Tanri niye durup dururken birini peygamber secip, kitap gönderip düzeni alt-üst ediyor? Tanriya göre insan nedir? Tanri ne istiyor konusacagiz ama önce bunlari nasil degerlendiriyorsunuz bilmek istiyorum, zahmet olmazsa; / Karınca
Sayın Karınca;
İlk önce Tanrı ile ilgili düşüncemi size söyleyeyim. Ben Tanrı'nın, insanlar tarafından oluşturulmuş hayal ürününden öteye gitmeyen, metafizik bir kavramdan ibaret olduğu kanısındayım. Dolayısıyla Tanrı'nıın varlığını bu şeklide gördüğüm için olmayan bir Tanrı tarafından herhangi bir peygamberin de görevlendirildiğni düşünmüyorum. Bu düşüncemin sebebi ise kutsal kitapların ve içinde yer alan söylemlerin, çelişkilerin, çağdışılıkların, bilimdışılıkların insanlar tarafından algılanan/kabul edilen Tanrı/Yaratıcı kavramına uymaması. Bununla birlikte insanın tarihsel süreci incelendiğinde, benzer inanışların günümüze birikimli olarak ve aynı zamanda farklı kollara ayrılarak gelmiş olması, dini inanışlar ve ritüeller arasındaki benzerlikler gibi birçok neden benim bu şekilde düşünmeme neden oluyor sayın karınca.
Aslında yorumunuzda güzel bir noktaya değinmişsiniz.
Tanrı neden bir peygamber seçip, düzeni alt üste etmek istesin ben de anlamış değilim. İşte benim bu nokatadaki düşüncem; aslında Tanrı'nın bir peygamber seçmediği ve bazı insanların Tanrı gibi metafizik kavramları kullanarak kendini peygamber olarak, kendi siyasi ve kişisel emellerini gerçekleştirmek amacıyla kabul ettirmeye çalışmaıdır.
Saygılar.
|