Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Mitoloji & Esoterisizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-04-2006, 02:52
Üye Değil

Standart Meditasyon

Meditasyon Dediğimiz nedir?
Alt 03-04-2006, 00:51
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Meditasyon

Meditasyon zihnin berraklaşması, tüm dünyasal düşünce, duygu, duyum ve zevklerden belirli bir süre için bile olsa kendini çekmesidir.
Zihnimizde düşünce dalgalarının yoğunluğundan dolayı Öze ait olan tesirler hakkıyla algılanmamaktadır.Böyle bir durumda da kişide stres , yorgunluk , bıkkınlık , hayattan zevk almama yada tam tersine çok zevk almak , panik atak , agresiflik , öfke , sabit fikirlilik gibi beşeri realiteye ait olan tesirler hakim olabilmektedir.İşte bu tesirlere maruz kalmamak veya bunların etkisini yoketmek ve öze yönelebilmek maksadıyla meditasyon yapılır.
Meditasyon türlerinin kökeninin doğu dinlerine dayandığı bilinmektedir.Bu dinlerde mistik amaçlarla uygulanır.
İnsanlardan uzak , sessiz , ışıksız loş bir yerde , dik oturarak ve bir noktaya ya da objeye konsantre olarak düşüncenin sabitlenmesi ve düzenli solunum alınması olayıdır.Bu dik duruş pozisyonları çeşitli olup en bilineni yoga'dır.
Kimileri namaz'ında bir meditasyon olduğu fikrinde ise de , uygulama şeklinde hiçbir benzerlik yoktur.
Alt 12-12-2006, 01:16
Cemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cemal Cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.

kEL abim*-nerelerdesin gel abim**
sen gittin sitede böle bilinsel ilgiç soru soran kalmadı abim..ops:
Senyoksun*-şindi kim soecek böle güzel sorulara?
Bak pANteabim bilene ilgiç bulmuş*cevap yazmış..

aBimseninki kadan ilgiçolmasada bende sana bi soru sorayım abim..

soRU: sinein kiprii varmıdır*?

cevabına bekliyom abim.çabuk ol sinei kaptırmıyalım.. :wink:

krdşn.cml.

abc

yönetiçi abilerim.bu silme dümesine koyun.çok çıkınca silemiyoz.cml.Bu 3. baskıyada böle sildim.

'Biri senin hakkında kötü bir şey söylerse
sakın kızma ama şöyle karşılık ver:
Hakkımda bunu söyleyen hiç şüphesiz başka kusurlarımı bilmiyormuş.
Bilseydi, sadece bunu söylemekle kalmazdı!
'

Konu Neva tarafından (04-11-2011 Saat 08:40 ) değiştirilmiştir. Sebep: tekil mesajlari birlestirme
Alt 12-12-2006, 01:56
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder

Cemal";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yönetiçi abilerim.bu silme dümesine koyun.çok çıkınca silemiyoz.cml.Bu 3. baskıyada böle sildim.
Cemalım cemalım aslan cemaaaaaaaaaaalım nedir senin drdiiiinnn anlayamadıııımm yoksa kafanı vura vuraaaaaa klavyeyeeeee çok mu sarsıldıııınnn... cemalcim ezgisiyle söyleyince süper oluyo *
Alt 12-12-2006, 02:06
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Cemal, sakin resime bakip korkmiyasin, onun icindeki de insan, her ne kadar farkedilmiyorsa da.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 12-12-2006, 10:58
Üye Değil

Sevgili pante meditasyonun temellerini açıklamış, ben de bazı ilaveler yapayım.

Meditasyonda zihin tek ve genellikle fazla anlam çağrıştırmayan bir şeye odaklanır. Bu genellikle anlam yüklü olmayan bir kelimedir. Bu kelime sürekli içten tekrarlanılır. Maharishi Meditasyon Merkezlerinde bu kelime sanskritçe bir kelime olarak öğretilir ve başka kimselere söylememeniz için imza da attırılır. Aslında bu kelimenin özelliği yoktur. Olayın ticari boyutunu kaybetmemek için böyle gizemli bir hava verilmeye çalışılır.

Bir kelime yerine bir sese de odaklanılabilir. Mesela deniz kıyısında gözlerinizi kapatıp dalgaların sesine de odaklanabilirisniz. Bu da bir meditasyondur.
Alt 12-12-2006, 12:50
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

uyyyy cemalım sinekinin kirpisine rimel süreyim
Alt 12-12-2006, 23:07
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder

vartor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cemal, sakin resime bakip korkmiyasin, onun icindeki de insan, her ne kadar farkedilmiyorsa da.
Vartor hocam ne ettin ben cemal abime takılayım dedim yafff ayıp ettin şimdi bak insan değil filan ne gördün insansızlığımı ne ettim ben sana yaaaaa vallahi çok üzüldüm bak üzdün beni abim neden ya neden nedemek şimdi ben insan değilmiyim insan değilsem neyim ben söyle allah aşkına bak çok fena üstüme alındım yaaaa vallahi bak ayip ettin *:cry: yoruldum ya yaza yaza cevap bekliyom özür tarzı ya da yanliş anladığımı filan de de işte bişiler
Alt 13-12-2006, 05:06
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Yanlis anladin falan, bisi dedim,
Resim ocu gibi, ben bile korktum Cemali uyariyim dedim, belki icini bos zannedebilir.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 03-11-2007, 12:25
no_panik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_panik no_panik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Meditasyonun ticarileştirilmiş ve dini içeriğinden kopartılmış biçimi A.b.d de transtandal meditasyon tm adıyla geliştirilmiş. Bu tekniği yetkili bir öğretmen sayesinde kolaylıkla öğrenebiliriz. Öğretmenimiz yeni başlayan kişiye bir mantra (özel bir ses) verir ve TM'ye özgü derin dinlenme ve farkındalığı yaratmak için bunu tekrar tekrar nasıl uygulayacağını anlatır.
Tm'nin mistik bağlantıları kurulmaksızın aynı gevşeme durumu yaratılabilmektedir. Benson ve arkadaşları tarafından geliştirilen teknik şu aşamaları içerir.
1.Rahat bir konumda sakince oturun ve gözlerinizi kapatın.
2.Ayaklarınızdan başlayıp yüzünüze doğru ilerleyerek tüm kaslarınızı iyice gevşetin. Kaslarınızı iyice gevşemiş halde tutun.
3.Burnunuzdan nefes alın. Nefes alışınızın farkına varın. Nefesinizi verirken sessizce içinizden bir deyin. Örneğin nefes alın...Verin, bir alın.. Verini bir ve bu şeklide devam edin. 20 dakika boyunca bunu sürdürün. Süreyi denetlemek için gözlerinizi açabilirsiniz, ancak çalar saat kullanmayın. Bitirdiğiniz zaman gözleriniz önce bir kaç dakika kapalı, sonrada açık olarak oturun.
4.Derin gevşemeye ulaşmayı başarıp başaramadığınızı düşünmeyin. Pasif bir tutum takının ve gevşemenin kendiliğinden gerçekleşmesine izin verin. Başka düşünceleri bekleyin. bu düşünceler ortaya çıktığı zaman iyi diye düşünerek onları göz ardı edin ve bir diye tekrarlamayı sürdürün. Bu tepki sürekli alıştırma sayesinde çok az bir çabayla gerçekleştirilmiştir.
5.Bu tekniği günde bir ya da iki kez uygulayın. Ancak yemeklerden sonra iki saat içinde bunu yapmayın, çünkü göründüğü kadarıyla sindirim süreçleri, öznel değişimlere müdahale etmektedir.

Hadi bakalım hayırlı meditasyonlar *

dünle beraber gitti düne ait ne varsa bugün yeni şeyler söylemek gerek

Önerilen Siteler