Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-11-2007, 02:10
Khomaniac Khomaniac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Bütçe ve Diyanet'in payı

Para ve kaynaktan bol şey yok nasılsa Türkiye'de. Har vurup harman savurabiliyoruz paracıkları istediğimiz gibi.. Ne mutlu bize

Yobazların sapıtıp her yeri cehaletle ve dinlerinin saçmalıklarıyla doldurmasını engellemek için kurulan bu kurumun böyle büyük bir israf içinde bulunması, bağış saçmalığıyla insanların her köşe başına bu çirkin yapıları dikmesini engellememesi büyük bir zaafiyet. Ama kim takar ki, nasıl olsa "öbür taraf" için yatırım yapmak bu taraftan daha önemli
Alt 30-11-2007, 10:06
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

no_panik";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili epoch çarpıtma konusunda ihtisas falan yaptın herhalde. Diyanetin bütçesi hem milli eğitimden hemde milli savunmadan fazla imiş... Bide bunlar güncel veriler *

Tamam islamiyete bi gıcıklığın olabilirde bu kadarınada pes doğrusu. Aşağıdaki linkte çarpıtılmamış verileri bulabilirsin.
http://www.milliyet.com.tr/2006/12/2...omi/eko01.html
K.C nin cevabını merak ediyorum.
Alt 30-11-2007, 10:30
epoch epoch isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili epoch çarpıtma konusunda ihtisas falan yaptın herhalde. Diyanetin bütçesi hem milli eğitimden hemde milli savunmadan fazla imiş
sevgili no_panik. verdiğin link'in canı cehenneme. ben *savunma bakanlığı ile Jandarma komutanlığı nı *ayrı ayrı sundum. toplamını değil.

epoch";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
......13 ncü kurumunun adı Diyanet’dir.
15.sırada,, Milli Savunma Bakanlığı ,
16.sırada ,, Emniyet Genel Müdürlüğü ,
17.sırada,, Jandarma Genel Komutanlığı bulunuyor.

Cami hocaları , Vatan’ı savunan Askerden daha müreffeh yaşıyor.
adam gibi okuyorsan farkedersin.
askerin istihakını cami hocalarına yeğliyorsan, emin ol ki tek başına değilsin.
senin gibiler Türkiye'nin % 47 'sini oluşturuyor.
benim aldığımda da başka bir gazetedir. taha akyol'un yazarlığını yaptığı Milliyet'den değil.
Alt 30-11-2007, 20:33
no_panik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_panik no_panik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili yüce şahsiyet epoch. Yazdıkların yukarıda ve bende farklı bir şey görmüyorum herhalde. 14. sıraya milli eğitim 15. sıraya da milli savunma bakanlığının bütçesini koymuşsun. *

2008 yılı bütçesi kapsamında Millî Savunma Bakanlığı'na öngörülen ödeneğin 13 milyar 326 milyon YTL olduğu açıklandı.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mill%C3...B1%C4%9F%C4%B1

2008 yılı bütçesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı'na öngörülen ödeneğin 21 milyar 238 milyon YTL olduğu açıklandı.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Milli_E...B1%C4%9F%C4%B1

2008 yılı bütçesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı'na öngörülen ödeneğin 1 milyar 808 milyon 538 bin YTL olduğu açıklandı
http://tr.wikipedia.org/wiki/Diyanet...B1%C4%9F%C4%B1

adan gibi okuyorsan farkedersin. askerin istihakını cami hocalarına yeğliyorsan, emin ol tek başına değilsin. senin gibiler Türkiye'nin % 47 'sini oluşturuyor. Epoch

Benim ne demek istediğimi anlamak istemiyorsun herhalde. Yada anlamak işine gelmiyor. Ben yine türkçesini söyleyeyim... Olayı Çarpıtma....
Askerin istihakını hocalara yeğliyorsun gibi ebleh ebleh ifadeler yazarsan haberin olsun bir daha ki yanıtım bu kadar sakin olmaz.

dünle beraber gitti düne ait ne varsa bugün yeni şeyler söylemek gerek
Alt 30-11-2007, 22:02
EZ_TuDu EZ_TuDu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili yüce şahsiyet epoch. Yazdıkların yukarıda ve bende farklı bir şey görmüyorum herhalde. 14. sıraya milli eğitim 15. sıraya da milli savunma bakanlığının bütçesini koymuşsun. *

2008 yılı bütçesi kapsamında Millî Savunma Bakanlığı'na öngörülen ödeneğin 13 milyar 326 milyon YTL olduğu açıklandı.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mill%C3...B1%C4%9F%C4%B1

2008 yılı bütçesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı'na öngörülen ödeneğin 21 milyar 238 milyon YTL olduğu açıklandı.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Milli_E...B1%C4%9F%C4%B1

2008 yılı bütçesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı'na öngörülen ödeneğin 1 milyar 808 milyon 538 bin YTL olduğu açıklandı
http://tr.wikipedia.org/wiki/Diyanet...B1%C4%9F%C4%B1

adan gibi okuyorsan farkedersin. askerin istihakını cami hocalarına yeğliyorsan, emin ol tek başına değilsin. senin gibiler Türkiye'nin % 47 'sini oluşturuyor. Epoch

Benim ne demek istediğimi anlamak istemiyorsun herhalde. Yada anlamak işine gelmiyor. Ben yine türkçesini söyleyeyim... Olayı Çarpıtma....
Askerin istihakını hocalara yeğliyorsun gibi ebleh ebleh ifadeler yazarsan haberin olsun bir daha ki yanıtım bu kadar sakin olmaz.
Sayın no_panik,
Bu yazdıklarınla herhalde gurur duyuyorsun. Burada savunduğun konunun ne olduğunu biz iyi biliyoruz. Yoksa senin amacın epoch u haksız falan çıkarmak değil. Şimdi kör ve sağır fakat kime hizmet ettiği belli olmayan beynini biraz şöyle çalkalada aklın başına gelsin. Yoksa sen cami hocasımısın. Hani bunu savunduğuna göre demekki bundan nemalanıyorsun. Yoksa bunun bir başka açıklaması olamaz. Şimdi eğer bu sistemden nemalanmıyorsan o zaman başta söylediğim o kör ve sağır tanımlamasını kabul etmen gerekiyor. Burada K.C. biraz daha insaflı rakamlar vermiş. Hac yolunda harcananlar, imam hatip liseleri uğrunda harcananlar, diyanetin bu paralar maaşlara yetmiyor dediğine göre demekki bu camilerin elektrik, su v.s. masraflarınıda devlet ödüyor. Birde bu özel dinhaneler ben öyle diyorum. Tekkeler, vakıflar, dernekler, *tabiki bütün bunların içinde alevilerinde ibadet için harcadıkları var. Bütün bu paraları gökten zembillemi veriyorlar sizlere. Bunların tamamı bu ülkenin milli serveti değilmi. *Hadi bakalım no_panik denilen şahıs bundan sonrasını ben hesaplamayacağım. Sen şimdi bu ülkenin milli servetinin buralara akan kısmı için bir rakam ver. Verki herkes gülecekmi yoksa ağlayacakmı hep beraber görelim.

Ondan sonrada çıkarsın dersin yok efendim milli eğitim bütçesinden azmış.. Az olsa ne yazar çok olsa ne yazar. Bir kuruşunu bile helal etmem. Zehir zıkkım olsun. Yazık. Bir sürü insan var açlıktan işledikleri suçlar hergün çığ gibi büyüyor. Bedenini satan kadınlara bak, karısını kızını satan insanlara bak. Hastane kapılarında ölen hastalara bak. Ülkesi için canını veren şehit dediğiniz zavallı gençlere bak. Ömrü boyunca ayakkabı yüzü görmeyen anadoludaki halkıma bak. Benim şimdi zehir zıkkım olsun demeye hakkım varmı yokmu..

Öyle dalga geçmeye benzemiyor değilmi. Hadi hesabını çıkarda gel karşıma. Bu ülkenin milli servetinden kaç para kendi kesenize koyuyorsunuz. Ama cevap verirken aklını kullan...

YARATICIYA KİMİN ÜFÜRDÜĞÜNÜ VE ONUN KİMİN HEYKELİ OLDUĞUNU ÇÖZEMEDEN, ORTADA DOLANIP DURMAYA BAŞLAMIŞ.
Alt 30-11-2007, 22:18
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

arkadaşlar

* Birbirimize hitap ederken saygı sınırlarını aşmadan, meseleleri kişiler boyutunda degil de konunun genelinde ele alırsak hepimize faydası olacaktır. Kişisel suçlama ve kavgaların bizi bir yere götürmeyecegini herhalde siz de takdir edersiniz. Lütfen gerginlige yol açmadan düşüncelerimizi ifade etmeye çalışalım.

* * saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 30-11-2007, 22:34
Üye

Şimdi kör ve sağır fakat kime hizmet ettiği belli olmayan beynini biraz şöyle çalkalada aklın başına gelsin. Yoksa sen cami hocasımısın. Hani bunu savunduğuna göre demekki bundan nemalanıyorsun. *ez_tudu

Sevgili ez_tudu aynı çirkin üslubla sana yanıt vermeyeceğim. Ben ne oralardan nemalanıyorum ne de diyanetin bütçesinden bugüne dek haberim vardı. Sadece epoch'un verdiği sıralama bana mantıklı gelmedi ve googledan bu işin aslına bakarak buraya gelipte bu haberi okuyanların yanlış bilgilenmemesi için işin aslını buraya yazdım. Bu durum neden seni bu kadar rahatsız etti açıkçası onu da anlayabilmiş değilim. Demek ki tahammülsüzlük iliklerine kadar işlemiş.

Bugün diyanet gibi bir kurumun olmasına en çok sevinmesi gerekenler senin gibiler olması lazımken tutmuş vergiden dem vurarak hakkımı helal etmem diyorsun. Demek sende helal kavramıda oluşmuş. Garip doğrusu... *Diyanet olmasaydı emin ol bugün burada ne böyle bir sitenin olması mümkün olurdu ne de sen burda bunları yazıyor olurdun. Sen oturup kalkta diyanet gibi bi kurumun böyle bir ülkede olmasına şükret. Aksi bir durumda emin ol seni bu görüşlerinden dolayı çoktan taşa tutarlardı...

Alt 30-11-2007, 22:47
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili no_panik,

*Birçok bakanlığı geçen bütçesi ile sadece sünni müslümanların isteklerini karşılarken, bu ülkede yaşayıpta vergilerini ödeyen, özellikle çoğunluğunu alevilerin oluşturduğu ve diğer azınlıklarında *dini isteklerinin yerine getirilmesi için diyanet hakkında ne düşünüyorsun?
Alt 30-11-2007, 22:50
EZ_TuDu EZ_TuDu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arkadaşım no_panik, her halde yazdığım yazıyı tersinden okudun. Ben diyanetin varlığını savunuyormuşum öylemi.. Yani şimdi savunan benmiyim senmisin. ? Doğrusu bu anlayışından sonra diyecek bir şey bulamıyorum. Anlaşılan ben buraya ne yazsam sen tersini anlayacaksın. O yazının senin yazmış olduğun yazıya atfen yazılmış olduğunu farkedersen benim söylemlerimi savunma yerine kendi söylemlerini savunman gerekir. *Sanırım öne sürülen ölçüleri kıyazlamaktan vazgeçtiniz.

Diyanetin sayesinde buralarda olmaktan bahsediyorsunuz. Bundan gururmu duyuyorum sanıyorsunuz. Ama siz gurur duyuyorsunuz galiba. Bense utanç duyuyorum.

YARATICIYA KİMİN ÜFÜRDÜĞÜNÜ VE ONUN KİMİN HEYKELİ OLDUĞUNU ÇÖZEMEDEN, ORTADA DOLANIP DURMAYA BAŞLAMIŞ.
Alt 30-11-2007, 23:10
Üye

Olayı anlatamadım galiba. Bu ülkede diyanetin var olması demek merdiven altlarında dini eğitimin önüne geçmek demektir. Merdiven altlarında dini eğitimin sakıncalarını ise anltamama lüzum yok herhalde. Bizim gibi ülkelerde din mutlaka devletin kontrolü altında olmalıdır. Malesef dini sömürüp amacından saptıran bir çok tarikat var. Bunu bir müslüman olarak ben söylüyorum....
Diyanetin olmaması demek kontrolsüz eğitim demek. Kontrolsüz eğitiminde sonuçları bugün bizi bir afganistan yapar bir pakistan yapar. Yanlız bu söylemlerimi kesinlikle İslamla bağdaştırmamak lazım. Sadece üzerinde durduğum bilinçsizce verilecek eğitimin bizi götüreceği sonuçlardır.

Sevgili Titan, diyanetin alevilerin ve diğer azınlıklarında ihtiyacını karşılaması lazım. Bu çözülmesi gereken bir sorun. Son zamanlarda bir şeyler yapılmaya çalışılıyor umarım sorunsuzca halledilir.

Önerilen Siteler