Sayın Afek
Yapmış olduğunuz uyarı ve vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim kendi adıma..
Ben zaten bu minval üzere hareket etmeye çalışıyordum elimden geldiğince..
Ama bu maddelerden bazıları hakkında bende düşüncelerimi ifade etmek istiyorum izninizle..
|
* Ahlak, inananlara özel bir ruh hali değildir. Ahlak sözde kutsal kitaplardan önce de vardı.
* Bizim için dua etmeyin. Sizin bu saçma şovunuzu takdir edecek, kendi dininizden milyonlarca hasta, sakat, açlıktan kırılan insan var. Onlar için dua edin.
* Sizin tanrınızdan nefret etmiyoruz. Olmayan bir şeyden nasıl nefret edilebilir ki? Pembe fillerden nefret ediyor musunuz?
* Bir şeye "inanıyorum" dediğiniz zaman, bu hayali bir arkadaş sahibi olduğunuzu göstermektedir. Tıpkı ufak bir çocuk gibi.
* Bir kitapta, onun Tanrı'nın sözü olduğunun yazması bir kanıt değildir. Bir sonuç, kendi kendisinin sebebi olamaz.
* Sizin peygamberleriniz ve mucizeleri, tarihteki ne ilk ne de son örneklerdir. Aynı temada sayısız mitolojik örnek ve kişi vardır.
* İspat külfeti iddia edendedir. Tanrı'nın varlığı hakkında ispatı yapmak dindarlara düşer. Olmayan bir şeyin, ispatı da olmaz.
* Kalbi duygu diye birşey yoktur. Kalp, kan pompalayan bir organdır. Duygular ve düşünceler beyinden başlatılmaktadır.
|
----------------
*
Ahlak, inananlara özel bir ruh hali değildir. Ahlak sözde kutsal kitaplardan önce de vardı.
----------------
Bu konuda haklısınız ama
bizim inancımıza göre iyi ve güzel olan ne varsa hepsinin kaynağı İslam dır. Kötü ve çirkin olan ne varsada İslam dışındadır.
Kutsal kitaplardan önce Ahlak yoktu. çünkü ilk insanla beraber İslam da geldi. Sizin önce var, adı başka dediğiniz kaynaklar tahrif edilmiş dinlerdir.
Bu dinlerinde aslı İslam 'dır. Çünkü Hz. Adem (A.S) islam dini üzeredir.
----------------
*
Bizim için dua etmeyin. Sizin bu saçma şovunuzu takdir edecek, kendi dininizden milyonlarca hasta, sakat, açlıktan kırılan insan var. Onlar için dua edin.
----------------
Ben sizin için dua etmiyorum
Kendimi kurtardımda birde siz mi kaldınız bana ne ki ben burda eğleniyor
ve hoş vakit geçiriyorum....
----------------
*
Sizin tanrınızdan nefret etmiyoruz. Olmayan bir şeyden nasıl nefret edilebilir ki? Pembe fillerden nefret ediyor musunuz?
----------------
Bunu biliyorum, ama siz bu dine inananlardan nefret ediyor olabilirsiniz.
Tabii ki yanlış yönlendirme sonucu, aslında bu dinle ilgisi olmayan insanlar yüzünden.
----------------
*
Bir şeye "inanıyorum" dediğiniz zaman, bu hayali bir arkadaş sahibi olduğunuzu göstermektedir. Tıpkı ufak bir çocuk gibi.
----------------
Bu konuda da yanılıyorsunuz..
Mesela öleceğinize inanıyormusunuz? hayır ..biliyorsunuz
Peki şimdiye kadar hiç öldünüz mü ? Hayır ....
Öyleyse inanıyorsunuz.... Bunun gibi bir şey...
----------------
*
Bir kitapta, onun Tanrı'nın sözü olduğunun yazması bir kanıt değildir. Bir sonuç, kendi kendisinin sebebi olamaz.
----------------
Bu konuda da haklısınız.. Bende zaten başka argümanlar kulllanmaya çalışıyorum..
----------------
*
Sizin peygamberleriniz ve mucizeleri, tarihteki ne ilk ne de son örneklerdir. Aynı temada sayısız mitolojik örnek ve kişi vardır.
----------------
Haklısınız Bunlardan bazı insanlara da verilmiştir. İslam müslüman olmayan
kişilerin olağanüstü durumlar göstermesine İstidraç der belli bir disiplin altında kısıtlı şekilde yapabilirler bunları ama bunların hepsi (Peygamberlere ait olanlar da dahil ) Allah 'ın izni olmadan olmaz.
----------------
*
İspat külfeti iddia edendedir. Tanrı'nın varlığı hakkında ispatı yapmak dindarlara düşer. Olmayan bir şeyin, ispatı da olmaz.
----------------
Bunda da haklısınız. Ama müslümanların şöyle bir handikapı vardır. Gazali demiştir ki "Allah'ın varlığına 1000 delil getiririm ama bu onun hakkında 1000 şüphe anlamına gelir" sözü gereğince varlığını ispatlama konusunda gönülsüz oluruz.
----------------
*
Kalbi duygu diye birşey yoktur. Kalp, kan pompalayan bir organdır. Duygular ve düşünceler beyinden başlatılmaktadır.
----------------
Bu konuda da yanılıyorsunuz, kalp evet kan pompalayan bir organdır ama
mekanik düşüncede böyledir. Böyle düşünürseniz Beyin de elektrik sinyallerinden ibaret bir organdır.. Sizin düşüncenize göre Terminatör de
sevebilir ve nefret edebilir öyleyse; oysa bu mümkün değildir. Her ne kadar bunu ima etselerde bu imkansızdır. O sadece taklit eder.
Bu gerçek insana aittir. Ve beden dışındadır.
Geçici süreyle bedenle beraber hareket etmektedir.
Bu size mantıklı gelmiyorsa
Herhangi bir araç kullanmadan gözünüzü görmeye çalışınız.
Saygılarımla..