endulus´isimli üyeden Alıntı
Evet iddaa ediyorum.
Her müslümanın içinde az da olsa belki acaba gibi duygular vardır. Neden mi bana bir tane müslüman çıksın desin ki ben hiç günah işlemedim. Yoktur. Peki bir insan eğer kesinkes cehennemde yanacağını bildiği halde neden günah işler. Atıyorum neden tanıdığım müslümanların % 90 ı namaz kılmaz. % 99 u malının belli bir kısmını zekat vermez. En az yarısı içki içer veya zina yapar. Bu akıl ve mantık işimidir? Sorduğunuz zaman da e işte şeytan dürttü de hatasız kul olmaz da. Yahu bir tarafta cehennemde yanmak var bir tarafta günde 1 saat namaz kılmak. Ben böyle birşeye inansam günde 1500 rekat kılarım. Bu nasıl bir mantıksızlık. Sonra çıkarlar benim imanım tam. Nah! tam. Tam ise neden alkol içiyorsun. Ya salaksın ya da içinde şüphe var. Mesela en büyük günahları karşıma kul hakkı ile çıkma demiş. Ben söyleyim o zaman kimse çıkmasın. Ülkede herkes vergi kaçırıyor, birbiririni sömürüyor ve bu ülkenin %99 u müslüman. Öyle mi? Hodri meydan . Anlat bana hangi akla hizmet günah işlediğini.
|
Her ne kadar mantikli bir yaklasim olsada yine göz ardi edilmis mantiksizlik üstüne kurulmus bir yazi.
Siz her müslümani bi kenara koyun, her insan illaki yaradilis ve yaradan hakkinda, dogum ve ölüm hakkinda kafa yormustur. Nicin özellikle müslümanlari ele aliyosunuz..?
Hadi tamam konumuz müslümanlar olsun, peki demekki siz Islamiyeti iyi tanimiyorsunuz.
Cünkü iman etmek ile inkar arasinda fark vardir. Farz ibadetler ise cok ayri bir yer teskil eder.
Bir insan formalite olarak islama kelime i sehadet getirerek'de gecer. Bu onun islama, müslüman olmaya ilk adimidir. Ama sahadet onu tam yüzde 99 müslüman kilmaz. Cünkü Islamin belli temel sartlari vardir. Bunun ilk esasi zaten Allaha yürekten inanmaktir ve iman etmek ve Hz. Muhammedi diger peygamberler ile kabul etmek ve onaylamaktir. Bunu yapan müslümandir ve Kuran ve Hadislere göre "kalbinde zerre kadar iman olan ebedi cennette kalmayi hak etmistir."
Gelelim günahlara, iman etmis insanin farz ibadetleri terk etmesi, veya belli basli toplum, din ve ahlak kurallarina muhalif düsmesi günahtir. Lakin Islamda büyük ve kücük günahlar arasinda ayrim yapilir. Büyük günahlari terk etmedikce bir insan kamil müslüman sayilmaz denmistir.
Bunun yanisira hic bir müslümani farz ibadetleri cennete sokmak icin ne yeterlidir,nede bu bir garantidir. Farz ibadetleri biz cennete girmek icin degil, kendimiz icin, yani Allah emrettigi icin müslüman oldugumuz icin yapariz.
Kuran "müslüman" ve "mümin" arasinda fark göstermistir. Her müslüman mümin olamaz ama her mümin bir müslüman'dir.
Yani Allaha ve tüm islamin temellerini inanmis ve kabul etmis. Allahin emirlerini yerine getiren her insan bir mümindir. Kuranda cennete müminlerin girebilecegini söylüyor, her müslümanim diyenin girecegini yazmiyor. Bu cok büyük bir farktir anlamis olanlara. Kaldiki iman etmis ama günahlari olan bir müslüman icin tevbe kapisi her an aciktir, Allah C.C bagislayandir, tüm tevbeleri kabul edendir. Biz bir mümin olarak kendi amellerimize zaten asla güvenmeyiz, Allahin merhameti ve rahmetine güveniriz, Onun sayesinde cenneti insallah hak edecegimizi düsünürüz. Ve islamin özü ve kuranin ve sünnetin öngördügü düsünce seklide budur zaten.
Bunun tersi, imansizlik veya Allaha sirk kosmayi Allahin af etmiyecegi Kuranda bildiriliyor. Bu konuda yorum yapmak veya hüküm vermek bizim yetkimiz degil. Allah ile kul arasinda olan bir mevzudur.
Not: kaldiki cogu ateistlerinde "acaba dogrumu" diye kendi kendilerine sorduklarida asikardir

...hele artik yaslanmis veya yakinda ölecegini bilen ateistleri bile ister istemez, "öldükten sonra basima biseyler gelecekmi" diye bir endiseye kapilirlar. Bunlar bizzat yasanmis ve tecrübe edilmistir

saygilar.