Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-09-2007, 16:21
Üye Değil

Standart Re: Hırsızlığın cezası ne olmalı?

Birinin getirildigini gorunce ne oldugunu bilmeden "oldurun" diye emretmesi ilginc. Adami madalya takmak icin getirseler bile, bizimki gorur gormez "oldurun" diye ziplayacak.
Alt 30-09-2007, 17:56
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Bir insan neden hirsizlik yapar; Once bunun tartisilmasi yapilmali. Aclik ve caresizlik bece en basta gelen nedenlerdir. Psikolojik hastaliklar, kolay gecinmenin yolu, ahlak yoksunlugu gibi nedenler daha sonlara duser. Buyuk sehirlerin buyuk dertlerinden biridir hirsizlik.
* *Bir ulke, vatandaslarinin karnini doyurabildigi surece, adi hirsizlik oranlari en dusuk seviyesindedir. Bir ornek olarak Kanada'yi gosterebilirim. Dunyada, suc orani yonunden en dusuk ulkelerden biridir.Sosyal yardimlarla vatandaslarinin karnini doyurabilmesi, suc oranini etkilemekte. Hapihaneye dusenler egitime tabi tutulup, bazen topluma bir meslek sahibi olarak dondurulur.
* Biri yer biri bakar, kiyamet ondan kopar atasozumuz, icinde bulundugumuz batakligi ne guzel tarif edebilmis. *El kol keserek care arayacaginiza, batakligi kurutmaya calismak, hem ilerisi icin umit, hem de sivrisinek nufusunun azalmasina sebep olacagina ben eminim.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 30-09-2007, 18:21
adrio adrio isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

pante";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
[b]Ayaklarıyla yapıyorsa ödül vermek gerekir ona ceza değil.
Hem elleri, hem de ayakları kesilmiş insanın hırsızlığı mümkün mü?[/
b]

çok komiksiniz sayın pante

Ayrıca her seferinde suçunu bilmeden bir sadist gibi "Öldürün onu" diyen Muhammed de çok sırıtıyor.
Yok, bu kadarı mümkün değil.

belkide bu söz çarpıtılşmıştır..ama bence de şeriat çok güzel bir karar vermiş..çünkü HIRSIZ demek senin malına göz dikmiş kişi demektir...bundan daha kötü ne olabilir *ki? kesinlikle hırsızlara el kesilme ceza sı vermek en doğrusu hem hırsızlık sayısıda azalır..eğer ki sizin dediğinizi yaparsak...yok canım bu kadar da değil..iyi ben emek etmeden yaşayayım.Başkalarının helaline göz dikeyim hırsızlık yapayım sonrada beni beslesinler ne güzel valla keşke HIRSIZ olabilsem madem bana bakacaklar pante eğer evde değerli eşyalar varsa söyle senden başlayayım :wink: *:wink:
[b]Ayaklarıyla yapıyorsa ödül vermek gerekir ona ceza değil.
Hem elleri, hem de ayakları kesilmiş insanın hırsızlığı mümkün mü?[/
b]

çok komiksiniz sayın pante

Ayrıca her seferinde suçunu bilmeden bir sadist gibi "Öldürün onu" diyen Muhammed de çok sırıtıyor.
Yok, bu kadarı mümkün değil.

belkide bu söz çarpıtılşmıştır..ama bence de şeriat çok güzel bir karar vermiş..çünkü HIRSIZ demek senin malına göz dikmiş kişi demektir...bundan daha kötü ne olabilir *ki? kesinlikle hırsızlara el kesilme ceza sı vermek en doğrusu hem hırsızlık sayısıda azalır..eğer ki sizin dediğinizi yaparsak...yok canım bu kadar da değil..iyi ben emek etmeden yaşayayım.Başkalarının helaline göz dikeyim hırsızlık yapayım sonrada beni beslesinler ne güzel valla keşke HIRSIZ olabilsem madem bana bakacaklar pante eğer evde değerli eşyalar varsa söyle senden başlayayım :wink: *:wink:

Kara Cahilim anlamam anladığımıda anlatamam hele birde zehrimi kimseyle paylaşamam....

....................

ceza dan alıntıdır bana kızmayın
Alt 30-09-2007, 18:47
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Gun gectikce bireylerin ne kadar farkli oldugunu gorebiliyorum. Iki mantik mucadele ediyor. Sanki programli gibi hakikaten. birileri oldur, kes diyor, digerleri suca iten sebepleri ortadan kaldir islah et. Dinin bazilari icin cok gerekli olduguna kanaat getirmeye basliyorum, din korkusu olamasa, bircoklari hirsiz katil olmaya hazirgorunuyor. Anlayamadigim ise, neden dini olmayanlar daha musamahali, daha insancil olduklari. Acaba bu vasiflari olmadigindan mi dine sariliyorlar, yoksa din mi bu vasiflari yok ediyor.....

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 30-09-2007, 18:58
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Eski toplumda hırsızlık hiç görülmedi. 19 yy da Engels oskova Bilim Dostları Derneginde okunan bir tebligi aktarıyor. ( Ailenin Devletin ve Özel ülkiyetin Kökeni sf 214 ) :

* * "Sahalin adasınıda yaşayan Giliyaklar ne tarım bilirler, ne de çömlekçilik; Başlıca avcılık ve balıkçılıkla geçinirler... Giliyaklarda deyim yerideyse kişisel çıkar gözeten suçlar işlenmez. Giliyak, hazinelerini, hiç bir zaman kapalı bulunmayan bir yedeklikler ambarında saklar. Giliyak yüzkarası karşısında öylesine duyarlıdır ki, utanılacak bir davranışı ortaya çıkar çıkmaz, ormana gider ve kendisini asar. Cinayet çok seyrektir ve hemen yalnızca öfke sonucunda işlenir; ama kazanç nedeni ile hiç bir zaman insan öldürülmez. "

* * *Şimdiki yüzyılda şayet assimile olmamışlarsa gidip Giliyakları araştırsak herhalde oldukça yüksek bir suç oranına şahit oluruz. Çünkü artık onlar da mülkiyet ilişkilerine geçmişlerdir. ülkiyetin kendisi hırsızlıktır. mülk edinmeyi temel alan bir toplum biçiminde ise insanların bu temeli devam ettirmelerinden daha dogal bir şey olamaz.

* * * Eskiden, eski toplumda mülkiyet toplumsaldı ve yukarıda alıntıladıgım gibi suç oranı yok gibiydi. Hangi eski toplumu incelerseniz inceleyin aynı şeylere rastlarsınız. Tarımın başlaması ile birlikte soylular tarafından topraklar gaspedildi ve özelleştirildi. Yani toplumun tümünden çalındı. Gerçek hırsızlık işte buydu. Tüm bunları gözden kaçırarak günümüzde el kol kesmekten bahsetmek yoksullara göz dagı vermenin başka bir yoludur.

* * * *Modern ve uygar bir toplum iseniz öncelikle vatandaşlarınızı doyurmak, giydirmek, egitmek ve saglık hizmetlerinden yararlandırmak zorundasınız. Bu güvenceleri saglamak zorundasınız. Bunları yapmadan ne suç engellenebilir, ne de suçlu üreten sisteme dur denilebilir. Bunlar kısmi çözüm olabilir ve Vartorun da belirttigi gibi Kanada gibi toplumlarda nispeten suçu göreceli olarak azaltır.

* * * *Kesin sonuç ise hırsızlıgın temelini kökten kaldırmaktır. mülksüzleştirenleri, mülksüzleştirmek gerekir.

* * * * saygılarımla
Alt 30-09-2007, 20:01
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hirsizlik yapana el ayak kesme cezasi konulmus anladik.

Peki bunun uygulanmasi nasil olacak ? *
Yani karnini doyurmak icin ekmek calan ile banka kurarak milletin trilyonlarini hortumlayanin cezasi bir mi olacak ? Bunun cevabi da var mi Kuran'da ?
Alt 30-09-2007, 20:12
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Valla hırsızlık yapanın elini kesmek nasıl olur bilmemde...çok kötü ya...caydırıcı olarak başka ne yapılabilir ki aklıma onlarca fikir geliyor çoğuda edepsizce....meydan dayağı atmak nasıl olur acaba....Bir aylık geçimliğin olan parayı çalıp sen açlığa mahkum edene ne ceza verilmeliki caydırıcı olsun *utanç verici bir ceza olabilirmi... valla ben dövmüştüm feci şekilde, sonrada pişman oldum.
Alt 30-09-2007, 20:35
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Karnını doyurmak için çalanla banka kurup milletin parasını hortumlayana Allah kitabında aynı cezayı öngörmüş.
Zaten yargılanmasını da ön görmemiş.
Peygambere getirilen *el ve ayakları budanmış adamla ilgili hadiste bir tek yargılama bile yok gördüğümüz gibi...

öldürün.... yok yok kesin...
kesecek yeri kalmadıysa öldürün...
sonra da buna adalet deyin...
yersek...

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 30-09-2007, 22:38
EZ_TuDu EZ_TuDu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İslamın bir hukuka sahip olduğunu söylemek bile başlı başına bir yanlıştır. Hukukda yargılama en azından savunma vardır. Karar yanlış çıkar yada doğru çıkar ama sonuç itibariyle bir yargılama söz konusudur. İslamda bu geçerli bile olamaz. Üst kademeyle işlerinizi yoluna koydunuzmu iki şahitle bir insanın kellesini götürebilirsiniz. Yoksa dört şahitmiydi. Delil varmış yokmuş bunların bir önemi yoktur.

Hırsızlığın cezası ne olmalı gibi beyinleri kemirten bir soru soran arkadaşın beynindeki ölü kedinin bedenini bir deri posasına çeviren sonrada tavuklara yem olan kurtlardan ne farkı var...

Acaba hiç aç kaldımı (oruçtan bahsetmiyorum), acaba hiç aşağılandımı, acaba hiç çocuğu hastalanıpta parasızlıktan hastane hastane dolaştımı, acaba birileri gözlerinin önünde muhteşem iftar sofralarına kurulurken yutkundumu, acaba hiç çaresiz kaldığını hissettimi...

İnsanlığın hırsıza vereceği cezayı hesaplayacağına hırsızlığı neden yaptığını sorgulaması dileğiyle lanet olsun böyle bir soruyu beyinlerinde taşıyanlara demekten kendimi alamıyorum...

Saygılar...

YARATICIYA KİMİN ÜFÜRDÜĞÜNÜ VE ONUN KİMİN HEYKELİ OLDUĞUNU ÇÖZEMEDEN, ORTADA DOLANIP DURMAYA BAŞLAMIŞ.
Alt 30-09-2007, 23:14
Üye Değil

Olaylari maktul gozuyle degerlendirmemek lazim, insancil bir gozle degerlendirmeliyiz. Buyrun bu fotograf belki bu sitede kana susamis arkadaslarin susuzlugunu giderir.

http://www.rawa.org/handcut0.jpg

Önerilen Siteler