERINE INELIM ... SENIN INANMAMAN ALLAHIN ELINDE OLAN AYETDE YAZIYOR BEN DILEDIGIMI INANDIRIR DILEDIGIME DE KALBINI MÜHÜRLERIM DEMIYOR MU DIYOR ... AMA INCE NOKDA GENE BURDA SANA HÜR IRADE VERMIS ... SEN ONA YAKLASMAZSSAN ODA SANA YAKLASMAZ ... SEN ONA YAKLAS KI HÜR IRADEN SAYESINDE ALLAH KALBININ MÜHÜRÜNÜ KALDIRSIN ... BEN NEDEN INANIYORUM ? ILLAKI BIR SEYE INANABILMEMIZ IÇIN ONU GÖRMEMIZ MI GEREKECEK ?
Alt 17-11-2005, 20:16
Üye

Ben Tanrı'ya inanıyorum. Onu seviyorum. Onun yolunda ilerlediğime inanıyorum. Onun bize verdiği akıl benim kimseye kötülük yapmamam gerektiğini, yalan söylememem, insanlara faydalı olmam, kendime zarar verebilecek şeyleri de yapmamam, kısacası iyi bir insan olmamı, özgür düşünmemi işaret ediyor. Ama ne yazık ki benim düşünceme göre de onun yolunda ilerlemeyen sizlersiniz. Zira, Tanrı'nın bize bağışladığı bu aklı ters yönde kullanarak, hiçbir tutarlı mantığı olmamasına karşın -bence- çağımızın gerçeklerine aykırı hükümleri savunmak zorunda hissediyorsunuz.

Tabii, bunlar benim naçizane düşüncelerim, kimseyi elbet bağlayacak niteliği yoktur, fakat söylediklerine cevap olarak yazma ihtiyacı hissettim.

Sevgiler...
Alt 17-11-2005, 20:28
Üye Değil

ya şimdi bu "iyilik kötülük" meselesiyle tanrı'nın ne alakası var onu anlamam. iyi ya da kötü göreceli şeyler zaten. iyi ya da kötü olmak için tanrı'ya ihtiyaç mı var. düşünmenin denklemleri vardır. denklem doğruysa doğru sonuca götürür. daha analitik ya da algoritmik düşünürsek sanırım artık iyilik ve kötülük kavramlarını unutacağız.
Alt 17-11-2005, 20:30
Üye

Haklısın ustedesis. İyilik için Tanrı ya da din inancına zerre kadar lüzum yoktur. İyi insan her şelilde iyidir. Fakat o aklı Tanrı vermiştir :)
Alt 17-11-2005, 20:37
Üye Değil

niye vermiş sence bu aklı? niye kimine az kimine çok vermiş? senden bu akılla neyi düşünmeni beklemiş, hayatın için bir amaç koymuşmu, koymuşsa ne?
ne düşündüğünü bilemezsin, bildiğini düşünürsün.

Önerilen Siteler