Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-07-2006, 12:24
hazretimuhabbet hazretimuhabbet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: müslüman arkadaşlara DUYURU

ah cevherim, ah...

Sizin ya dil konusunda bir sıkıntınız var ya da yazıları okumakta güçlük çekmektesiniz...

Tartışmaları dikkatle okuduğunuzda göreceksiniz ki sizden başka kimse inancının (ya da olmayan inancının) reklamını içine makale kokuları da karıştırıp, çeşitli kitaplardan alıntılar da yaparak fanatikçesine, ısrarla ve kendisi gibi düşünmeyenlere saldırıp kin kusarak savunmuyor..

Çünkü herkes diğerinin görüşüne saygı duyuyor..

Bu, inandığımız düşüncenin eksik ya da gedik olmasından değil, başkalarını kendi görüşlerimize uydurmaya çalışmak gibi bir basmakalıpçılıktan, emrivakicilikten uzak durduğumuzdan ötürü böyle oluyor.

Eğer bir düşünce değişimi yaşanacaksa, bu sizin inatla ve zorla yaptığınız islamsal içerikli reklamlarla değil, ortak akıl paylaşımı ve dünya görüşünün etkileşim ve deneyim aracılığıyla değişmesi sonucu oluşur..

Sizin tavrınız ise yandaş toplamanın aksine, insanların size ve savunduğunuz değerlere antipatiyle bakmasına sebep olur..

Biz ateist, teist ya da deistleri ele geçirmek gibi ulvi bir planınız varsa, sizlerin oy toplayıcılarınızın yaptığı gibi evlerimize birer çuval un yollamanızda yarar görüyorum.. Geçmişte %34'e varan destekçi toplamanıza sebep olmuşluğu var..Yoksa bana mı öyle gelmekte??

Allah'ın sağduyusu ve hoşgörüsü üzerinize olsun..
Esen kalınız sayın cevherim... :P
Alt 29-07-2006, 12:39
turok turok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bence Cevherim'in sorunu burayi kafirlerin toplandigi cephenin on safhasi kendinide allah yolunda cihad eden mucahit olarak gormesi!).... Icimizden birini bile dogru sandigi tarafa cekebilirse ne mutlu ona cennetde yeri hazir ...
Alt 30-07-2006, 16:24
Üye Değil

Adamin biri her zaman yaptigi gibi sac ve sakal trasi olmak için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete basladilar.
Degisik konular üzerinde konustular. Birden Allah ile ilgili konu acildi...

Berber: " Bak adamim, ben senin söyledigin gibi Allah’in varligina inanmiyorum"
Adam: " Peki neden böyle diyorsun?"
Berber: " Bunu açiklamak çok kolay. Bunu görmek için disariya çikmalisin. Lütfen bana söyler misin, eger Allah var olsaydi, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmis çocuklar olur muydu? Allah olsaydi, kimse aci çektirmez, birbirini üzmezdi. Allah olsaydi, bunlarin olmasina izin verecegini sanmiyorum..."

Adam bir an durdu ve düsündü, ama gereksiz bir tartismaya girmek istemedigi için cevap vermedi. Berber isini bitirdikten sonra adam disariya çikti. Tam o anda caddede uzun saçli ve sakalli bir adam gördü. Adam bu kadar daginik göründügüne göre belli ki tras olmayali uzun süre geçmisti. Adam berberin dükkanina geri döndü.

Adam: " Biliyor musun ne var, bence berber diye birsey yok"
Berber: " Bu nasil olabilir ki? Ben buradayim ve bir berberim."
Adam: " Hayir, yok. çünkü olsaydi, caddede yürüyen uzun saçli ve sakalli adamlar olmazdi."
Berber: " Himmm... Berber diye birsey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?"
Adam: " Kesinlikle dogru! Püf noktasi bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi. Iste dünyada bu kadar çok aci ve keder olmasinin nedeni!"
Alt 30-07-2006, 17:29
M.onur M.onur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çok bilgili olan ve kendisinden başka herkesi cahillikle suçlayan Cevherim birgün berbere gider. Dükkana girdikten sonra aniden berbere bağırmaya başlar. Ne olduğunu anlamaya çalışan berberse problem nedir diye sorar.

Berber- Arkadaşım problem nedir?
Cevherim- Sus, hatta bütün berberler sussun!!
Berber- Neden ama?
Cevherim- Öyle işte hepiniz susun, zaten çok cahilsiniz.
Berber- Haydaa neden cahiliz?
Cevherim- Sus yeter artık seni kaideye almıyorum!!
Berber- Kaideye almamak ne demek? Sanırım kaale almıyorum demek istedin!?
Cevherim- Yeter sus artık tahammül edemiyorum!!! bu cahil halinle benim Türkçeme laf edemezsin!!
Berber- Tahammül edemiyorsan, gelme dükkanıma. Seni benmi çağırdım?
Cevherim- Sus cahilsin!!
Berber- Nereden anladın?
Cevherim- Çünkü öylesin. Zaten sorduğun sorulara cevap veremiyorum, o yüzden sinirlerim bozuldu biraz.
Berber- Canım vermezsen verme. Sana birşey diyenmi var?
Cevherim- Sus cahilsin. Yeter bu konuyu tartışmak istemiyorum.
Berber- İyi git o zaman...
Cevherim- Olmaz gidemem. Yeter bu konuyu tartışmak istemiyorum.
Berber- Ya birader derdin ne senin? Hem beni beğenmediğin halde dükkanıma geliyorsun, hem de *tartışmaya kendin gönüllü girdiğin halde, tartışmak istemiyorum diyorsun. Seni burada zorla tutanmı var? İstemiyorsan git.
Cevherim- Olmaz gitmem.
Berber- Neden?
Cevherim- Çünkü ben problemli bir insanım...
Berber- Ya onu anladıkta çaresi nedir onu düşünüyorum.
Cevherim- Çaresi yok hergün birkaç kere senin dükkanına gelip arıza çıkaracağım o kadar!!!
Alt 30-07-2006, 18:07
ravendi ravendi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

*

Hayatımda bir durumu bu kadar güzel açıklayan okuduğum *en güzel yazılardan biri tebrik ederim M. onur.

ellerin kabesi var
benim kabem insandir
kuranda kurtaranda
insanoglu insandir!!!
Alt 30-07-2006, 22:24
hazretimuhabbet hazretimuhabbet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

M.Onur, tebrikler *güzel bi espri yakalamışsın...

ama sayın cevherim'e de hakkını teslim etmeli, en azından saldırmadan, kin kusmadan düşüncesini ifade etmeyi tercih etmeye başladı, sürekliliğini dilerim..

sayın cevherim bir de akılcı tartışmanın güzelliğini keşfedebilse, işte o zaman belki de hayata dair, islamiyete dair bir çok gerçeği görme cesaretine erişebilecek...

pek muhterem cevherim, tartışmaktan, düşüncelerinizi savaştırmaktan korkmayınız; eğer fikirleriniz gerçekten sağlam, doğru ve güçlü ise, meraklanmayınız, tüm savaşlardan zaferle çıkar.. Ama eğer tartışmaktan çekiniyorsanız, ya düşüncelerinizde bir eksiklik, yanlışlık vardır, ya da düşüncenizi ifade etme yetiniz yoktur. Görüyoruz ki yeri geldiğinde mangalda kül bırakmıyorsunuz, demek ki savunma var.. o halde geriye ne kalıyor? düşüncenin, savunulanın eksikliği ya da yetersizliği..

şimdi anladınız mı islamı tartışmaktan neden uzak kaldığınızı? :wink:

sağlıcakla kalınız cevherim.. eleştirilerinizi bekliyorum...
Alt 31-07-2006, 14:46
Üye

ravendi";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
* Hayatımda bir durumu bu kadar güzel açıklayan okuduğum *en güzel yazılardan biri tebrik ederim M. onur.
Teveccühün arkadaşım. Beni şımartıyorsun

hazretimuhabbet";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
M.Onur, tebrikler Very Happy *güzel bi espri yakalamışsın...
ama sayın cevherim'e de hakkını teslim etmeli
Teşekkür ederim adı güzel kendi güzel Hz. Muhabbet. *Cevherim arkadaşımızın hakkını teslim etme konusunda çok haklısın. Zaten onun yazdığı hikaye benimkinden daha komikti. *
Alt 31-07-2006, 15:12
ben_ahhmak ben_ahhmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

M.Onur bunu ben yadım deme bana inanmam. desene isimleri değiştirip sundum buraya. çok çaresizsin seni anlıyorum...
Alt 31-07-2006, 15:27
Üye

ahhmakktoran";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
M.Onur bunu ben yadım deme bana inanmam. desene isimleri değiştirip sundum buraya. çok çaresizsin seni anlıyorum...
İnanmazsan inanma banane. Çokta tındı yani senin inanıp inanmaman. Ayrıca hikaye bana vahiy yoluyla Allahtan geldi. *

Babababa çaresiz olduğumuda anlamış. Aferin sana *
Alt 31-07-2006, 15:32
ben_ahhmak ben_ahhmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evet çaresizsin baksana tınmayla kurtuldun. şimdi ben yamuldum dimi? ne yapsam ki?

Önerilen Siteler