Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-11-2017, 15:50
Karaiskakis Karaiskakis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Yaşamın, yüce bir kaynaktan gelen veya kendiliğinden oluşan bir varolma sebebi yoktur. Aynı şekilde senin varoluşununda bir amacı yoktur. Sen sadece varolursun. Sonra yaptıklarına, düşüncelerinle ve eylemlerinle kendini tanımlarsın. Ve kendini nasıl yaparsan, öylesindir.
Alt 08-11-2017, 17:59
Durak Durak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tasavvuf/Marifet
Alt 08-11-2017, 22:22
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Yaşam amacınız diyerek doğru ifadeyi kullanmışsın. Bazen ''yaşamın amacı nedir, hayatın anlamı nedir'' diye sorulduğunda belirsiz kalıyor. Ali'nin yaşam amacı mı, Ayşe'nin mi, yoksa su aygırının yaşam amacı mı, karıncanın mı, bakterinin mi.. Sonuçta hepsi de birer yaşam. Terliksi hayvan neden yaşıyor?

Kendi adıma nihai bir amacım yok. Onun yerine yenilenip duran amaçlarım var. Mesela en yeni amaçlarımdan biri, güçlerine hayran kaldığım timsahları ve köpek balıklarını yakından gözlemlemek. Bir timsaha dokunmak istiyorum. Bir köpek balığını, dişlerini açarken yakından izlemek istiyorum.
Alt 08-11-2017, 22:45
Nero Nero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Karaiskakis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yaşamın, yüce bir kaynaktan gelen veya kendiliğinden oluşan bir varolma sebebi yoktur. Aynı şekilde senin varoluşununda bir amacı yoktur. Sen sadece varolursun. Sonra yaptıklarına, düşüncelerinle ve eylemlerinle kendini tanımlarsın. Ve kendini nasıl yaparsan, öylesindir.

Bir zamanlar ben de buna benzer düşünürdüm. Yaşamın bir amacı yoktur, ona amaç katan biziz derdim.

Tesadüfen gelmişiz ve gidip yok olacağız, dolayısıyla amaç olamaz, olsa olsa bizim ona kattığımız bir amaç, bir anlam vardır, böyle düşünürdüm.

Gerçekten de tesadüfen gelmişsek ve yok olup gideceksek bu akla yakın geliyor. Ama artık böyle düşünmüyorum. Tesadüfen var olmadık ve sonra da yok olmayacağız.

Doğduğumuzda var olmaya başlamadık ve ölünce de yok olup girmeyeceğiz. Ayrıca biz, yarışı kazanan en hızlı spermin yüzlerce milyonda birlik bir şansının ürünü de değiliz. O ürün bizim bedenimiz. O bedene yine biz gelecektik. Ònceden belliydi bu.

Bu durumda bir amaç kendiliğinden ortaya çıkıyor: Öğrenmek... deneyimlemek... ders almak ve ilerlemek...

Bu hayatımızı tek ve geçici görsek bile kendimize bir amaç belirliyoruz. Bu bile bir şey anlatır. Tek seferlik, geçici bir hayat algısı altında bile kendine bir amaç belirleyen ve o amaç uğruna göremeyeceği, tadamayacağı, ancak başkalarının yaşayabileceği gelecek uğruna kendi tek seferlik hayatından fedakârlık yapabilen insanların varlığı da bize hayatın bir amacı olduğunu gösteriyor aslında.
Alt 21-12-2017, 19:49
gandalf gandalf isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Herkese çok teşekkürler

Önerilen Siteler