Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-09-2010, 21:48
siriusx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
siriusx siriusx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart nasıl daha keyifli yazılar yazılabilir

artık eskisi kadar çok yazı yazılmadığı dikkat çekicidir. bence bunun sebebi bazı arkadaşların eleştiri kabul etmeden analitik düşünceden uzaklaşarak ben çok biliyorum cu bir tavır içerisinde yazmalarıdır. ve yazılar oldukça uzundur. yazıları daha kısa ve öz tutabilirsek daha çok kişi okuyabilecektir ve daha fazla konu okunulabilecektir. ezberden okumaya bir son verip kendi fikirlerimizi özetle paylaşırsak daha fazla insanla fikir paylaşımına girilebilecektir.
1- yazıları kısaltalım
2- kendi fikirlerimizi yazalım
3- diğer yazarların fikirlerine ben en çok biliyorum havasında yaklaşmayalım.
sanki bunları yaparsak birşeyler daha hoş olacak gibi geliyor.
Alt 03-09-2010, 22:17
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Aramiza yeni katilan bir uyenin gozune carpan noktalar bence dusunmeye deger. Ilk basta bize ters gelmis de olsa, zamanla alisiyor olmamiz, siriusx'in dediklerini yalanlamaz. bu arada hos geldin siriusx.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 03-09-2010, 22:50
Üye

hoşbuldum.
alışacak olsak da bu konuların tartışılmasına çok sevinirim.
Alt 03-09-2010, 23:12
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger siriusx;

Getirdiklerine paralel olarak, bende, sunu ekleyeyim.

Bilhassa siteye yeni kayit olan yazarlar, sitenin ve yazarlarinin gecmis mesajlarina ve hatta ayni basliktaki mesajlarina bakmadan ve okumadan yaziyorlar. Bu da ister istemez, sitede daha once mesaj atmis yazarlarin, o konudaki goruslerini, paralel olarak tekrara yoneliyor. Ustelik yeni yazarlar, onceki yazarlarin, kendilerine ait olan mesajlarinin linkini vermesini de, "ekstra bir okuma" olarak algiliyorlar.

Site de, bazi seylerin tekrarlanmamai icin, bilhassa yeni yazarlarin, hem diger yazarlari dusunce olarak tanima, hem de onlara daha once yazilan bir konuda tekrar bir mesaj attirmama adina, site de yazmadan once, bilhassa yazacagi basligi, bastan okumalari ve gerekirse de, o basliktaki yazarlarin, paralel konudaki yazilarina bir goz atmalari, sitemizin, icerik olarak daha derli toplu ve yenilikci gorunumunu saglayacaktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 03-09-2010, 23:20
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Maalesef sayın evrensel-insan, bu durum engellenemez. Elbetteki insanımız daha önce böyle bir konu varmıydı diye foruma bakmayacaktır. Ve elbetteki konuların başından itibaren okuyup kendi yorumlarını yapmayacaklardır. Bu şekilde bir devirdaime girecektir konular. Aynı konu içinde aynı argüman aynı şekilde defalarca çürütülecek/yüceltilecektir. Lanet termodinamiğin, lanet entropisinin evrimle çelişmediğine dair kaç farklı konu ve mesajda açıklama yaptığımı elbetteki çok iyi biliyorsunuz.

Yeni konu açılması için 1800 mesaj limiti koyalım.
Bakınız ilk önce kendimi yaktım..

Böylesi bir tutumun önüne geçilemez gibime geliyor yada şu an için ufkum gerekli yolu göremiyor.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 03-09-2010, 23:38
Kıdemli Üye

Saygideger AerA;

Yeni konu açılması için 1800 mesaj limiti koyalım-AerA-

Sen yazarken, "rakam surcmesi" yaptin, galiba.

1800 degil, 18000 olacakti, diyecegim ama; biliyorsun, ben evrensel insan zihniyeti olarak dogal sinirlara ve dogal teslimiyete, karsiyim. Neyse, sen bu "rakam surcmesini" benim mesaj sayimi gormeden yapmissindir.

Bu "onu alinamaz sorunun" tek sakincasi, konuyu islemis bir yazar acisindan, ister istemez, tekrardir. Cunku, eger yazar bilse, bu konudaki dusuncesi okunacak, onemsemez. Ama, gozlemlendigi kadariyla, "eski mesajlar" okunmayacagi icin, kendi dusuncesini dile getirme adina, oturup tekrar mesaj atiyor.

Gerci, konu ayni, yazar da ayni olsa da, yazarin ayni konudaki attigi her mesaj, bir tekrardan ziyade, bir yeni konu ve basliga ve de mesajlara paralel olarak, farkli bir icerige burunebiliyor.

Bu senin "onlenemez sorun" dedigin de, aslinda sunu gosteriyor. Siteye dahil olan bir yazar, bazi konularda bilgilenmek ve siteden "yararlanmak" yerine, kendi kisisel dusuncesini dile getirmeyi, daha dogrusu kendi dogrusuyla, diger mesajlarla tartismayi yegliyor.

Gerci, zamanla; "yeni" yazarlar, "eskidikce" ve sitenin yazarlarini dusunce olarak tanidikca, bazi yazarlarin mesaj gecmisine oyle ya da boyle yoneliyor lar mi acaba?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 04-09-2010, 00:22
Üye

aynı başlıkların tekrar açılmaması için arama kısmının geliştirilmesi gerekir. sitenin tasarımcılarına bu konuda güzel bir örnek vererek yardımcı olabilirim. sadece aynı başlık değil benzer başlıkların da açılmasının önüne geçilecektir.
formül şudur;
bir başlık açılacağı zaman otomatik olarak sistem o başlığın ve benzerlerinin daha önce açılıp açılmadığını görüntüleyecek ve benzer başlıkları listeleyecek.

eğer bu sistem yapılmazsa bunun önüne geçmek oldukça zordur. bu sadece ricayla olabilecek gibi gözükmüyor.
Alt 04-09-2010, 00:25
Kıdemli Üye

Saygideger AerA;

Aklima daha "degisik" bir fikir geldi. Foruma yeni bir baslik ekleyelim "Daha once islenmis konular" diye ve bu basligi yeni uyelere acalim ve diyelim en az bir ay bu basligi okuyarak, hangi konularin, hangi basliklarda islendigini "ezberlesinler."

Boylece, bir konu acarken ve bir mesaj yazarken, mesajin konusunun, "ezberlerindeki" basliklarda var oldugunu algilayip, mesajlarini oraya yazarlar ve eger baslik acarlarsa da, actiklari baslik "yepisyeni" olur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 04-09-2010, 02:13
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın evrensel-insan ;

Benzeri bir şeyi düşündünmüştüm ama "tüm" forum içeriğini daha önce işlenmiş konular arasına almak lazımdır ki bu da "iki ucu vidanjörlü deynek" deyimine tam bir anlam kazandıyor.

Anlıyacağın(m)ız düzen sağlayabilmek, işte bu iş çok zor gibi. Aslında bir konu okunurken aşağısında benzer konular diye bir pencere oluşuyor, lakin pek ilgileneni olmuyor.

En iyisi moderatör takımımıza destek verip, yeni açılan bir konuyu eskiden açıldı ise bir mesaj ile ona bağlamak.

Yada benim aklıma başka bir şey gelmiyor
Saygılar.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 04-09-2010, 02:23
Kıdemli Üye

Saygideger AerA;

En iyisi moderatör takımımıza destek verip, yeni açılan bir konuyu eskiden açıldı ise bir mesaj ile ona bağlamak-AerA-

Ben bu dedigini, bir birey olarak yapiyorum. Ayrica, acilan bir baslik daha once acildi ise, olan basligin, acilan baslikta, linkini veriyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Önerilen Siteler