Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri > Alevilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-10-2013, 10:44
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Baskoylu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin Erdogan Cinar,
Hiristiyan misyonerligini yaparak. Alevi Yasam Felsefesine yonelik Alevilerin Piri olan Pir Sultan Abdal`i yukaridaki Pavlus`a benzetmesi veya ayni kisiler oldugunu soylemesi!!!!!!!

Sayin Erdogan Cinar, Belki yasaminda islemis oldugu en buyuk hatalardan biridir... Laf olsun torba dolsun adi altinda Unlu olmanin yollarini farkli arastirmalarlardan bulmasinin daha dogru olacagini, Alevilik uzerine arastirmalar malesef Sayin Erdogan Cinar ve onun gibilerini asar...

Sonuc olarak Sayin Erdogan Cinar; Alevi Toplumuna Ozur borcu oldugunu unutmamalidir.

Saygi ve Insani Sevgilerimle
Sayin Baskoylu;

Alevilik ustune arastirmalar, Erdogan Cinar'i niye assin ki? Sonucta bu fikirdir, dogrudur, yanlistir ayri konu tartisilir. Alevilik, sorgulanamayacak veya uzerine fikir beyan edilemeyecek bir tabu mudur, put mudur?

Yoksa Pir Sultan Abdal Alevi'lerin putu mudur? Ismail Besikci ornegiyle ne alakasi var?

Irkci, milliyetcimisiniz siz, yoksa Alevilik bir cesit milliyetcilik mi, irkcilik mi?

Erdogan Cinar Alevi olsa ne olur, olmasa ne olur? Ille de belgelendirilmesi mi gerekir Alevi oldugunun, fikir beyan edebilmesi veya kitap/arastirma yazabilmesi icin?
Alt 14-10-2013, 12:09
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

dolfen´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
alevi araştırmacısı erdogan çınar alevileri sarsacak bir iddiada buluyor.erdogan çınar pir sultan abdalın çok yakın bir tarih olan 16,yy. da degil ondan 900 yüzyıl önce bizans döneminde yaşadıgını iddia ediyor...

yazar bir anadolu efsanesi pir sultan abdal adlı kitabında 16,,yy. da yaşadıgı şeklindeki iddaanın daha sonra yakıştırıldıgını söylüyor.erdogan çınarın bizans ve ortodosk kilisesi kaynaklarına dayandırdıgı iddiasına göre pir sultan abdal ''pir silvanus'' adlı ortodoks hristiyan kilisesinin sapkın olarak degerlendirdigi bir derviş...
Sayin dolfen,Erdogan cinar bir seyi iyi hesabedememis.
Bir siir yada sarki sözünü baska bir dile cevirdiginde,kelimelerin ve mananin birbiriyle olan uyumu yok olur,oysa pir sultanin türkü sözlerinin hepsi birbirine uyumlu,bunlar baska bir dilde yazilip sonradan türkceye cevrilseydi,bu kadar uyumlu bu kadar güzel kalamazdi.saygilar

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 14-10-2013, 15:48
Baskoylu Baskoylu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Firestorm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben Alevice konuşmaya çalışıyorum ama sizden hiç bunu göremiyorum. Siz kimsiniz ki bir insanın Alevi'liğini sorguliyicaksınız derim kısacası cünkü benim haddime değildir ki kafanıza göre birde cem yorumlarında bulunuyorsunuz. Neyse siz devam edin kendi bildiğiniz şekilde ama açık konuşiyim tavrınız doğru değildir ve bu konudada da konuşulucak kişi olmadığınız kanaatine vardım.
Saygideger Firestorm Dost.

Alevi olmanin, Alevice konusmanin yolu,
Edep Erkandan Gecer...
Eline, Beline ve Diline Sahip Olmaktan Gecer.
Saygili ve Hosgorulu olmaktan gecer.

Ben Aklin Yolu ile Hareket Etmeye Calisan Bir Insanim, Sizin uslubunuzu kullanarak, "Siz Kimsinizki Beni Sorgulamaya Calisiyorsunuz" demeye hakkim yok.. Cunku ne terbiyem nede sahip oldugum durusum buna musade etmez...

Kafama Gore Cem Yorumlarinda Bulunmadigimi, Baska Forumlarda Yazilarimda Gormen Mumkundur, Kuresan Asiretinden olmamdan dolayi CEM olgusunu kendime gore cok iyi bildigimi dusunuyorum, Islam Yobazlarina gore, yani 1400 yillik islamin asimile politikalarindan nasibini almis olanlar.. Cem`in Hz. Muhammed`en geldigini idda ederler... Gercek olan ise, Kirklar Cem`idir, Kirklar Cem`i Dort Kapi, Kirk Makamin temel felsefesi ile yola cikar.
Dort Kapi - Kirk Makamda Islamin hic bir sarti ve inanci yoktur, Ozellikle Islam icinde gelenek haline gelen cumbur cumbus mantigi hic yoktur....

Dedigim gibi Ben Sayin Erdogan Cinar`i Pir Sultan Abdal ile Aziz Paul Pavlus ile ayni kisi olduguna tepki gosterdim, Bu iki farkli insanin ayni zamanda yasamamalari, farkli zamanlarda yasamalaridan dolayi Ikisininde ayni insan oldugunun imkansiz oldugunu idda ettim. Birisi din inancini ayaklar altina almis, Insanligi kendisine klavuz secmis, digeri ise O donemin Kilise Papazi ve Hiristiyan dinin liderligini yapandir...
Buna tepki gostermek Alevice degil!!!
Ama Sizin Uslup ve Yaklasiminiz Alevice dir degilmi?

Konuya farkli ornekler vererek, aciklik getirmeme regmen, bildigim bildik, dedigim dedik vs vs gibi yaklasimlarla etik olmiyan davranisinizda sizi bagladigini dusunurerek, herkes kendisinden sorumludur derim.....

Saygi ve Insani Sevgilerimle

MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
Alt 14-10-2013, 16:14
Baskoylu Baskoylu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin Baskoylu;

Alevilik ustune arastirmalar, Erdogan Cinar'i niye assin ki? Sonucta bu fikirdir, dogrudur, yanlistir ayri konu tartisilir. Alevilik, sorgulanamayacak veya uzerine fikir beyan edilemeyecek bir tabu mudur, put mudur?

Yoksa Pir Sultan Abdal Alevi'lerin putu mudur? Ismail Besikci ornegiyle ne alakasi var?

Irkci, milliyetcimisiniz siz, yoksa Alevilik bir cesit milliyetcilik mi, irkcilik mi?

Erdogan Cinar Alevi olsa ne olur, olmasa ne olur? Ille de belgelendirilmesi mi gerekir Alevi oldugunun, fikir beyan edebilmesi veya kitap/arastirma yazabilmesi icin?
Bencillik, Egoizm ve ozellikle Kin insan`i, insanliktan cikaran olgulardir... bu gibi olumsuzluklarin akabinde birde firsatciliklari ile kendilerini bir yere koyacaklarini sananlarin cabalari bosunadir.....

Sayin Erdogan Cinar`in Pir Sultan Abdal ile Aziz Paul Pavlus`un ayni kisiler oldugunu idda etmesinden dolayi gelen tepkilere cevap vermemesi ve suskunlugunu hala surdurmesi bir yazarin veya arastirmacinin isi degildir. Ya cikar kaynak ve belgelerle tespit eder. yada Pir Sultan Abdal`i savunan ve onun degerlerine saygi gosterenlerden ozur diler....
Yok degilse yaptigi mesnetsiz ve yersiz idda... Kendisini Asmistir....

Alevilik Yasami Boyunca kendisini sorgulamis, Dogrudan, Guzelden, Sevgiden yola cikarak, Karanliklari Aydinliga Cikarma adina Aklin Yolu ile cozulen butun Insani Degerlere onem vermistir.
Hal boyle olunca Alevilik Din degil, Mezsep degil, hele hele Put Perest hic degil..
Alevilik Sevgi ve Insanlik Yoldur der, Insanliktan daha degerli bir varligin olmadigini savunur, Sevginin ve saygininda insanligin en onemli olgulari oldugunu savunur.

Hararet Nardadir Sacda Degildir.
Keramet Bastadir Tacda Degildir.
Her Ne Ararsan Kendinde Ara.
Kuduste Mekkede Hacda Degil.

Irkcimiyim veya milliyetcimiyim imzamdan belli, Ama birileri gibi, kendisini demokrat, aydin, ilerici vs vs gosterip, diger yandan en azili Irkci ve milliyetciden, Irkci ve Milliyetci olanlari gorebiliyoruz.

Alevilikte; Din, Irk, Mezsep, Renk Ayrimi Yapmadan 73 Millete Bir Nazarda Bakma Olgusu Olduguna Gore....
Ben Turkum, Kurdum, Ermeniyim, Lazim, Cerkezim, Turkmenim, Muslumanim vs vs gibi bir olgusuna rastlamadiginizi goz onunde bulundurursak....Irkcilik ve Milliyetciligin kimler tarafindan yapildigini da net olarak goruyoruz....

Bir insanin Alevilik uzerine arastirma yapmasi icin, Alevi Olmasi Gerekmiyor, "Arastirmaci Irene Malikoff" bunun en guzel ornegidir...

Yanlis ve yersiz idda ve tespitlere olan tepkiler sizi neden bu kadar rehatsiz etmis, anlamis degilim.
Kemalizm konusunda anlarim, Irkci ve Milliyetci duygularinizi kamcilamis olabilir, Ama Sayin Erdogan Cinar`in savunculuguna soyunmaniz acaba gizli kin ve nefretin aciklamasimidir?

Not; Ismail Besikci`yi ornek olarak verdim. yani unlu olmak adina bazi insanlar kiliktan kiliga girebilir....

Saygi ve Insani Sevgilerimle.

MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
Alt 01-10-2018, 16:17
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Pir Sultan dedikleri şahıs o dönemin Türk düşmanı bir eşkiyasıdır. Bugün ki teröristler gibi. Bugün olmuş olsaydı molotof hakkında mısralar yazardı.
Alt 01-10-2018, 17:31
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Turdur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Pir Sultan dedikleri şahıs o dönemin Türk düşmanı bir eşkiyasıdır. Bugün ki teröristler gibi. Bugün olmuş olsaydı molotof hakkında mısralar yazardı.
Gerekçelerini , kaynaklarını ve kanıtlarını belirtirmisin. Boş kalmışta.
Alt 01-10-2018, 18:17
Üye

Fabula´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gerekçelerini , kaynaklarını ve kanıtlarını belirtirmisin. Boş kalmışta.
Şah İsmail yandaşıdır ve Osmanlı belgesinde yazar.
Alt 01-10-2018, 18:31
Üye

Şah İsmail yandaşıdır ve Osmanlı belgesinde yazar.
O ! Belgeyi okudunmu ? Buraya yazarsan seviniriz.

Geçenlerde bir osmanlı belgesinde Hurdur ismi de birisinin 4 kuşak öncesi dedesinin yahudi , büyük annesinin Arap olduğu yazılıydı. Belgeyi istersen biraz zor bulurum ama öyle yazdığını burada söyleyebilirim.
Alt 01-10-2018, 18:35
Üye

Fabula´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
O ! Belgeyi okudunmu ? Buraya yazarsan seviniriz.

Geçenlerde bir osmanlı belgesinde Hurdur ismi de birisinin 4 kuşak öncesi dedesinin yahudi , büyük annesinin Arap olduğu yazılıydı. Belgeyi istersen biraz zor bulurum ama öyle yazdığını burada söyleyebilirim.
Alevi forumu var, orayı biraz karıştırırsan kitapdan yapılan alıntıları bulabilirsin. Kitabın adı "Osmanlı Gizli Tarihinde Pir Sultan Abdal ve Bütün Deyişleri"
Alt 01-10-2018, 18:40
Üye

Alevi forumu var, orayı biraz karıştırırsan kitapdan yapılan alıntıları bulabilirsin. Kitabın adı "Osmanlı Gizli Tarihinde Pir Sultan Abdal ve Bütün Deyişleri"
Bende Hurdurun dedesinin yahudi ve hayin olduğunu sunni forumda buldum . Kitabın adı Osmanlı gizli tarihiydi. Çok gizliymiş !! Top secret yani. O kadar gizli .

Önerilen Siteler