Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-08-2010, 15:14
aciz_abd aciz_abd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Thumbs up İncilin tahrif süreci..

İncil’in tahrif süreci

İncil, esas itibarı ile Hz. İsa’ya Allah Teala tarafından vahyedilen ilahî bir kitaptır. Kur’an-ı Kerim, İncil’in Hz. İsa’ya vahyedilen ilahî bir kitap olduğunu defaatle haber verir. Yerli ve yabancı kaynakların ittifakla bildirdiğine göre Hz. İsa kendisine vahyedilen bu İncil’i ne kendisi yazmış ne de yazdırmaya fırsat bulabilmişti. Çünkü Hz. İsa’nın tebliğ hayatı hem oldukça kısa sürmüş (üç yıl), hem de bu dönemde çile ve meşguliyetler had safhaya ulaşmıştı. Bununla beraber, Hz. İsa’nın semaya yükseltilmesinden evvel kendisine iman eden havarîlerin sayısı on iki kadardı; ne var ki bunların çoğu okuma-yazma bilmiyordu. Dolayısıyla İncil’i yazma imkanı oluşmadı. Ayrıca ilk Hıristiyanlar, Hz. İsa’nın pek yakında geri döneceğini bekledikleri için İncil’i yazıya geçirme gereği duymamışlardı.

.....................

http://www.sorularlaislamiyet.com/in...ow_qna&id=2821

Konu frodo tarafından (27-08-2010 Saat 20:10 ) değiştirilmiştir. Sebep: c/p
Alt 06-10-2010, 05:34
ha_babam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ha_babam ha_babam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

İncilin zaten pek çok çeşidinin bulunması onun tahrif edilmiş olduğunun en büyük göstergesi olmuştur..

Gaye Ölmeden önce Ölebilmek..
Alt 06-10-2010, 11:29
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ha_babam´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İncilin zaten pek çok çeşidinin bulunması onun tahrif edilmiş olduğunun en büyük göstergesi olmuştur..
İncil Yeni Ahit'e verilen topluca isimdir ve pek çok çeşidi yoktur. Cehaletiniz takdire şayan iken, hiç bilmediğiniz bir konuya neden mesaj atma isteği hissettiniz ayrı bir konu?

Gospel'lerin çok çeşidi vardır. Mathews, Lucas..Yada-siz ne anlarsınızki bu isimlerden- Matta, Markos, Luka, Yuhanna...

Gospelleri bir hadis kitabı gibi düşünün. Bunlar bir araya gelince Ehl-i Sünnet Kaynaklarını nasıl oluşturursa, Yeni Ahitte böyle oluşmuştur.

Dünya üzerinde müslümanlar haricinde herkez, ama herkez, İsa Mesih'e gökten bir kitap indirilmediğini bilir. Ve bilinen Gospeller İsa Mesih kitabı değil, onun öğretisidir.

Tahrif edilmişlik diye bir şeyden bu bağlamda söz etmek, 1400 yıl önce yaşamış bir Arabın bilgisizliğinden öte bir şey kanıtlamaz.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 06-10-2010, 17:06
Denetimdeki Üye

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İncil Yeni Ahit'e verilen topluca isimdir ve pek çok çeşidi yoktur. Cehaletiniz takdire şayan iken, hiç bilmediğiniz bir konuya neden mesaj atma isteği hissettiniz ayrı bir konu?

Gospel'lerin çok çeşidi vardır. Mathews, Lucas..Yada-siz ne anlarsınızki bu isimlerden- Matta, Markos, Luka, Yuhanna...

Gospelleri bir hadis kitabı gibi düşünün. Bunlar bir araya gelince Ehl-i Sünnet Kaynaklarını nasıl oluşturursa, Yeni Ahitte böyle oluşmuştur.

Dünya üzerinde müslümanlar haricinde herkez, ama herkez, İsa Mesih'e gökten bir kitap indirilmediğini bilir. Ve bilinen Gospeller İsa Mesih kitabı değil, onun öğretisidir.

Tahrif edilmişlik diye bir şeyden bu bağlamda söz etmek, 1400 yıl önce yaşamış bir Arabın bilgisizliğinden öte bir şey kanıtlamaz.
çok bilmiş dostum incilde halen sonradan eklemeler olmuş nasıl oluyorda salt değişmemiş bir incil var deyipte heleki hadis ilmi ile kıyaslama yapıp karşılık veriyorsun..ama oysa Kuran 1400 sene önce nasıl inmişse halen öyle kalmıştır vede Kıyamete kadar öyle kalacaktır onu kimsenin bozmaya gücü yetmiyecektir,varsa gücünüz hep el birliği içeriisnde olun bir benzerinide siz yazın,zaten yazabilseydi bunu akıl daneniz turan dursun yapardı..

Alt 06-10-2010, 17:36
Kıdemli Üye

çok bilmiş dostum incilde halen sonradan eklemeler olmuş nasıl oluyorda salt değişmemiş bir incil var deyipte heleki hadis ilmi ile kıyaslama yapıp karşılık veriyorsun..ama oysa Kuran 1400 sene önce nasıl inmişse halen öyle kalmıştır vede Kıyamete kadar öyle kalacaktır onu kimsenin bozmaya gücü yetmiyecektir,varsa gücünüz hep el birliği içeriisnde olun bir benzerinide siz yazın,zaten yazabilseydi bunu akıl daneniz turan dursun yapardı..
Cehaletiniz halen dolu dizgin ilerlemekte. İncil diye Gökten İnme bir kitap zaten yoktur. Hiçbir Hristiyan onun gökten indiğini düşünmez. Hepsi kanonik yazıcılarca yazıldığını bilir. Mevcut Yeni-Ahit, İsa'dan görülen-duyulanların toplandığı bir kitaptır. Zannedersem Hadis İlmi dediğiniz şeyde Muhammedden görülen-duyulanlar değil mi? Yaptığım kıyaslama tıpatıp şeklinde.

Hristiyan teolojisi hakkında Cami Megafonlarından duyduklarınızla ahkam kesmeyin derim ben. Komik duruma düşersiniz. Ben bunları nereden mi biliyorum...Belkide eski bir Hristiyanım...Kim bilir?

Kuran gibi bir şey neden yazayım ki? Muhammed yazmış bir tane zaten. Ama zor olmasa gerek.

"Ve Meleklerden bir melek (Uriel), siz iman ettikçe hep sizden yana saf çıkar." Makara 131

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 06-10-2010, 17:58
Denetimdeki Üye

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cehaletiniz halen dolu dizgin ilerlemekte. İncil diye Gökten İnme bir kitap zaten yoktur. Hiçbir Hristiyan onun gökten indiğini düşünmez. Hepsi kanonik yazıcılarca yazıldığını bilir. Mevcut Yeni-Ahit, İsa'dan görülen-duyulanların toplandığı bir kitaptır. Zannedersem Hadis İlmi dediğiniz şeyde Muhammedden görülen-duyulanlar değil mi? Yaptığım kıyaslama tıpatıp şeklinde.

Hristiyan teolojisi hakkında Cami Megafonlarından duyduklarınızla ahkam kesmeyin derim ben. Komik duruma düşersiniz. Ben bunları nereden mi biliyorum...Belkide eski bir Hristiyanım...Kim bilir?

Kuran gibi bir şey neden yazayım ki? Muhammed yazmış bir tane zaten. Ama zor olmasa gerek.

"Ve Meleklerden bir melek (Uriel), siz iman ettikçe hep sizden yana saf çıkar." Makara 131
dostum senin ne olduğun belli değil hep aklınla hareket etmeye çalışıyorsun ama ilmin sizde var olduğunuz aklı bana ispat edinde sizin idenize inannayım. halen araştırma içerisindesin halen gözlemlediğim senin tam olarak ateist bile olamadığındır..

Alt 06-10-2010, 18:09
Kıdemli Üye

dostum senin ne olduğun belli değil hep aklınla hareket etmeye çalışıyorsun ama ilmin sizde var olduğunuz aklı bana ispat edinde sizin idenize inannayım. halen araştırma içerisindesin halen gözlemlediğim senin tam olarak ateist bile olamadığındır..
Sevgili Dostum ;

Büyük olasılıkla iman gözlerinizi mühürlemiş ve göremez olmuşsunuz..(Şaka yapıyorum alınmayın).

Ben ne olduğumu söyliyeyim; Önce "Bilinen Gerçekler", Ardından benim aklımın doğruları, en son olarakta kendi ideolojimin doğrularına sahip bir bireyim. Ne yazık ki benim ideolojim İslam değil, yada başka bir din. Ben Komünistim.

Hani Tanrı ?
Hiç yoktu ki...

Arayış içinde olan siz olabilirsiniz. Ama ben yıllardır Ateistim. Kaldı ki karakterimi tahlil etmek sizemi kaldı? Sitedeki diğer bazı kişiler gibi itikatınıza hakarete varan eleştirilerde bulunmuyorsam, saygımdandır. (İtikatinize değil, size).Ne idüğü belirsizliğimden değil.

Esen Kalınız ve Tutarsız Gözlem Yapmayınız...

Konu AerA tarafından (06-10-2010 Saat 18:18 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-10-2010, 19:23
Denetimdeki Üye

Sizdeki zaten din karşıtı olmak filan değil sadece ideoloji....Kominist rusyanın ideolojisinin son kalıntılarısınız, ne oldu Rusya o zulüm bitince her biri bir parça olup insanlarıda içlerindeki gizlediği inanca sahip çıktı kimi ülke hristyanlığa,kimisi ise İslama ..Hak geldi Batılda zail oldu ..vesselam.

Alt 06-10-2010, 19:44
Kıdemli Üye

Sizdeki zaten din karşıtı olmak filan değil sadece ideoloji....Kominist rusyanın ideolojisinin son kalıntılarısınız, ne oldu Rusya o zulüm bitince her biri bir parça olup insanlarıda içlerindeki gizlediği inanca sahip çıktı kimi ülke hristyanlığa,kimisi ise İslama ..Hak geldi Batılda zail oldu ..vesselam.
Değerli dostum ;

Komünizm bir ideolojidir ve Rusya'ya mal edilemez. Ben hiç diyormuyum "Arabın ideolojisinin son kalıntılarısınız" diye. Saygımdan. Elbetteki hatadır İslamcıdan "insan olmasını" beklemek.

Her hali ile "yazık" bir insansınız. İncilden haberiniz yok, İncilden konuşuyorsunuz. Komünizmden haberiniz yok ondan konuşuyorsunuz.

Din karşıtı olmam için ne yapmam lazımdı? Kabeyimi bombalıyayım, yoksa müminleremi işkencemi edeyim. Yahu bunlar benim karşıtı olduğum şeyler zaten. Beline bomba bağlayıp patlatanlarında alayı cennete hızlı bilet güden İslamcı. Ben "Din" değilim. Ama siz biraz "İnsan" olun.

İş batıla gelince kim elinize su dökebilir ki? Bir adamın balığın karnında yaşayabileceğini söyleyene Bakırköy kapıları sonuna kadar açık. Delilerin hepsi ya peygamber, ya imanlı. Siz düşünün artık kimdir batıl..

Konu AerA tarafından (06-10-2010 Saat 19:52 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-10-2010, 22:17
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Müslümanlardaki mantık(sızlık)a her zaman hayran kalmışımdır. Bu mantıksızlık döngüsü neredeyse tüm konularda beyinlerine hakim olabiliyor.

''Allah vardır; çünkü Kuran'da yazıyor. Kuran'da yazanlar doğrudur; çünkü onu Allah vahyetti.''

''Hz.İsa'nın gerçek bir incili vardı ama tahrif oldu. Nereden mi biliyorum? Kuran'da yazıyor!''

''Hz.İsa daha yaşarken kendi öğretisinin bozulacağını söylemiş ve kendisinden sonra Hz. Muhammed'in geleceğini müjdelemiştir. Çünkü İsa zaten sırasını savıyordu.''

''Hz. İsa'nın öğretilerini sadece 12 havarisi anlamıştır; onlar da yanlış anlamıştır.''

''Hz. İsa bakireden doğmuştur, günah işlememiştir, pek çok mucizesi de vardır ama sıradan bir peygamberdir.''

Bu ve bunun gibi pek çok saçmalık...

Önerilen Siteler