Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-03-2011, 15:14
endulus endulus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Her müslümanın içinde bir ateist vardır

Evet iddaa ediyorum.

Her müslümanın içinde az da olsa belki acaba gibi duygular vardır. Neden mi bana bir tane müslüman çıksın desin ki ben hiç günah işlemedim. Yoktur. Peki bir insan eğer kesinkes cehennemde yanacağını bildiği halde neden günah işler. Atıyorum neden tanıdığım müslümanların % 90 ı namaz kılmaz. % 99 u malının belli bir kısmını zekat vermez. En az yarısı içki içer veya zina yapar. Bu akıl ve mantık işimidir? Sorduğunuz zaman da e işte şeytan dürttü de hatasız kul olmaz da. Yahu bir tarafta cehennemde yanmak var bir tarafta günde 1 saat namaz kılmak. Ben böyle birşeye inansam günde 1500 rekat kılarım. Bu nasıl bir mantıksızlık. Sonra çıkarlar benim imanım tam. Nah! tam. Tam ise neden alkol içiyorsun. Ya salaksın ya da içinde şüphe var. Mesela en büyük günahları karşıma kul hakkı ile çıkma demiş. Ben söyleyim o zaman kimse çıkmasın. Ülkede herkes vergi kaçırıyor, birbiririni sömürüyor ve bu ülkenin %99 u müslüman. Öyle mi? Hodri meydan . Anlat bana hangi akla hizmet günah işlediğini.
Alt 02-03-2011, 15:29
septicschizo septicschizo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bence de çok haklısınız tüm bu saydıklarınız zayıf imandan başka birşeyin göstergesi olamaz..
Ayrıca bugün dünya ekonomisinin merkezinde finans sektörünün bulunduğunu biliyoruz, dünyayı krizlere sürükleyenin de burası olduğunu biliyoruz, dünyadan izole bi şekilde yaşamadığımıza göre haram lokmalar iniyor kursağımızdan aşağı... (FAİZ)

Müslümanların buna bir itirazı olmalı hem de büyük bir itiraz..
Alt 02-03-2011, 16:00
Psiko Psiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

http://www.turandursun.com/forumlar/...ight=ululelbab

http://www.turandursun.com/forumlar/...ight=ululelbab

Kendin için istemediğini,başkaları için de isteme.
Alt 02-03-2011, 16:35
zocor zocor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

endulus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet iddaa ediyorum.

Her müslümanın içinde az da olsa belki acaba gibi duygular vardır. Neden mi bana bir tane müslüman çıksın desin ki ben hiç günah işlemedim. Yoktur. Peki bir insan eğer kesinkes cehennemde yanacağını bildiği halde neden günah işler. Atıyorum neden tanıdığım müslümanların % 90 ı namaz kılmaz. % 99 u malının belli bir kısmını zekat vermez. En az yarısı içki içer veya zina yapar. Bu akıl ve mantık işimidir? Sorduğunuz zaman da e işte şeytan dürttü de hatasız kul olmaz da. Yahu bir tarafta cehennemde yanmak var bir tarafta günde 1 saat namaz kılmak. Ben böyle birşeye inansam günde 1500 rekat kılarım. Bu nasıl bir mantıksızlık. Sonra çıkarlar benim imanım tam. Nah! tam. Tam ise neden alkol içiyorsun. Ya salaksın ya da içinde şüphe var. Mesela en büyük günahları karşıma kul hakkı ile çıkma demiş. Ben söyleyim o zaman kimse çıkmasın. Ülkede herkes vergi kaçırıyor, birbiririni sömürüyor ve bu ülkenin %99 u müslüman. Öyle mi? Hodri meydan . Anlat bana hangi akla hizmet günah işlediğini.
Senin anlattığın türden müslümanlara part time müslüman diyoruz

Her müslümanın içinde bir ateist vardır cümlesi ile konuda verdiğin örnekler birbiriyle ilişkisi bakımından doğru tespitler değil.
Kelime-i Şahadet getiren her kişi müslümandır, bu saatten sonra eğer müslüman dinde emredilen şeyleri yapmıyorsa bu onun ateist olduğunu göstermez günahkar olduğunu gösterir. Yani çok geniş bir genelleme yapmışsın. Çevrende gördüğün her zina yapan içki içen namaz kılmayan kişi ateist değildir, deist de olabilir agnostik de olabilir, günahkar müslüman da olabilir.
Bu konu bir genelleme yapılamayacak kadar derin, bu yüzden şahsen konudaki fikrine katılmıyorum.
Alt 02-03-2011, 16:39
mari-huan mari-huan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

ben de her müslümanın içinde bir ateyist olduğunu düşünüyorum.
ancak şu ya da bu günaha olan ilgileri bağlamında değil.

bu adamlar arabın ay tanrısından gayrı bütün tanrıları redetmiyorlar mı.
o halde onlar da ateyisttir.
Alt 02-03-2011, 16:39
allame
Üye Değil

Bu başlık inananların kafasını karıştırmaya yönelik ve kelime oyunundan başka bir şey değildir.

Zaten tam iman diye bir şey teorik olarak imkanzıza yakındır. Adı üstünde: iman. kesin olsa zaten: "biliyorum" der. . Sair inançlar sıfırdan sonsuza kadar değişir ama sonsuz olmaz, yaklaşır. Sıfır da olmaz, yaklaşır. Çünkü tam inançsız olabilmek için kendine de "hiç bir şüpheye meydan vermeyecek teorik izahat yapmak gerekmekte ki: biliyorum ki yoktur" diyebilmek için. ateistsen: neden rüya görüyorsun? (acaba)
müslümansan: neden bazı ayetleri anlamıyorsun, kötüler daha güçlüler? (acaba) diğer dinler: neden kötüler daha güçlü? (acaba)

Ona bakarsan Allahın olmadığından %100 emin bir ateist de yoktur; ve her ateistin içinde de bir "acaba" düşüncesi vardır; her ne kadar kendine itiraf edemese de böyledir. Ancak, çok zayıf ihtimal olarak gördüklerinden göz ardı ederler. yoksa, %100 "inançsız" diye bir şey de olamaz.
Alt 02-03-2011, 16:40
EciRna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
EciRna EciRna isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

endulus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet iddaa ediyorum.

Her ne kadar mantikli bir yaklasim olsada yine göz ardi edilmis mantiksizlik üstüne kurulmus bir yazi.
Siz her müslümani bi kenara koyun, her insan illaki yaradilis ve yaradan hakkinda, dogum ve ölüm hakkinda kafa yormustur. Nicin özellikle müslümanlari ele aliyosunuz..?
Hadi tamam konumuz müslümanlar olsun, peki demekki siz Islamiyeti iyi tanimiyorsunuz.

Cünkü iman etmek ile inkar arasinda fark vardir. Farz ibadetler ise cok ayri bir yer teskil eder.
Bir insan formalite olarak islama kelime i sehadet getirerek'de gecer. Bu onun islama, müslüman olmaya ilk adimidir. Ama sahadet onu tam yüzde 99 müslüman kilmaz. Cünkü Islamin belli temel sartlari vardir. Bunun ilk esasi zaten Allaha yürekten inanmaktir ve iman etmek ve Hz. Muhammedi diger peygamberler ile kabul etmek ve onaylamaktir. Bunu yapan müslümandir ve Kuran ve Hadislere göre "kalbinde zerre kadar iman olan ebedi cennette kalmayi hak etmistir."
Gelelim günahlara, iman etmis insanin farz ibadetleri terk etmesi, veya belli basli toplum, din ve ahlak kurallarina muhalif düsmesi günahtir. Lakin Islamda büyük ve kücük günahlar arasinda ayrim yapilir. Büyük günahlari terk etmedikce bir insan kamil müslüman sayilmaz denmistir.

Bunun yanisira hic bir müslümani farz ibadetleri cennete sokmak icin ne yeterlidir,nede bu bir garantidir. Farz ibadetleri biz cennete girmek icin degil, kendimiz icin, yani Allah emrettigi icin müslüman oldugumuz icin yapariz.
Kuran "müslüman" ve "mümin" arasinda fark göstermistir. Her müslüman mümin olamaz ama her mümin bir müslüman'dir.

Yani Allaha ve tüm islamin temellerini inanmis ve kabul etmis. Allahin emirlerini yerine getiren her insan bir mümindir. Kuranda cennete müminlerin girebilecegini söylüyor, her müslümanim diyenin girecegini yazmiyor. Bu cok büyük bir farktir anlamis olanlara. Kaldiki iman etmis ama günahlari olan bir müslüman icin tevbe kapisi her an aciktir, Allah C.C bagislayandir, tüm tevbeleri kabul edendir. Biz bir mümin olarak kendi amellerimize zaten asla güvenmeyiz, Allahin merhameti ve rahmetine güveniriz, Onun sayesinde cenneti insallah hak edecegimizi düsünürüz. Ve islamin özü ve kuranin ve sünnetin öngördügü düsünce seklide budur zaten.

Bunun tersi, imansizlik veya Allaha sirk kosmayi Allahin af etmiyecegi Kuranda bildiriliyor. Bu konuda yorum yapmak veya hüküm vermek bizim yetkimiz degil. Allah ile kul arasinda olan bir mevzudur.

Not: kaldiki cogu ateistlerinde "acaba dogrumu" diye kendi kendilerine sorduklarida asikardir ...hele artik yaslanmis veya yakinda ölecegini bilen ateistleri bile ister istemez, "öldükten sonra basima biseyler gelecekmi" diye bir endiseye kapilirlar. Bunlar bizzat yasanmis ve tecrübe edilmistir
saygilar.

''BİLİMSİZ DİN TOPAL,DİNSİZ BİLİM KÖRDÜR ,, ( A. EINSTEIN)

Konu EciRna tarafından (02-03-2011 Saat 16:45 ) değiştirilmiştir.
Alt 02-03-2011, 16:40
zocor zocor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

mari-huan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben de her müslümanın içinde bir ateyist olduğunu düşünüyorum.
ancak şu ya da bu günaha olan ilgileri bağlamında değil.

bu adamlar arabın ay tanrısından gayrı bütün tanrıları redetmiyorlar mı.
o halde onlar da ateyisttir.
Önce ateist yazmayı öğren ondan sonra ay tanrısından falan bahsetmeyi denersin.
Alt 02-03-2011, 16:51
mari-huan mari-huan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

zocor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sen boşver şimdi benim yazma biçimimi.

insanoğlu bilmemkaçbin tane tanrı yaratmış.

o tanrıloara inanıyormusun.
inanmıyorsun değil mi.

neden peki.
çünkü geyik hikayesi olduğunu gayet iyi biliyorsun.
peki senin ay tanrının ne farkı var.

elbetteki bir farkı var.
o senin babanın tanrısı.
doğduğun andan beri kulağına üflenen masalın tanrısı.
ay tanrısı senin tanrın.

işte farkı bu.

sen de ateyistsin.
diğer tanrıları rededip kendi tanrına inanıyorsun.

ama sadece inanıyorsun.

ay tanrın kendini ortaya koymaktan aciz.
sen ise boyunu aşan bir işe kalkışmışsın.
kendini ortaya koymaktan aciz olanı ispata kalkışıyorsun.

yahu inanın siz.
ne yaparsanız yapın.
kimin umurunda.

ama birşey bilen adamı oynamaya kalkmayın.
daha kaç kere rezil olacaksınız ya.
Alt 02-03-2011, 16:55
EciRna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
EciRna EciRna isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zocor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

...hala sorgular gibi yaziyor kimsiniz sayin mari-huan, bu forumun Avukatimisiniz

''BİLİMSİZ DİN TOPAL,DİNSİZ BİLİM KÖRDÜR ,, ( A. EINSTEIN)

Önerilen Siteler