Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Felsefik Tartışmalar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-10-2018, 12:26
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili camus,
camus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Şüpheci Dinsiz o halde hadislerin güvenilirliğini araştırıp Muhammed hakkında hadislerden başka kaynak varmıdır onu araştırmalıyız.
Muhammed'in yaşadığı iddia edilen yıllardan günümüze ulaşan yazılı belge yok denecek kadar az. Olan belgeler, bölgede yaşayan Hristiyan rahiplerin birbirlerine gönderdikleri bir kaç el yazması mektupla bir kaç günlükten ibaret, ki bunlar da en erken Muhammed'den 70 yıl sonra yazılmış. Bu el yazmalarında bölgede gerçekleşen Arap işgallerinden, katliamlarından, köleleştirmelerinden duyumlar halinde bahsediliyor. Bunlara belge demek ne kadar doğrudur, o da tartışılır.

Yani elde dikkate almaya değer pek bir şey yok anlayacağınız.

Risalei nur ve YouTube daki kanalları hakkında düşünceleriniz nelerdir?
İslam, hadis denen uydurmalar üzerine bina edilmiş şişkin bir balon gibidir. Risale-i Nur ve türevi/benzeri tüm inançlar da hadislerden beslendiğine göre, herhangi bir ayrıcalığı yoktur, uydurmadır.

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 21-10-2018, 12:50
camus camus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sorular oldukça sormaya devam edeceğim. Cevapladığınız için sağolun.
Alt 21-10-2018, 14:42
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sorular oldukça sormaya devam edeceğim. Cevapladığınız için sağolun.
Aşağıda ki PDF kitabı 67-232 sayfa aralığını okursan iyi olur.

Turdur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Buradan başlayabilir yeni okuyacaklar.

Turan-Dursun-Din-Bu-1-Tanri-ve-Kuran-pdf

https://tr.scribd.com/doc/298554242/...i-ve-Kuran-pdf
Alt 21-10-2018, 17:11
Üye

Kesinlikle okuyacağım Sayın Turdur ama iki hafta sonra sınavım var bu yüzden hemen bitiremem.
Alt 21-10-2018, 19:05
Üye

Kesinlikle okuyacağım Sayın Turdur ama iki hafta sonra sınavım var bu yüzden hemen bitiremem.
Camus bu kitabı okuduktan sonra olayı başa sar. Ortadan başlama mevzuya. Kitap okumak seni yoruyorsa Youtube'de Evrim ile ilgili Türkçe dublaj videolar var. Seri olanları da var. Önce Evrim konusunu izle yada Darwin'in çalışmaları hakkında bir kitap oku. Sonrada insanlık tarihinin yaşadığı çağlar hakkında bilgi edin. Buna da vaktin yoksa aşağıda ki çizelgeye bak. Prof. Dr. Niyazi Kahveci'nin yayınladığı bir çizelgedir.

İnsan beyni bebeklikten bugüne nasıl gelmiştir, bu çizelge güzel anlatıyor. Bizlerde bebekken yada aklımız yeni ermeye başladığında sihirsel, tanrısal yada mitolojik düşünürdük. Eski insanlarda, kitaplar, alfabeler, lisanlar, icatlar yerli yerine oturmadığı için ileri yaşlarında dahi böyle düşündüler. Dünyanın düz olup olmadığını test edemediler, sara nöbeti geçiren insanın içinde cin olup olmadığını anlayamadılar ve insan aklının evrimine uygun olarak bunu bir tanrıya bağladılar. İnsanlık tarihide böyle bir aşamadan geçmiş.
Olayın ucunu yakaladıktan sonra herhangi bir hadise takılma ihtimalin kalmaz.
Alt 21-10-2018, 19:31
Üye

Standart Sayın Turdur

Kitap okumak beni yormaz, tam aksine bu konuda okumayı, araştırmayı istiyorum. Ama fazla vaktim olmuyor, ders çalışıyorum. Verdiğin bilgiler için sağol, dediklerini dikkate alacağım. Dediğim gibi çok vakit olmadığı için buradan direk sizlere sormak daha kolay oluyor.
Alt 14-11-2018, 15:32
Üye

camus neredesin ? Giriyor musun siteye ?
Alt 22-03-2026, 18:53
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Basit bir soru sormak istiyorum

Çocukların yetişkinlikteki tahmini boyu, anne ve baba boyunun ortalamasına dayanarak (Anne Boyu + Baba Boyu
13) / 2 formülüyle hesaplanır. Erkek çocuklar için +13 cm eklenip ikiye bölünürken, kız çocuklar için -13 cm çıkarılıp ikiye bölünür. Bu yöntem, genetik potansiyeli gösterse de 5-10 cm sapma olabilir.
Dünyanın en uzunları sürekli olarak birbirleriyle çiftleşseydi ne olurdu?

a- Boy uzardı
b- Sabit kalır değişmezdi
c- Diğer seçenekler

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 22-03-2026, 19:27
Üye

"ictenlik"´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Basit bir soru sormak istiyorum

Çocukların yetişkinlikteki tahmini boyu, anne ve baba boyunun ortalamasına dayanarak (Anne Boyu + Baba Boyu
13) / 2 formülüyle hesaplanır. Erkek çocuklar için +13 cm eklenip ikiye bölünürken, kız çocuklar için -13 cm çıkarılıp ikiye bölünür. Bu yöntem, genetik potansiyeli gösterse de 5-10 cm sapma olabilir.

Dünyanın en uzunları sürekli olarak birbirleriyle çiftleşseydi ne olurdu?

a- Boy uzardı
b- Sabit kalır değişmezdi
c- Diğer seçenekler
Bunlar köpek ve onların son onbinyıllarda evcilleştrildiğini hatta aynı atadan çoğaldığını düşünme eğilimindeyiz

Genetik kuramımız nedir? nasıldır?

Antik insanlar insan için buna benzer bir şey keşfetmiş olabilir mi?
çünkü şuraya varmak istiyorum bu beklenen Mesih/Moşiyah/Moşe o neyse, nedir bu? Nereden çıkardılar

Kutsal kitap -din- denenlerin -en azından ilk biçemleri- düz rasyonel tarih olabileceği inancındayım. Sadece tanrı tanrı değil, bunun gibi. Yani bir yönetici, kral, sınıf, başka bir şeyin adı.

Antik bir toplum ya krallığı diriltme inancındalar. Hitler'in Mengenesi vardı. Muhtemelen tarihin bir tekrarı olmalı. Yani binlerce yıl önce de Hitler ve Mengele'lerle tanışmış olmalıydık. Belki de Moşe Nazi Almanya'sının yaratmaya çalıştığı aradığı üstün-asker, ulrta-askerdi. Bir mesih olacağını sanmam, tanrının çocukları olduğunu da sanmıyorum, tanrı olduğunu hiç sanmıyorum..

Tanrının çocukları, mesih/moşiyah, insan dev Nefilim gibi kavramlardan yola çıkarak ve daha ziyade /daha açığı/ piramit gibi dev yapılara bakarak orada ne olduğunu anlamaya konsantre olarak düşünüyorum.

Basitçe soruyorum. Genetiğin kendi, eşleşmelerle, 3-4 metrelik bir insan yaratmayı başarabilir mi?
Yok değilse köpek nedir?

Köpeğe bunu yapanı antik insanlar çözmüş olabilir mi?_

.

Alt 23-03-2026, 01:42
Üye

Bir soru daha ekleyebilirim

İnsanın genetik olarak yozlaşmaları var, tuhaf hastalıkları var, sakat doğumlar var ve var da var.
Doğada benzeri var mı? Ne kadar var ve insanınkinin kökenleri nelerdir?
Tanrının ya da evrimin hataları mı?

Mesela radyasyona, x ışınlarına, nükleer bir kıyamete, elektomanyetik radyasyona maruz kalsak ne olurdu?
ya da şöyle diyelim binlerce binlerce yıl önce atalarımız Mengelevari bir şeyler -çok şeyler- denemiş olabilir mi?

Bugün nükleer bir kıyamette apokaliptik bir hayatta kalma durumu yaşasaydık ve neredeyse tüm dünyayı ve nesli yoketseydik ve Afrika'nın ucunda bir yerlerde biraz insan kalsaydı ve onlarda ormana dağlara yeraltına çekilseydi ve binlerce yıl sonra bol bereketli üreyip Afrika'dan dünyaya geri saçılsaydık ve atalarımızın bunları yaşadığını hiç bilmeseydik?

Önerilen Siteler