mahirzz´isimli üyeden Alıntı
ben mesela sade cumaya gidiom az sonra gidicem,,
allaha bir mesaj iletcek var mı ?
napim yogun bi insanım nefsime yenik düşüorum,, anlamak ama yapabilememek benimkisi,,
keşke yapabilsek, ama kolay gelmiyor bana, yada biraz şartlandırma ile ilgili,
|
Sayin Mahirzz,
Siz yiyip icip muhammede dua edin

, yoksa su an bütün gününüzü hep namaz kilmakla gecirecektiniz, ve siz'ler calismaya, kitap okumaya, arkadaslariniz'la bulusmaya, futbol oynamaya, sinemaya gitmeye, yani acikcasi hic bir seye vakit bulamayacak ve ac kalacaktiniz! benim bildigim gök'te muz yagmiyor?
Ama görülüyor ki siz'de bunun farkindasiniz, günde 5 kere namaz kilmak insanlari ne kadar bosu bosuna oyaliyor! günde 5 kere size cok geliyorsa? ya 50 kere olsa ne yapacaktiniz!
Kütübü Sitte de saglam kabul edilen su hadisi okuyalim:
http://www.kuranikerim.com/kutubi-sitte/5540.html cünkü namaz'in 5 kere kilinmasi bununla hükümlüdür! kuran'da hic bir yerde göremezsiniz?
Dikkat edilirse musa'da ümmetine;
Vallahi ben, senden once insanlari
tecrube ettim. Beni Israil'e muamelelerin en siddetlisini uyguladim (muvaffak olamadim). Sen cabuk Rabbine don, bunda ummetine hafifletme talep et!"
diyor ve Tanri'nin bundan da sanki hic haberi yokmus gibi? ve sonrada muhamed'le pazarlik yapip 50 den (5) bes'e indirir,
Ne tuhaf degilmi? burada 50 kere namaz'in cok gelecegini Tanri degilde musa biliyor?
Birde muhammed Tanri'yla pazarlik yapa yapa bes'ten sonra artik yüzü tutmuyor ve utanmasa, tekrar Tanri'nin huzuruna cikip biraz daha indirim yapmasini, istiyor olmasi?
Nasil'ki Tanri herseyi bilir ve hatta muhammed'in icindekini'de! nedense tanri burada bihaber!!
Su ayete bir bakalim hep beraber
AHZÂB - 37
An o zamanı ki Allah'ın, kendisine nîmet verdiği ve senin de nîmetler verdiğin kişiye eşini bırakma ve çekin Allah'tan diyordun ve Allah'ın açığa vuracağı şeyi, içinde gizliyordun ve insanlardan korkuyordun ve Allah'tan korkman daha doğruydu ve o, daha lâyıktı buna. Derken Zeyd, eşinden ilişiğini kesince biz o kadını sana eş ettik, bu da, oğul edinilen kişiler, eşlerinden ayrıldıkları zaman onların bıraktıkları kadınları inananların almalarında bir beis olmadığını bildirmek içindi ve Allah'ın emri yerine gelmiş oldu.
Görüldügü gibi Tanri muhammed'in icindekini'de biliyormus!. O zaman Tanri muhammed'in utandigindan dolayi tekrar huzuruna cikmayip indirim talebinde bulunmamasini, nasil olurda bilemez!!
Bir de muhammed Tanri -Musa arasinda olan kat'lari inip cikiyor, ve muhammed musan'in kat'inda musa'yla konusuyor ve Tanri burada da bihaber? ki, muhammed katlari mekik dokuyarak inip cikmistir?
Burada Tanri'nin sunu demesi gerek; Ey! muhammed benden musaya selam söyle ve o isime karismasin! yoksa onuda katimdan asagi atarim! Sana ve ümmetine gelince, ben bunlari musa'nin ümmetinde tecrübe edinerek, senin ümmetine elli degilde bes'kere ve hatta icindekini'de bildigim icin bunu tümden kaldiriyorum bu ümmetin icin daha hayirlidir! cünkü onlar hayatini gecindirmesini saglamak icin calismalari lazim, Ey! muhammed sende bilirsin'ki ben dünya'ya
"muz" yagdirmiyorum?
Saygilar