Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 27-10-2009, 12:54
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arkadaşlar
kapitalizmin kirizleri lehine çevirmeye çalıştığı tezi doğru değildir.
bir kere kapitalizm diye bir özne yoktur.bir üretim biçiminden bahsediyoruz,sermayedarlar bu üretim biçiminin kendisi değil üyesidir ve kendi içlerinde de birlik değildirler.
bir kere şu an devam eden krizin en belirgin sonuçlarından bir tanesi doların evrensel para olma hüviyetini kaybetmesi olabilir. dolayısyla abd emperyalizminin büyük darbe almasından bahsediyoruz.
bu süreci kimsenin tezgahladığını zannetmiyorum.bu istenen değil istenmeyen bir durumdur.ha birileri durumu lehine çevirebilme atraksiyonları içinde olabilir o başka.
uzun vadede bu krizlerin sıklaşması ve daha da şiddetlenmesi beklenebilir bir şeydir.
bu kapitalizmin doğasıdır.
ancak nufus artışı ve krizlerin de sayı ve şiddet olarak artışı dünyayı büyük çatışmalara sürükleyebilir.
gerçek şuki emeğin aşırı sömürüsü efektif talep daralmasını dolayısıyla ekonomik daralmayı da üretebilir.işçiler emeğin karşılığını alamazsa bu malları kime satacaklar.
sevgili sarozun çektiği fotoğraf gerçeğin resmidir.
şu an bu ülke eksik istihadam ve emek arzı fazlasıyla yabancı yatırımcıya cazip gelebilir.ama ben küresel anlamda kapitalizmin içine düştüğü sürecten kurtulma şansına inanmıyorum.
şu an dünyanın üretim olanaklarının kapitalist üretim biçimi tarafınadan ırzına geçilmektedir.kapitalizm bir sömürü ekonomisi olması yanısıra kelimenin tam manasıyla ısraf ekonomisine dönüşmüştür.
gerçi krizlerle geçinen bir yeni sermayedar sınıfı da var.bunlar klasik anlamda yatırımcı değil.paranın likit özelliğini satarak geçiniyorlar.bunlar krizleri seviyor ve kışkırtıyor.kapitalizmin sonunu asıl bu sınıf getirecek diye düşünüyorum.

Önerilen Siteler