iman ve imansız arasındaki fark
İMANLI herişi ALLAH rızası için yapar.onun işi sadece ALLAH RIZASI *dır.onun için çalışır.
İMANSIZ onun için tekşey ömrünün sonuna kadar torunlarına islamı kötülemek için çalışır.yaşar.
ölünce bu şekilde yaşalacağını zanneder.
İMANLI YOLDA bi dilenci görse *veya yerde *bir mahsun olmuş kişi görse onu kaldırır ve yardım eder.çünkü onun görevi olduğunu bilir.
İMANSIZ görse haline acır ve yardım eder.oysa islamda *romantizm yoktur.akıl vardır
İMANLI BİR işe girmek ister fakat giremez.hiç üzülmez.derki benim için hayırlı değildir.ALLAH oyüzden nasip etmedi.oysun ALLAHIN rızkı boldur der.
İMANSIZ *strese girer.ya niye olmadı alınmam lazımdı.diye diye düşünür.
İMANLI *ile imansız arasındaki en büyük farklardan biride şudur.imansız zengin olabilir.yer ,gezer ,içer fakat öle bi seviyeye gelirki artık hiç bi şey den zevk alamaz.hayatın ve yaşamanın anlamı artık onun için yoktur.İMANLI ise en büyük ve bitmeyen tadı namaz dan alır.VE BİLGİSAYARDA *kılavlenin tuşuna basarken dikkatini tuşların üzerindeki ovaylik çeker anlarki bilgisayar uzmanı bu tuş ları rahat yazmak ve parmağın tam oturması için yapmıştır.bunu bir sahış yapmıştır der.dengeyi kurar.fakat İMANSIZ *bırakın bu basit tuşları kolları ve diğer organlarının onun daha rahat yaşaması *için ALLAHIN *yaratığına akıl erdiremez.evrimi gölge eder
|