Sayın Alchindus,
özel mesajla da, burada da gerekli açıklamayı yaptığımı düşünüyorum. İddia sahibi olarak önce benim hangi durumdan bahsettiğimi bir dinlemeniz, ondan sonra diyeceğinizi demeniz gerekirdi. Siz de buna asli itibariyle katıldınız, bırakınız da neyin benim için ''avantaj'' olacağına ben karar vereyim. Yoksa sizin hiçbir açıklamanızı, itirazınızı, savunmanızı kısıtlayacak değiliz.
Diğer bütün açıklamalarınızı özenle okudum. Kusura bakmayın muhterem, ama anlattıklarınızın benim yukarda yazdıklarımla ne alakası var? Gereksiz yere çok fazla kelam etmeniz bir alışkanlık mı, yoksa fazladan laf ederek durumu ''bastırma'' gibi bir niyetiniz mi var?
Diyeceklerinizi uzun uzun dediğinize göre, belki bu sefer benim yazdıklarıma binaen birşeyler deme inceliğini gösterebilirsiniz:
Şöyle soralım tekrar:
DURUM:
Vasiyeti ve hiçbir borcu bulunmayan bir kadın ölür. Aile efradından sadece kocası, annesi ve bir tek (aynı ana-babadan) öz kızkardeşi hayattadır. Ölen kadına ait olan 60.000 TL bu üç varis arasında Kuran'a göre nasıl bölüştürülmeli?
Ehli Sünnet' göre bu durumda avl yöntemi uygulanarak miras şu şekilde bölüştürülmeli:
Toplam varlık: 60.000 TL
anneye: 2/8 => 15.000 TL
kocaya: 3/8 => 22.500 TL
kız kardeşe: 3/8 => 22.500 TL
dağıtılan toplam miktar: (8/8) 60.000 TL.
Doğru mu, yanlış mı?
saygılarımla
|