Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-09-2006, 14:26
humayun humayun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İnkar

Arkadaşlar , bir şeyi inkar etmek , inkara kalkışılan mevcut bir şeyin varolduğunu kanıtlar mı ?
Lehinde ve aleyhinde olanlar dolaylı ve dolaysız bir biçimde inkar edilen *kavramın zihinlerinde yer alığı kabul görmüş olmaz mı? Aradaki fark zihnimizde hiç varolmaması olgusu *değilde *o şeye yönelik tutumda olamaz mı?

Sevgi ile...

''Milletimiz din gibi kuvvetli bir fazilete sahiptir. Bu fazileti hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz''Atatürk SD; II, s. 66-67
Alt 22-09-2006, 14:39
M.onur M.onur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: İnkar

Gerçekten çok güzel ve can alıcı sorular sormuşsun. Şimdi ateistler bu sorular karşısında neler yapacak merak ediyorum. Tebrik ederim. Helal olsun...

Lay beside me, tell me what they've done. Speak the words I want to hear, to make my demons run. The door is locked now, but it's open if you're true. If you can understand the me, than I can understand the you.
Alt 22-09-2006, 15:03
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

O senin anlayisina gore inkar.
Inkar sozcugunde var oldugu ispat edilmis bir seyin kabul edilmemesi haline kullanildigi anlasilir. Var kabul etmedigimiz bir tanriya yok demek, inkar degildir.
Sizin cogunuzun, ilimi, bilimi, evrimi inkar ettiginize benzemez tanrinin var olmadigini soylemek.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 22-09-2006, 15:11
turok turok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yok birde tebrik edermis !)) neyini tebrik ediyon yahuu Bu mantikla gidersek zeusda var o zaman , hadi ben diyeyim butun kaniatini varbaduk yaratmistir *sen yok de ki onun varligi ispatlansin !))

74.17. Ben onu sarp bir yokuşa sardıracağım!
74.18. Zira o, düşündü taşındı, ölçtü biçti.
74.19. Canı çıkasıca, ne biçim ölçtü biçti!
74.20. Sonra, canı çıkasıca tekrar (ölçtü biçti); nasıl ölçtü biçtiyse
Alt 22-09-2006, 15:18
ibrahim_z ibrahim_z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ibrahim_z - MSN üzeri Mesaj gönder

---...inkar edilen *kavramın zihinlerinde yer alığı kabul görmüş olmaz mı?--
* * inkar edilen kavramın zihinlerde var olduğunu kanıtlar doğru. zihinlerde olması o şeyin gerçekten varolduğunu kanıtlamaz o ayrı. zihinlerde olmasının dışında varlığına somut bir kanıt olmayışı bana göre yokluğunu kabul etmektir ama çoğu kişiye göre bu da farklı..

UĞRAŞ, DİDİN, DÜŞÜN, ARA, BUL, KOŞ, ATIL, BAĞIR
DURMAK ZAMANI GEÇTİ
ÇALIŞMAK ZAMANIDIR.
t. fikret
Alt 22-09-2006, 15:31
M.onur M.onur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

turok";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yok birde tebrik edermis !)) neyini tebrik ediyon yahuu Bu mantikla gidersek zeusda var o zaman , hadi ben diyeyim butun kaniatini varbaduk yaratmistir *sen yok de ki onun varligi ispatlansin !))
Kardeşim ironik olarak yazdım ben onu. Yoksa bu sitede senden başka herkes benim ateist olduğumu bilir merak etme.

Adam gitmiş didinmiş kafa yormuş, aklınca ateistleri köşeye sıkıştırmak için sorular hazırlamış. Ben de adamı helal olsun diyerek motive etmişim nedir yani. Gaz vermektemi suç

Lay beside me, tell me what they've done. Speak the words I want to hear, to make my demons run. The door is locked now, but it's open if you're true. If you can understand the me, than I can understand the you.
Alt 22-09-2006, 15:47
Üye Değil

Sevgili Humayun,
Yürüttüğün mantık yanlış. Sen tanrının varlığını kanıtladın mı ki biz inkar edelim. Hani nerde mevcut dediğin şey. Beş duyumuzdan sadece birisiyle kanıtla hemen sana söz inanacağım. Benim zihnimde olmayan bir şeye yer yoktur. Bu kendimle çelişmem demektir. Onun içinde yürüttüğün mantığı yanlış görüyorum.
Yani bir ateiste böyle bir soru yöneltmen gülünç bir şey. Biz maddeye inanan insanlarız. Eğer beş duyumdan biriyle onu algılıyorsam o maddedir. Madde halinde olmayan bir şeye inanmayız. Aynı ruha, cine, şeytana, cennet, cehenneme inanmadığımız gibi. Bizim bu zihinlerimizde yer ettiğini sandığın şeyi gündeme getirmemiz insanları düşünmeye yöneltmek. Amacımız sadece budur.
Tabi ki zeka seviyemiz, , aile, çevre ve eğitim gibi faktörler kişinin yaşamında önemli bir rol oynar. Bunları aşmak kolay değildir. İşte biz bu faktörleri aşarak bu noktaya geldik. Güçlü bir irade ve yeterince bir zeka gerektiriyor. Onun için de her kes ateist olamaz. Hele hele kendine güveni olmayan bir kişi kesinlikle ateist olamaz. Onun için de diyorum ki ateistlere daha saygılı olun. Bana göre bizler bir atomu parçaladık. Düşün allahla doğuyorsun, allahla büyüyorsun. Ama bir sure sonra *benliğini sarmış bu değer yargılarını sorgulayıp farklı bir düşünceye geliyorsun. Bunu kolay mı zanediyorsunuz. Onun için de her zaman derim ki ateist olabilmek için güçlü bir kişiliğe ve üstün bir zekaya gereksinim vardır.
Bir de bizi tanımadan suçlayan insanlar görüyorum. Sadece şunu söylemek istiyorum. Bizlerde insan sevgisi vardır. Bir insan olarak kendimizi sever sayar, diğer insanları da sever sayarız. Attığımız her adımda *insanın mutluluğu vardır. Biz kendi gücümüze inanıyoruz. Eğer bu dünya değişecekse bu tanrıyla değil kendi gücümüzle olacaktır. Ki tarihe baktığımızda bu hep böyle olmuştur. Gerisi de masal...Sevgiyle kal...
Alt 22-09-2006, 16:44
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

vartor çok güzel açıklamış "Var kabul etmedigimiz bir tanriya yok demek, inkar degildir."
Yok olana yok demek ve bunu yeri geldiğinde söylemek inkar etmek değildir, aksine olmayan bir şeyi nasıl inkar edebilirsiniz! Ha bir kimse bir yokuşu çıkıyorken aynı yokuşu bir başkası iniyor olabilir. Orası ne sadece çıkış nede sadece iniş değildir, neresinden ve neresine doğru hareket ettiğiniz kısaca neresinden baktığınız önemlidir. Kısaca çıkana göre inen zıt bir pozisyondadır. İnanana göre de inanmayan.
Kısaca olmayan bir şey kendinde inkar edilemez. Olduğunu varsayana göre ancak inkar gibidir onu bağlar, inanmayanın bir özelliği yapılamaz. doğru kelime ise İNKAR değildir, olmayan bir şey nasıl kabul edilebilir ki inkar edilsin, bu inanırlara göre sırf onlara göre bir tespittir, öbürünü bağlamaz.
Zihinlerde yaratılmış olan bir ilahı dayattığınız ölçüde hayır senin gibi düşünmüyorum diyende olacaktır, siz bu inkar faktörünü kendinize göre değil, inanmayana göre değerlendirmelisiniz. onuda vartor söylemiş, "Var kabul etmedigimiz bir tanriya yok demek, inkar degildir" gördüğümüz gibi ortada var diye bir şey yok ki inkar diye bir şey olsun. Siz var olduğunu iddia ettiğiniz sürece, diğerleride neden varolmadığını ifade edeceklerdir, inkar değil, neden olmadığını anlatacaklardır. taki tek bir var iddiası olmayana kadar.

O halde ben diyorum ki(zihinde bile olsa) bir yaratıcı yada allah yoktur. Deyin bakalım inkar ediyormusunuz etmiyormusunuz? Nasıl bir döngü ama kendisi iken zıttıda olabiliyormuş bu inkarın, ayıkla pirincin taşını şimdi, ben allah yok diyorum onlar inkar ediyor, demek ki yok o halde, yoksa nasıl inkar edebilirler ki(oldumu böyle önermeler şimdi).

"Bu mantikla gidersek zeusda var o zaman" (Turok)
Mükemmel bir uslama. Aranan cevap (vartor ve turok)soruyla çelişmeden yerini bulmuş.
Alt 22-09-2006, 18:36
humayun humayun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

M.Onur ateistleri köşeye sıkıştırmak gibi bir niyetim yok.Sadece belli başlı soruların sizin tarafından yorumlarını merak ettiğim için yönlendiriyorum.
İbrahim_z ,ezkamo ve spartakus a teşekkürler.Çünki sorumu köşeye sıkıştırma olarak algılama yerine *bilgi ile cevapladıkları için.

Sevgili Vartor *''Sizin cogunuzun, ilimi, bilimi, evrimi inkar ettiginize benzemez tanrinin var olmadigini soylemek'' diye bir cümle kurmuşsun.İlimi,bilimi ve evrimi reddeden bir insan olduğumu nereden çıkarıyorsun.İslam ne ilimi ne bilimi ne de evrimi reddeder.Zamanı geldiğinde , bugün ilimde ilerlemiş olan batı insanının bugün ki duruma nereden nasıl geldiklerini kaynakları ile açıklayacağım.O zaman bazı objektif gerçekler ile İslam bilginlerinin değerlerini anlayabileceksiniz.

Evrimi reddetmeyen İslam bütün canlıların kaynağının su olduğunu zaten bildirir.Ama insanında maymun türlerinden evrimleşerek bugün ki şekline geldiğini asla kabul etmez.Yani maymundan geldiğini iddaa eden edebilir.Bunda bir sakınca yok sanırım.Ama elbet gerçeği bir gün yine bilim yolu ile öğreneceksiniz.Hiçbir bilimsel gelişme zararlı değildir. Bilimin verilerini zararlı hale getiren insandaki ahlak zaaflarıdır.Dikkat edilirse zaten Ateist bilim adamı yok denecek kadar azdır. *

Konu başlığıma dönersek vurgulamak istediğim,biraz irdelerseniz, “ateistim” diyenlerin de sonuçta bir “son gerçek” kavramları olduğunu görürsünüz. İşte o son gerçek onların tanrısıdır. Tabi ki, sahte bir tanrı.

''Milletimiz din gibi kuvvetli bir fazilete sahiptir. Bu fazileti hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz''Atatürk SD; II, s. 66-67
Alt 22-09-2006, 19:06
Üye Değil

Sayın Humayun,

Ben defalarca ateist tarifi yaptın, hepsini sildiler, yineliyorum bu ateist kısmında bir şeyi iyi niyetli anlatma diye bir şey yok, illa kibir ve burnu kalkıklık olacak sözlerinde, şöyle bir alaya alınacaksın yok öyle akıl vermek kardeş.. malefef burda böyle ama şimdi ben bir şey sorucam ben inanıyorum allahın olduğuna bunun içinde bir yerlerimi yırtmıyorum, ama olmadığını söyleyen bazıları yırtmayı yaşam tarzı haline getirmiş, Soru şu ALLAHIN OLMADIĞINI İSPAT EDİN... Unutmayın *sizin gibi burda laf yetiştirmeyi adet haline getirmişleriniz değil,gerçekten bazı fikir ve düşünceleriye belki istemeden de olsa Allahın Varlığına İspat getirmişleriniz bile en son "Evet bir yaratıcı var", "Eğer yaratıcının olmadığını söylersek, bilim ve ilime ihanet etmiş oluruz" şeklinde yorumlar yapmışlardır, şimdi siz güzel Türkçemizle başbaşa burakıyorum bakalım nasıl lastik gibi evirip çeviriceksiniz..... bakalım ne tür aşağılamarda bulunacaksınız....

Önerilen Siteler