Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-05-2018, 10:44
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

söz açıldı madem; doğaçlama/çalakalem bir şeyler izin verilirse sunacağım..
bu böyledir demiyorum tam ama kendi geçmişimle de bağ kurarak daha geniş bir yanıt sunma/sağlama istemi için daha geniş ve farklı cümeleler oluşturmak istedim..

---

ontolojik olarak yukarıda sayılan ve adlandırılan bunalım (ve yer durum) (ki bu çok genel bir tanım/tanımlama olmakla birlikte ve sadece size özgü de olmamakla birlikte) varlığın genel olarak kendini genişletmesi/geliştirmesi, açması/aşması kuşağı, ve bir büyüme gelişme (ve özgürleşme de) yolculuğu adımı anlamı da taşıyor ki, bu adım zaten atılmış ve başlamış ve bir biçimde yansımıştır... ki nihilizm denene kayacak belki bir yakınlaşma/kopuş ve kendini yalıtmaya belki kopacak bir kuşak ve yer mi bilmiyorum açıkçası.. her türden sosyal etkinleşme ve bunu artırma sanırım bize çaredir/çözümdür. here türden sosyal açılma.genişleme.

Bu kendini sosyal olarak dışa vurma/savurma, kendi sosyal benini dışa çatlatma, genişletme ve sosyal olgulara bakma çağı ve ben genişletmesi/büyümesi kişinin ben kabuğunu kırması, dışa yayılması ve genişlemesi büyümesi adı da alıyor olabilirdi.

burada kendi içinde yeniden bir daralma, kapanma ve geri çekilme ya da başka bir ben kalıbına hapsolma/geçiş, başka çatışmalar deneyimlemenin azaltılması ya da ille de başka bir sosyal aidiyetle/grupla birlikte yolalma fikrinin geçişsel çatışması zorluğu ve bunların tam uyumuna-tam benzerliğine kapılmamak ve aidiyet sancıları yaşamamak ve ya da bunları azaltmak için yapılabilecekler için sosyal olgulara açılınması ve sosyal kucaklama, sosyal yolama ve sosyal olguların/sosyalliğin her türden geçişin/oluşun geniş kucaklanması gerekiyor.. ya da ilgi kurulan grubun tam çözülmesi ve uygun geçişin/ortaklığın sağlanması bir yol...eğer oysa durum...alınır ve verilir-ortaya konulur. geniş ve sıcak bir yaklaşım...

eğer sadece sosyal özgürlük peşinde koşulacaksa sosyal özgürlük peşinde koşulmalı. eğer sadece bireysel özgürlükler peşinde koşulacaksa bireysel özgürlükler peşinde koşulmalı. kişi kendini niye kapanlara hapsediyor ki? bireyin kendini nasıl ifade edeceği bir sorun mu? bir kimlik ne üzerinden ifade olunmalı hangi taban? ben benim yeterli mi?

bilgi ya da her hangi türden özgürlük için kimseden icazet alınması gerekmiyor. bu sorunu kendi içinizde çözebilirsiniz...

insan aidiyet fikirlerini tam olarak sıyıramaz ve yalnız hissetmek istemez-...grupsal kopukluklar olacaktır.
içtenlik herkesi birbirine bağlar ve yakınlaştırır-yakın kılar

olgu izlemek/gözlemlemek gerekiyor artık... ben izlemek yerine artık olabildiğine, objektivite gelişmeli ve olabildiğine kuşanılmalı ve gidilebileceği kadar yol gidilmeli olup bitene ve kendi benine takılmadan/aldırmadan bu yapılmalı.

benden ve sizden bir çokları var ve asıl mesele bu değil... kimin ne düşündüğü de önemli değil... meselelere belki böyle bakmamak lazım...

ben'e bakış yerine olabildiğine varlığa genel bakış/çözüş ve -olgulara bakış.. olgu sentezleme ben sentezini yenmeli/geçmeli burda...sonuçta onun gibi bir şey olmalı... sosyal varlık olmalı...

beni merkez alan düşünme yerine daha genel bir sentez ve olgu bakışı ,genel bakışlar anlayışların oturtulması-adlandırılması ve daha daha evrensel kavrayışlara ilerlenmesi, yolalınması gerekiyor
eğer ben bireysel özgeler/bilgeler ararsanız kopacaksınız/yanılacaksınız-bunu söylemek hata olmazdı
merkez tepeler arasanız da ..geniş sosyallik ve geniş yaygınlaşma...
her şeyden biraz almak gerekiyor arının çiçeğe konması gibi geniş yayılmak/özümsemek...

benin kopukluğu duyulacaktır ama benzer çatışma yaşayanların az olmadığı ve bunu yaşayanın tek olmadığını bilmek iyidir

buradan (yukarda sayılandan) çıkış ve kurtuluşta ille bir merkez aranıyorsa; bir ileri odak ve merkez aranıyorsa;
bakış yönü ışığı buralar benzerleri olmalıdır sanırım. benzer düşünceler artık... din bilim karmaşıklığı değil. yol seçeneği/seçenekleri değil..sizi başka bir girdaba çıkmaza sokar. gitmekin zaten içinde olduğu yollar var... insan zaten kendiyken ve kendini olurken zaten herhangi bir yolda...

hocam insan eskini üzerine yeni kurarak ve koyarak ve kendini değiştirerek ilerliyor. 10 sene sonra kendinizdeki bu beninizden bugününüzden belki eser bulamazsınız

kendinize aldırmayın-tek değilsiniz ve tek başınıza değilsiniz ya da tek başınıza değerli de değilsiniz. tek başınıza ne hüküm nede hükümdarsınız...ama yine de onun gibi bir şey....

hocam sizinle geçmişte aynılarını, tam aynılarını yaşamış/paylaşmış bir sosyal gruba aidiyet ay da katılım/giriş/geçiş sorunu ay da bunun zorluğu gibi bir şey duymazsınız,
bunlar piyasaya sürülmüş balonlu yalanlar ve çatışmalar gibi ki hepimiz insanız sadece....
insan olmayı bir yol ve genişlik gibi düşünün herkes aynı yolun içine ileri geri ve yukarı dalgalanıyor...yanyana
zaten ne ve kim (gibi) hissediyorsanız ona ait/dair ay da benzer olursunuz. sosyal örtüşme ikinci kez sağlanmalı değil...
bu sosyal taban denilene dayatılan kaynaşma ve geçişme gerekliliği de aradan kaldırılmalı,
benzer benzerdir zaten örtüşür, sadece örtüşür
bu sosyal katman ayrımcılığı sanmıyorum buralarda olsun ondan...

ben denilene yüklenmemek gerekiyor hocam. yalnız olunmadığının (tek başına kimse olunmadığının) duyumsanması iyi bu anlamda..

aynılarını birebir yaşamış yüzlerce/binlerce benzer insan
ayrışma ve kopma denilenler hatırlama sorunu ya da geçmişle/bugünle şimdiyle yüzleşme yüzleşmeme gibi bir şey...

insan herhangi bir çözümsüzlüğü bile tek başına yaşamıyor bırakalım aidiyetsizliği

hocam yaklaşık olarak sürüsel/güdüsel ya da kendi değerleri olan başka bir toplumsal yapıdan ve buna dair ve ait hissedilen bir benden/kuşaktan ve onun aidiyetliğinden ve buna dair kaynak toplumdan da kopmaya, ayrışmaya ya da bununla alt üstle ikili geçişmeye ve bunlarla başetmeye ve sosyal yeni bir ben yaratmaya/kuşanmaya ya da başka türlü bir özgürlük ve aidiyet edinmeye giden, gidecek (geçecek) bir yol ve basamak/kuşak sanırım burası
ne olmaya karar vermek gerekiyor ya da ne olunması isteniyorsa ....

hocam tam olarak emin olun ki yaşam kalıbınızın ve düşünsel duygusal geçişinizin/geçişlerinizin birebir aynı tekrarlanmışlıkları ve yaşanmışlıkları ,emin olun ki, var/vardır bu dünya da ..yani bazı şeylerin üzerinden de atlayabilirdiniz.. emin olun ki bu oluyor bunu bazen yapmak isterseniz.... atlaya atlaya gitmek diye bir şey var. sizin yerinize başkası yaşamış farzedin bazen..

saygılar- tekrar hoşgeldiniz...

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 30-05-2018, 15:31
Hayme Hayme isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

radyan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayme ayni yollardan gectim. Evreni yaratan teknolojiyi matematigi fizigi yaratan bu kanunlari koyan bunlardan herhangi bir tanesini bile bizim beynimiz tam olarak kavrayamazken ornek einstein bile fizigin ne kadarini bilebilir.
Boyle bir yaratici celiskilerle dolu icersinde matematik hatasi olan bir kitap mi yollar. Aklini kullanan icin yaraticiya hakarettir.
Cocuklugundan itibaren sana asilanan korkulari yasiyorsun ve inancini birakamiyorsun. Hristiyan cografyada dogsaydin ayni seyleri hristiyanlik icin dusunecektin ve sonra isanin tanri olmamasini dusunmenin seni cehenneme goturmesini dusunup pazarlari kliseye gidecektin aklindaki sorularla.

Biliyorum benim gibi bu yollardan geçenler çok vardır ama tarihselcilik şu anda kafama yattığı ve temel meselelerdeki soru işaretlerini az çok giderdiği için tarihselcilikte durdum. Öteye gecmedim hiç.. Dediğin belki doğrudur korkular ve alışkanlıklar da vardır elbette ama bağlılığım halen daha var
Alt 30-05-2018, 20:54
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Dinden çıkmak için dinde çelişki bulma beklentisine girmek yerine, dinde kalmak için dinde kanıt bulma beklentisine girseniz?

Neden bir kitaba inanalım ki? Neden vahiy aldığını iddia eden birilerine inanalım ki?
Alt 11-06-2018, 04:24
radyan radyan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

1400 sene once gelen gormedigim tanimadigim birine ve getirdiklerine inanmam inanmazssam sonsuz cehennemde yanacagim soyleniyor. getirdigi kitaba bakiyorum birsuru celiski ve hatalarla dolu ben bu celiskileri hatalari oturup kurancilik tarihselcilik diye bir mantik kurmak zorundamiyim? ki mantik yine oturmuyor. herhangi bir insan bile bundan iyisini yazabilecekken. ben bunun yaraticidan geldigine nasil inanayim. boyle test mi olur.

Önerilen Siteler