13-03-2011, 16:44
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Paganizm,İslam ve Şefaat
İslam'a göre Paganlar(Müşrikler = Allah'a ortak koşanlar,Allah'a yaklaştırmaları için putlara saygı gösterenler) uzak bir Rab inancına sahiptiler.Yani Paganlar Allah'ın kendilerini görmediklerine inanıyorlardı,İslam'da ise Allah'ın insana şah damarından daha yakın olduğu,herşeyi görüp,duyduğu inancı benimsenmiştir.İşte tamda burada şefaat konusu belirir.
Şefaat Nedir?
Güç ve yetki sahibi birinden başkalarını affetmesi ve hatalarını bağışlaması konusunda aracılık etmektir.
Böyle anlamları vardır,kısaca aracılık etmektir.İslam'a göre Paganlar şu düşüncedeydiler:
Uzak Allah inancına göre Allah insanların ne yaptıklarını görmüyordu,Ay tanrısı Allah paganların kendine inandıklarını görmediği için kullarıyla kendi arasında aracılar seçti.O putlar bir nevi kaset gibi Paganların yaptıklarını kaydediyordu,ahiret gününde Allah o kasetleri izleyip kimin dindar kimin dinsiz olduğunu görüp ona göre yargılayacaktı.
Uzak bir İlah inanışında şefaat makul gelebilir fakat insana şah damarından bile daha yakın,herşeyi görüp duyan bir İlah inanışında şefaatin ne işi vardır?
Kur'an'da şefaat konusu çelişkili konular arasına girer.Örneğin şu ayetleri inceleyelim:
Bu ayet Allah katında şefaatin olmadığını söyler:
Bakara=48:Kimsenin kimseden faydalanamayacağı, kimseden bir şefaat kabul edilmeyeceği, kimseden bir fidye alınmayacağı ve yardım görülmeyeceği günden korunun.
Bu ayet Allah katında şefaatin olduğunu:
Taha=109:O gün Rahman'ın izin verdiği ve sözünden hoşnut olduğu kimseden başkasının şefaati fayda vermez.
Muhammed bu konuda işleri karıştırmıştır.Büyük ihtimalle iki inanca da ayak uydurabilmeyi hedeflemiştir.
İslam inancına göre;Kur'an,Muhammed,ve Hacer'ül Esved(Kara Taş)ın şefaati en bilinenlerdir.Benim üzerinde duracağım şefaatçi Hacer'ül Esved'dir.Tabiki Kur'an'ın ve Muhammed'in şefaati de büyük ölçüde Paganizme girer.Allah neden şefaatçilere ihtiyaç duysunki?Zaten herşeyi görmüyormu?Pagan inancı için kabul edilebilir fakat ''şah damarından daha yakın'' bir İlah inancı için çok mantıksız ve gereksizdir.Fakat ne hikmetse İslam'da şeyhlerin bile şefaatinden sözedilir,ölülerin vs.Tüm bunlar bende Muhammed'in inancının tam olmadığı düşüncesini doğurdu.Yani kendi oluşturduğu düşünceye inancı tam değildi ya da Paganları daha kolay etkileyebilmek için böyle bir yönteme başvurdu.Hepsini harmanladı.
Bugün Müslümanlara siz putperestsiniz yoksa Hacer'ül Esved'e,Kabe'ye sec etmezdiniz dediğimizde, ''biz onlara tapmıyoruz,onlardan şefaat umuyoruz'' diye karşılık verirler.
Bakınız Kur'an'a göre Muhammed Müşriklere(Pagan) taşlara neden tapıyorsunuz diye sorduğunda putperestlerin savunmaları hangi sözlerle oluyormuş:
Yunus=18: Allah'ı bırakıp, kendilerine ne zarar, ne de fayda verebilecek şeylere tapıyorlar ve "İşte bunlar Allah katında bizim şefaatçılarımızdır" diyorlar. De ki: "Siz, Allah'a göklerde ve yerde onun bilmediği bir şeyi mi haber veriyorsunuz!? O, onların ortak koştukları şeylerden uzaktır, yücedir."
Şimdi bu iki resim arasındaki farkı bulun desek kaç fark bulabilirisiniz?Şahsen ben sanırım yeteneksiz olduğumdan hiçbir fark bulamadım.İki taraf ta taşlardan şefaat umuyorlar,Müslümanlar ve Paganlar.
Şimdi Muhammed'in birkaç sözüne bakalım Kara Taş'ın şefaati hakkında:
(Hacer-ül esvedi hayırlı işlerinize şahit yapın. Çünkü o, kıyamette şefaati reddedilmeyen bir şefaatçidir. Dili ve iki dudağı olacak ve ona elini sürene şahitlik yapacaktır.) [Taberani]
"Kıyamet gününde Hacer'ül Esved getirilecek Konuşan bir dili bulunacak ve kendisini selamlayan herkesin mü'min ve muvahhid olduğuna şehadet edecek"
Görüldüğü gibi Muhammed'de Kara Taş'tan şefaat umuyor.Kara Taş'a büyük saygısı vardır.Bu konudaki en ünlü olay şudur:
Hazret-i Ömer, Hacer-ül-esved taşına, karşı; "Sen bir şey yapamazsın, fakat Resûlullah'a uyarak seni öpüyorum" dedi.
Hazret-i Ali bunu işitince, Resûlullah'ın "Hacer-ül-esved, kıyâmet günü insanlara şefâat eder" buyurduğunu söyledi. Hazret-i Ömer de hazret-i Ali'nin bu sözüne teşekkür etti.
(Dâvûd bin Süleymân)
Ömer istemediği halde Muhammed yaptığı için Kara Taş'ı öpüp okşamak zorunda kalmıştır.
Kısacası şefaat konusu tamamen Paganizme özgüdür(İslam'ın anlatışı bu Paganlarda şefaat kavramı olduğundan şüpheliyim).Allah herşeyi gören değilmidirki şefaate gerek duysun?Allah kimin kime inandığını bilmezmiki şefaate ihtiyaç duysun?Bügün Müslümanlar dağın taşın,namaz kılınan yerin,seccadenin,elin ayağın herşeyin şefaat edeceğine inanırlar.Paganların böyle inanmalarında mantıklı yanlar yok değil,Paganların inanışlarındaki taşların şefaati Parapsikolojinin Psikometri olayıyla ilgilidir.Paganlar taşları üstün gördüklerinden değil Psikometri vb. gibi psişik olaylardan haberleri oldukları için kullanırlar.Taşlar Paganlar için bir nevi görüntü kaydedicidir.Bana sorarsanız uzak Tanrı inancı ''out''(benim inandığım Tanrı herşeyi görür),nesnelere kayıt(Psikometri) ''in'' dir.Müslümanların bunlardan haberleri olmaksızın Paganlar taşları Tanrı kabul eder demeleri bilgisizlikten gelir.Bir sonraki yazımda Paganizmi anlatmayı düşünüyorum.
Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!
Blog Facebook
|

17-03-2011, 04:22
|
 |
Üye
|
|
|
|
Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı
Kur'an'da şefaat konusu çelişkili konular arasına girer.Örneğin şu ayetleri inceleyelim:
Bu ayet Allah katında şefaatin olmadığını söyler:
Bakara=48:Kimsenin kimseden faydalanamayacağı, kimseden bir şefaat kabul edilmeyeceği, kimseden bir fidye alınmayacağı ve yardım görülmeyeceği günden korunun.
Bu ayet Allah katında şefaatin olduğunu:
Taha=109:O gün Rahman’ın izin verdiği ve sözünden hoşnut olduğu kimseden başkasının şefaati fayda vermez. Muhammed bu konuda işleri karıştırmıştır.Büyük ihtimalle iki inanca da ayak uydurabilmeyi hedeflemiştir.
|
Tebrikler. Güzel bir konu. belli ki muhammed eski dininden (paganizmden) epey malzeme kullanmış.
bu arada kıyamet gününden bahseden bu iki ayetin çeliştiği gayet nettir. Yine de yaratıcı müslüman arkadaşların yorumlarını bekliyorum. şapkadan her an tavşan çıkabilir.
saygılar...
|

18-03-2011, 16:15
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Kesinlikle dostum,İslam tam anlamıyla bir Pagan dinidir.Bugün hangi Müslümana sorarsan sor biz Kara Taş'a tapmıyoruz şefaat umuyoruz der.Bunun Paganistlik olduğunu Kur'an söylüyor.
Ayetler çelişiktir Müslümanlar 10 sayfa yazı yazarlar çelişik değil diye,şefaati filan tanımlarlar. Fakat bunlar durumu kurtarma çabasından öteye gidemiyor ne yazıkki.Herşeyden önce Kur'an açıksa şefaatin tanımını bilmeyen biri bile çelişki görmemelidir,bu tür ayetleri farkeden biri dinden bile çıkabilir.Bu nasıl iştir böyle Allah?
Blog Facebook
|

18-03-2011, 16:54
|
|
Üye
|
|
|
|
bu dine inanmam icin hiç bir sebep yok  emeginiz icin tesekkürler..
|

18-03-2011, 18:00
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
aries´isimli üyeden Alıntı
bu dine inanmam icin hiç bir sebep yok  emeginiz icin tesekkürler..
|
kesinlikle dostum.bu din Paganizmi bilmeden Paganizmi yaşatıyor
Blog Facebook
|

18-03-2011, 18:32
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Eski uygarlıkla ilgi alanım. Özellikle islamın sümerlerdeki ve babillerdeki kökeni... Doğal olarak islamın diğer uygarlıklardan aldıkları da otomatikmen ilgi alanım. İşimi gördü, başarılı bir çalışma olmuş. Ellerine sağlık (.
|

18-03-2011, 18:47
|
|
Üye
|
|
|
|
el-ezher üniversitesi, çalısan bayanların,beraber çalıstıkları erkekleri 5 kere emzirmesi halinde akraba olabilecekleri ve o bayanların is yerlerine baslarını acabileceği hakkında fetva vermis  bunu internette bir gazetenin sayfasında okumustum .. ama daha sonraki sürecte turkiyede ki müslüman arkadaşların bununla ilgili herhangi bir eylemi oldugunu da duymadım..konu türban olsaydı yer gök inliyodu ne kadar garip değilmi? nereden tutarasan tut herşey tutarsız
|

18-03-2011, 20:37
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
VraeL´isimli üyeden Alıntı
Eski uygarlıkla ilgi alanım. Özellikle islamın sümerlerdeki ve babillerdeki kökeni... Doğal olarak islamın diğer uygarlıklardan aldıkları da otomatikmen ilgi alanım. İşimi gördü, başarılı bir çalışma olmuş. Ellerine sağlık (.
|
Beğendiğine ve işine yaradığına sevindim dostum
Blog Facebook
|

18-03-2011, 20:40
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
aries´isimli üyeden Alıntı
el-ezher üniversitesi, çalısan bayanların,beraber çalıstıkları erkekleri 5 kere emzirmesi halinde akraba olabilecekleri ve o bayanların is yerlerine baslarını acabileceği hakkında fetva vermis  bunu internette bir gazetenin sayfasında okumustum .. ama daha sonraki sürecte turkiyede ki müslüman arkadaşların bununla ilgili herhangi bir eylemi oldugunu da duymadım..konu türban olsaydı yer gök inliyodu ne kadar garip değilmi? nereden tutarasan tut herşey tutarsız 
|
Andolsun ki recm etme âyeti ve yetişkin kişiyi on defa emzirme (sebebi ile nikahlamanın haramlıgı) ayeti indi ve andolsun ki bu âyetler tahtımın altındaki bir yaprakta (yazılı) idi. Resûlullah (Sal*lallahü Aleyhi ve Sellem) vefat edip biz O'nun Ölümü ile meşgui olunca, evde beslenen bir koyun (veya keçi odaya) girip o yaprağı yedi."
İbni Mace
İşin garip yanı fetva ile ilgili ayeti koyun yemiş.Seninde dediğin gibi nereden tutarsan tut elde kalıyor
Blog Facebook
|

18-03-2011, 20:49
|
|
Üye
|
|
|
|
koyun ayeti yemiş, bunlar da bizim beynimizi yiyolar
|