Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-11-2009, 05:53
ozgurrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgurrr ozgurrr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

mongus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu durumda hem İsanın hemde Muhammedin var oluşu onları yalancı gösteriyo.
Hristiyanlara göre de Muhammed sahte peygamber biraz araştırsan bunları bilirsin.

Yani 2'ye karşı 1 ne olacak şimdi ? Kime inanalım ?

The Greatest Story Ever Sold
Alt 14-11-2009, 06:01
mongus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mongus mongus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

şimdi yahudiler ne demiş, musadan sonrakiler sahte,sonra hristiyanlar ne dmiş isadan sonrakiler sahte.müslümanlıkta Muhammed son peygamberdir ve ondan sonra bir peygamber hükmü olmamıştır.Zaten müslümanlık diğer peygamberlere sahte demez doğrular.O yüzden bu doğrular üzerinden gidersek diğer din mensubu ve inacsız olanları
cennete görmemiz olanaksısdır diyebiliriz.yine bu doğrular üzerinden gidip Kuran-ı kerimde yazan ayetlerin doğruluğunu tescil ederiz.
Alt 14-11-2009, 06:08
ozgurrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgurrr ozgurrr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bakın anlamaya çalışın biraz. Şimdi bir peygamber gelse ona inanacakmısınız? Hayır di mi ? Niye çünkü Muhammed en son benim dedi doğru mu ? Yahudiler ve Hristiyanlar içinde aynısı geçerli biraz empati yapın. Sırf bu yüzden onlar cehenneme gidecekse bu nasıl adalet ? Hristiyan bir ülkede doğsaydınız şimdi Muhammed'e sahtekar diyecektiniz çünkü onların Kutsal kitabında böyle diyor ? İsa geri gelecek diyor? Bu yüzden onları suçlayıp cehenneme atacaksınız yani bu nasıl adalet ne suçu var o insanların ?

The Greatest Story Ever Sold
Alt 14-11-2009, 20:11
kompLeks kompLeks isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Beb bu söylemlerimden yola çıkıp tanrı vardır ve O da Allah'tır derim.
sen beni anlamamışın mongus.tabi yazdıklarımı okuduysan?tanrıyla ilgili her türlü ispatı kabul ettiğimi söyledim.hristiyanlığı, yahudiliği benimle tartışarak çürütemezsin.hristiyanlarla, yahudilerle tartış.daha sonra onlarla tartıştıklarını buraya taşı görelim.kendi inancın doğruysa zaten onları ikna edememen mümkün değil.Allah'ınız bir nasıl olsa daha kolay anlaşırsınız.yoksa daha fazla parmaklarını yorma.

*' * * * * * * * κadeяiмi değişтiяeвilmeκ вeиiм кadeяiмdiя ! * *
Alt 14-11-2009, 23:22
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Mongus okumadı okumuyor okumayacak, çünkü vakti yokmuş. O bizlere emir bildirmeye geldi, site peygamberidir.
o na sadece abileri oku diyebilir. bizim yazdıklarımızı okumakla mükellef değiil.

o gayipten emir alııır.....

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
Alt 14-11-2009, 23:30
mongus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mongus mongus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

saroz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mongus okumadı okumuyor okumayacak, çünkü vakti yokmuş. O bizlere emir bildirmeye geldi, site peygamberidir.
o na sadece abileri oku diyebilir. bizim yazdıklarımızı okumakla mükellef değiil.

o gayipten emir alııır.....
çok güldürüyorsunuz beni kardeşim. Hristiyan ve yahudilerin aklı kitli,kalbleri açık anlattıklarım var bazen yabancı sitelerde,amerikada bi chat sitesinde arkadaşlarıma anlatıyorum.

mantıklı geliyo,düşünüyüm diyolar.
Alt 14-11-2009, 23:40
tyd13 tyd13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Tanrı/Allah, somuta indirgenebilecek bir kavram olmadığından ötürü varlığı ve yokluğu günümüzdeki bilimsel gelişmişlikle ve teknolojik yapıyla ispat edilemez. İnananlara göre cismani bir varlık olmayan Tanrı'nın/Allah'ın ispat edilmesinin bilimsel olarak da olasılık dahilinde görünmüyor. Kur'an, İncil ve Tevrat türü kaynaklara dayanan ispat yöntemleri de tatmin edici olmaktan uzak olup bilimsel verilere dayanmayan ispat yöntemleridir. Kur'dn'da Tanrı/Allah kavramı geçtiği için bir inançsızın inanmasını beklemek yanıltıcıdır. İnançsızın inanmadığı bir belgeye dayanarak sunulan veriler de boş çaba harcandığını gösterir. Harcanan çabanın ve verilen emeğin, boşa harcanmasını ve verilmesini yadırgıyorum.
Alt 15-11-2009, 02:41
Iman Iman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Iman - İCQ üzeri Mesaj gönder Iman - MSN üzeri Mesaj gönder

Sevgili Din Kardesim Sait Yildirim,

Allah Subhane We Teala Bakara suresi 6 - 7 ayetlerinde ve Kuran-i Kerim`in, bir cok yerinde tekrar-tekrar dile getirdigi gibi, kafirleri uyarsan da uyarmasan da birdir, onlar inanmazlar.
Hatta cehennemde yanarkan Allah`a yalvaracak ve bizi dunyaya geri gonder, iyi kullarindan olacagiz diyecekler.
Ancak Allah Subhane We Teala der ki, onlar yeniden dunyaya gelse, ayni azginliklarina devam ederler.
Demek ki, mesele gorme, bilme, inanma meselesi degil, dogruyu kabul edebilme meselesidir.
Kibir ve bos gurur, kafirlerde oyle bir hal almistir ki, gozleriyle gorseler dahi inanmazlar.
Iste bu kibirleri yuzunden, Allah Teala onlari, kor sagir ve dilsiz edecek, olene kadar hak yolunu bulamayacak, cehennemi boylayacaklar.

Ancak kimki, kibiri birakir ve tevbe ederse, Allah Teala onu affedecek ve hidayete erdirecektir. Pisman olup tevbe edenlere Allah`in kapisi herzaman aciktir.
Kafirlikte inat edenlerin vay haline!
Alt 15-11-2009, 14:28
tyd13 tyd13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Iman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Din Kardesim Sait Yildirim,

Allah Subhane We Teala Bakara suresi 6 - 7 ayetlerinde ve Kuran-i Kerim`in, bir cok yerinde tekrar-tekrar dile getirdigi gibi, kafirleri uyarsan da uyarmasan da birdir, onlar inanmazlar.
Hatta cehennemde yanarkan Allah`a yalvaracak ve bizi dunyaya geri gonder, iyi kullarindan olacagiz diyecekler.
Ancak Allah Subhane We Teala der ki, onlar yeniden dunyaya gelse, ayni azginliklarina devam ederler.
Demek ki, mesele gorme, bilme, inanma meselesi degil, dogruyu kabul edebilme meselesidir.
Kibir ve bos gurur, kafirlerde oyle bir hal almistir ki, gozleriyle gorseler dahi inanmazlar.
Iste bu kibirleri yuzunden, Allah Teala onlari, kor sagir ve dilsiz edecek, olene kadar hak yolunu bulamayacak, cehennemi boylayacaklar.

Ancak kimki, kibiri birakir ve tevbe ederse, Allah Teala onu affedecek ve hidayete erdirecektir. Pisman olup tevbe edenlere Allah`in kapisi herzaman aciktir.
Kafirlikte inat edenlerin vay haline!
Kur'an yüklü açıklamalarınız için teşekkür ederim. İnançsızlar açısından mesele tayin ettiğiniz şekilde doğruyu kabul edebilme meselesi değildir. Çünkü inançsızlar doğrunun değişkenliğinin bilincindedirler. Sizin doğrularınızı bilimsel verilere dayanmadan kabul etme yönünde hareket etmezler.
Tanrı/Allah olarak adlandırılan varlığı ispat etmek için yöneleceğiniz, Kur'an, Hadis ve Fıkıh benzeri kaynakları da kabullenmezler. Bu kaynakların dışındaki kaynakları ve anlatımları kullanarak Tanrı'yı/Allah'ı ispat edebiliyorsanız ispat etmenizi rica ediyorum.
Kur'an'da veya başka kaynaklarda adı geçen Tanrı'nın/Allah'ın varlığının ispat edilmesinin kendi nazarımda bilgi dağarcığıma bir bilgi daha eklenmesinin dışında yararlılığı olmayabilir. Semavi dinlere göre sınırsız güce, sınırsız akla ve sınırsız bilgiye sahip olduğu anlaşılan Tanrı'nın/Allah'ın varlığını Tanrı'nın/Allah'ın karşıma çıkıp kendisini ispatı dışındaki ispatlar, yaşamımda değişim yaratmayabilir. Bugün Tanrı/Allah karşıma çıkıp varlığını ispat etse bile onun varlığını kabul etmek dışında onun kulu/kölesi olmak gibi şeyleri kabul etmem. Tanrı/Allah, benden güçlü, zeki ve bilgili olabilir. Evreni de yaratmış olabilir. Ama Semavi dinlerin Tanrı'sı/Allah'ı adil, hümanist, geliştirici ve nazarımda değerli olan bir hayli meziyete ve marifete sahip değildir. (Tanrı/Allah, bahsi geçen meziyet ve marifetlere sahip değilse sahip olmasına yardımcı olmaya uğraşırım.) Kaldı ki sahip olsa bile ona kulluk/kölelik etmeyi kabul etmem. Saygı gösterir, değer verir ve/veya sevgi duyarım, ama onun doğrularını doğrularım, kurallarını kurallarım ve anlayışını anlayışım olarak kabul etmem. Neden bu şekilde düşündüğümü anlamayacağınızı düşünüyorum. Anlamanıza yardımcı olayım. Bizden iyi meziyetlere ve marifetlere sahip bir insana kul/köle olmayacağımıza göre neden Tanrı'nın/Allah'ın kulu/kölesi olalım? (Bir alet kullanmadan uçan bir insana kul/köle olur muyuz? Peki! Akla sahip, konuşabilen ve uçan bir file kul/köle olur muyuz?) Cehennem azabı gibi bize korku salan durumlardan kurtulmak ve cennet sefası yaşamak gibi bize mutluluk verecek durumları yaşamak için mi kulu/kölesi olacağız? Neden çıkarlarım için kişiliğimden, onurumdan ve insanlığımdan ödün vereyim? Haklılığımı bir tarafa atıp haksızlığa göz yummam mı gerekiyor? Bu sorulara vereceğim yanıt, hayır olacaktır.

Konu tyd13 tarafından (15-11-2009 Saat 14:38 ) değiştirilmiştir.
Alt 15-11-2009, 22:07
kompLeks kompLeks isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

çok güldürüyorsunuz beni kardeşim. Hristiyan ve yahudilerin aklı kitli,kalbleri açık anlattıklarım var bazen yabancı sitelerde,amerikada bi chat sitesinde arkadaşlarıma anlatıyorum.

mantıklı geliyo,düşünüyüm diyolar.
onların aklının kilitli olduğunu söylüyorsun.neden? çünkü senin söylediklerini kabul etmiyorlar.demek ki karşındaki kişi senin söylediklerini kabul etmeyince aklı kilitli oluyor.kabul ederse kalbi açık oluyor. sana göre bu böyle. türk dil kurumu ''aklı kilitli olmak'' deyimini yeniden tanımlasın o zaman ''mongusun söylediklerini kabul etmeyene aklı kilitli denir''. yok böyle bir şey ya.bak ben senin söylediklerini tam ters çevirim; biraz empati yap ve ne halde olduğunu gör; '' ben hristiyanım; müslüman ve yahudilerin aklı mühürlenmiş artık onlar için kurtuluş yok, cehennemde cayır cayır yanacaklar, tanrı bizi kutsasın.bir kaç kalbi açık müslüman arkadaşım ise söylediklerimi mantıklı buluyor ve bana hak veriyor''.hristiyan doğmuş olsaydın senin onlardan bir farkın kalmayacaktı.o zaman ne hesap verecektin çok merak ediyorum.

öte yandan söylediklerin hiç inandırıcı değil.sana hak veren bir hristiyan olduğunu da düşünmüyorum.bu amerikadaki chat sitesinin adını da merak ediyorum.oradaki arkadaşlarını daha çok merak ediyorum.ne söyledin de sana hak verdiler ya da ne söyledin de kabul etmediler.bize allahın varlığını ispatlayacağına önce bu söylediklerinin doğruluğunu ispatla.papa'nın aklının kilitli olduğunu da düşünmüyorum,aklı kilitli bir insan milyonları peşinden sürükleyemez.bence senin aklın mühürlenmiş.bunu söyleme hakkını nerden elde ettiğimi sorarsan söyliyim.sen milyonlarca hristiyana ''akılları kilitli'' deme hakkını nerden bulduysan bende ordan buldum.tartışmak için hayali arkadaşlara ihtiyacın yok bu sitede de hristiyan arkadaşlar var.onlarla tartışırsan daha inandırıcı olur.hem herkes görmüş olur kimin aklının kilitli olduğunu.

yani ateistlerle sayfalarca tartışabiliyorsun ama bu sitede bi başlık açıp hristiyanlarla tartışmaya korkuyorsun.korkma seni yolundan dönderemezler.kalbin o kadar açık değil.

*' * * * * * * * κadeяiмi değişтiяeвilmeκ вeиiм кadeяiмdiя ! * *

Önerilen Siteler