Freddie´isimli üyeden Alıntı
Başlık ne? UKKTH hakkında teorik fikir alış-verişi öngören bir başlık. Özel olarak Kürt hareketinden bahsedilmiyor bile. Çünkü Kürt hareketi senin sandığın gibi sadece ulusal bir hareket değil. Ulusal istemleri de olan devrimci bir hareket. Başlangıçta marksist-leninist dünya görüşüne sahip, şimdi ise ''demokratik sosyalizm'' adını verdiği ve benim özgürlükçü sosyalizm dediğim şeye çok benzeyen bir ideolojisi var. PKK sosyalist bir örgüt olduğu için benim ona bir lafım yok. Ama son dönemlerde sosyalist olmayan başka bazı Kürt örgütleri de türedi. Bölgedeki dinci faaliyet de biliniyor. Bunlar da ulusal istemleri, hatta ayrı bir devlet hedefini önlerine koyarak harekete geçse marksistler bunları da mı destekleyecek? Elbette hayır. Desteklememelidir. Başlığı bunun için açtım. Bana hangi fraksiyondan olduğumu sorup niyet okumaya kalkışacağına evvela hayranı olduğun PKK'nin ideolojisini araştır.
|
Birincisi Pkk hayranı falan değilim.
İkincisi de ne dediğini bilmiyorsun.
Her gün psikolojik işkence altında inim inim inleyen Apo'nun teorilerine kendini fazla kaptırma. Tezlerini bugünden yarına değiştirebilir ki yapıyor da.
Yani o tabandan tavana doğru anarşizme öykünen yönetim tarzını Pkk'nin ideolojisi haline getirmesen çok iyi edersin, her an hayal kırıklığına uğrayabilirsin.
Apo'nun ne zaman ne zırvalayacağı belli olmuyor, orda kim olsa o baskı altında aynı derecede tutarsız görüşler ileri sürer.
Ben ise Dev-Yol geleneğini sahiplenen biriyim. Çünkü bu gelenek hem silahlı mücadeleyi temel alan hem de halkın kendini yönettiği pratikleri yaymak üzerine politika geliştiren özgürlükçü bir devrimci gelenektir. Bu gelenekten gelen örgütlere(Devrimci Hareket, ÖDP, Halkevleri, EHP) sempatim olmakla birlikte yine de pek çok yönden eksik bulurum. Kiminin teorik açıdan yeterince ileri ya da net olmadığını kiminin de legalizme saplandığını düşünüyorum. Özellikle Gençlik Muhalefetinin kabına sığmayıp bir süre sonra Dev-Yol'a benzer bir mücadele içine girmesinden umutluyum. Öte yandan, devrimci şiddeti de mücadele yöntemi olarak kullanan anarşist ve otonomist tüm grupları desteklerim. Kendimi de onların içinde sayarım. Ama konumuz ben değilim. Konumuz UKKTH..
|
Uvvv.
Sol içindeki en işe yaramaz gruplara sempati duyman ilginç.
Onu bunu reformizm, parlamentarizmle suçlayınca ben de bilmediğimiz yeni bir silahlı örgüt mü var demiştim bir an.
Dediklerin içinde bir halk evlerini beğenirim diğerlerini kov gitsin.
TMMOB mitinginde Kürtçe slogan atılmasın diyen sosyalist ÖDP

Hepsini geçtim EHP'nin nesini beğeniyorsun ya hu?
Çoluk çocuk partisi.
Halkın kendini yönetme pratikleri olarak Gever Komünlerine bir göz atabilirsin. Hem onlar çok saygıdeğer devlete de yol vermiş durumdalar.
PKK'yi kıskandığım falan yok. İktidar parça parça alınacak. Tüm ülkede bir anda devrim olması gerekmiyor. Bir bölge ya da bir şehir de kurtarılabilir. Böyle böyle çoğalınır. Kürt devrimci hareketinin gelişimi beni yalnızca mutlu eder. Üstelik sosyalizmi kavrayışları da benimkine çok yakın. Aşağıdan, hiyerarşik olmayan, yerinden yönetimci. Demokratik özerklik dedikleri projeyi de destekliyorum. Sosyalizmin nüvelerini atmanın ve işçi kontrolünün önünü açıyor.
|
Freddie tekrar ediyorum kendini bu teze fazla kaptırıyorsun.
Yarın Apo fikrini değiştirip faşizan bir yönetim tipi bile ön görebilir.
Son zamanlarda anarşizmin harmanlanıp sosyalizme oturtulma çabası ayyuka çıkmış durumda.
Pkk ne derse desin tek amacı bağımsız bir ülke kurmak gibime geliyor.
Her ne kadar çok sevgili gamalislerimiz bunu bir tehlike gibi lanse etseler de 'demokratik özerklik' tezi de buna hizmet edecektir.
Gelecek olan yönetim biçimininse ne olduğunu hiçbirimiz şimdiden kestiremeyiz.
Konu, ulusal taleplerin sistem içinde de karşılanabileceği gerçeğini reddetmeyi amaçlamıyor. Konu, salt ulusal istemlere dayanan hareketlerin gözü kapalı desteklenmesinin yanlışığını vurgulama amacı taşıyor. Öte yandan, PKK'nin salt ulusal istemlere sahip bir hareket olduğu da iddia edilmiyor. Okumadığın şeyler üzerinden beni yargılamaya kalkıyorsun.
|
Bu konuda sana hiç katılmıyorum.
Bir ulusal ayrılıkçı hareket her şeye rağmen desteklenmelidir.
Kendi evrimsel süreçleri içerisinde gerçeği kendileri bulabilirler.
Bu hareketlere destek vermemek onların 'gerici' yanlarında bir iyileşmeye neden olmayacağı gibi daha da bağnazlaşmalarına neden olacaktır.
Ben ya da yakınlık duyduğum özgürlükçü sosyalist kesimler hiçbir zaman Kürt hareketini tanımlamak için ''küçük burjuva hareketi'', ''terörist'', ''işbirlikçi'' v.b. ifadeler kullanmadık. Bunlar tümüyle senin uydurman. Bu arada UKKTH'yi eleştiren herkesi TKP'li sanman da gülünç olmuş. Biraz Rosa Lüksemburg ve Konsey Komünizmini araştır. TKP çizgisiyle zerre ilgileri yoktur ama UKKTH'yi tanımazlar.
|
Seni TKP'li sanmadım. TKP
gibi dedim

Rosa Lüksemburg'u çok okudum ama itibar edilecek tek bir görüşünü hatırlamıyorum. İşi gücü çarpıtma, bu konuda belki de biraz önyargılıyımdır zira feministlerden miden bulanıyor.
Yazdıklarında kayda değer hiçbir şey bulamıyorum.
Ne hakkında yazarlarsa yazsınlar hep feminist kimlikleriyle aklımda kalıyorlar
PKK/BDP dışındaki diğer solu küçümseme ya da YÖK'ün kalkması türünden taleplerle aklınca alay etme girişimlerine ise diyecek laf bulamıyorum. PKK'nin, senin beğenemediğin ''Türk Solu''nun attığı temeller üzerinden yükseldiğini bilip saygı duysan hiç değilse. Senin ne ayak olduğunu bilmiyorum. Sanırım BDP'nin peşine takılan solculardansın. BDP sizi daha fazla taşımadığında 'çektirip gidecek' bir yeriniz de olmayacak. Biz ise sadece kendi özgücümüze güveniyoruz. Bu tavrımız, Kürt hareketini tanımadığımız ya da Kürt halkının ulusal haklarına kayıtsız kaldığımız anlamına gelmiyor. Bir halkın haklarını savunmak ve siyasal temsilcisiyle yoldaşça ilişkiler geliştirmek başkadır; kraldan çok kralcı olmak bambaşka.
|
Kendi gücünüze mi?
Hangi gücünüze ya hu?
Sen neler sayıklıyorsun Freddie.
Cepheli, ESP'li, Partizan'dan falan olsan gene neyse diyeceğim.
Kalkıp EHP'yi beğenen biri
'kendi öz gücüm' deyince komik oluyor.
Pkk'den önce kaç tane Kürt isyanı oldu?
Pkk'ye Kaypakkaya ve Çayan'ın teorileri yardımcı oldu o ayrı mesele; ama bu adamlar mücadelelerini kendi direnişleriyle bugünlere taşıdılar.
Senin o taptığın Devrimci Yol hapisanelerde bir direniş örgütleyemezken, sol bir bir elense edilirken Pkk kendisini o süreçte yeniden yarattı.
Siz solcuların şekilciliği beni öldürüyor.
Sizin aklınızın başına gelmesi için Lenin'in bütün kitaplarının yakılması lazım.
Her ülkenin devriminin kendi iç dinamikleriyle gerçekleştiğini hala anlamıyorsunuz.
Birkaçınızla oturup konuşsak biri öncü parti, diğeri halk savaşı vs. deyip durur.
Türkiye'nin gerçekliği Pkk'yi devrim sürecinin içine katmayı zorunlu kılar o kadar.
Bunu bilmek kuyrukçuluk değil gerçeğin farkına varmaktır.
Tabii mutlaka ben bir teslimiyetçi falanımdır.
Köyden kente devrim gibi daha müthiş teorileriniz vardır mutlaka