Dinden Tamamen Soğuyuşum.
Sayın arkadaşlar;
Yaklaşık olarak bundan 6-7 ay kadar önce kuranı kerimi okumamla birlikte aklımda bazı soru işaretleri oluşmuştu.Zaten öncesindede sürekli olarak neden müslüman ülkelerin dünya sahnesinde hep ezildiğini görmek,beni en çok düşündüren konu olmuştur.bunları her zaman islamı tam olarak uygulamayışımızdan kaynaklandığını söyleyen din adamları vs hepiniz görmüşsünüzdür.ama amerika avrupa hristiyanlığı tam olarak uyguluyormu.onlarda uygulamıyor.ama dünyada en çok sözü geçen ülkeler genelde avrupadan çıkar.
Eğer gerçekten bu dinler tanrı tarafından gönderilmiş olsaydı ki din savaşlarında ölen insanların haddi hesabı yok tanrı hiç din göndermese insanlara daha hayırlı olurdu.yada biz avrupada doğmuş olsaydık müslüman olacakmıydık islam diğer dinlerden olanları kafir olarak tanımlar ve cehenneme gideceğini söyler o zaman adalet nerede bilmiyorum artık daha bir çok konu var bu şekilde,
Yahudilerin bu denli dünyada başarılı olmaları nasıl açıklanabilir bilmiyorum bu daha da ayrı bir konu,çok karmaşık konular ama dinlerin artık günümüzde fazla inandırıcılığı kalmadığı aşikar.
türkiyenin %95 ı müslüman denir ama inanın bana bunların yarıdan fazlası pasif müslüman ki bende onlardan biriydim.
|