Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-07-2013, 20:10
Erdem Alaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Erdem Alaca Erdem Alaca isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Sözcü gazetesi hakkında neler düşünüyorsunuz?

Merhaba. Aydınlık'la birlikte okuduğum diğer gazete bu. Öyleki hergün ikisinden de en az iki tane almaya gayret ediyorum.

Başlığı açmamdaki amaç şu; Sözcü gazetesinin web sitesine yine Erdem Alaca rumuzuyla yorumlar yazıyor, doğru olduğuna inandıklarımı yine kişi ve kurumlara saygı çerçevesini aşmadan yazıyordum.

Kısa bir süre sonra baktım ki yorumlarımdan bazıları sansürlenmeye başladı, neye göre olduğunu anlamadım. Hatta admin'e yazdım, "Nedir yorum kriterleriniz? Bilelim ki ona göre yazalım - ya da yazmayalım" diye; admin tuttu bana cevap vermek yerine sadece o yorumu yayınladı.

Hadi bu sefer biraz esprili olayım diye (ne gerek vardıysa?) admin'e: "Alo admin, yorumlarım neden makaslanıyor, cemaat oraya da mı sızdı yahu?" gibisinden bir soru sordum, cevap da alamadım. Takip edenler belki bilirler, Hacamat nick'li nefis yorum yapan bir arkadaş vardı orada, taşı gediğine tam koyardı her seferinde, araştırdım; o da aynı şekilde çekmiş gitmiş benim gibi.

Lafı çok uzattım, pardon; siz neler düşünüyorsunuz bu gazetenin yönetimi hakkında onu merak etmiştim. Yani acaba vatansever, anti-emperyalist bildiğimiz Sözcü de aslında bizi kandırıyor mu, bilemediğimiz bir takım ince hesaplar peşinde mi? Yorumlar neye göre makaslanıyor ve neden?

Bunları öğrenmek istemiştim; teşekkür ederim.
Erdem
Alt 16-07-2013, 20:18
enkia enkia isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hem aydınlık hemde sözcü atatürke tapan, asimile edici milliyetçilik anlayışlarının propagandasını yapmaktan başka bir iş yapmayan, her şeyi abd ve israile bağlayabilen komplo teorileriyle dolu saçma sapan(diğer tüm gazeteler gibi) iki gazete.
Alt 16-07-2013, 20:24
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Çok bildiğimden değil ya böyle bir şey varmış:

Sözcü'ye vergi kıskacı!

Bu arada Sözcü bence Zaman, Star hatta Akit'ten farksız bir gazete.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 16-07-2013, 20:36
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Gazete alacağım zaman Aydınlık alırım..
Sözcü ile ilgili şu yazıya bir göz atın sn.Erdem Alaca;
http://www.aydinlikgazete.com/yazarl...n-colasan.html
Alt 16-07-2013, 20:49
Üye

Sn. murted ve Sn. NOLAN, verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim.

Sn.NOLAN,
Sabahattin Bey'nin o yazısını kaçırmışım, bu iyi oldu. Yani Emin, Uğur, Mehmet, Saygı Bey'leri orada görünce, "Tamam, benim gazetem bu işte. Bir de Bekir Coşkun'la Yılmaz Özdil geldi mi, tadından yenmez." diye düşünüyordum açıkçası, düşünüyordum da şüphelerimde de haksız değilmişim, yazık. Sağolun tekrar.
Alt 16-07-2013, 22:41
Üyeliğini Sonlandırmış

Erdem Alaca´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn. murted ve Sn. NOLAN, verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim.

Sn.NOLAN,
Sabahattin Bey'nin o yazısını kaçırmışım, bu iyi oldu. Yani Emin, Uğur, Mehmet, Saygı Bey'leri orada görünce, "Tamam, benim gazetem bu işte. Bir de Bekir Coşkun'la Yılmaz Özdil geldi mi, tadından yenmez." diye düşünüyordum açıkçası, düşünüyordum da şüphelerimde de haksız değilmişim, yazık. Sağolun tekrar.
Yılmaz Özdil nasıl bir gazetecidir anlamıyorum..Nasıl bir zeka var bu adamda..O nasıl teferruata girmedir,o nasıl bir dokundurmadır..Gerçekten inanılmaz bir yazar..
Bu yazarı okumak insanın gerçekten psikolojisinide bozuyor bence..Hayattan soğutuyor sizi..Tabi ne demek istediğini anlarsanız..Bir de diyorlar ki;''Yılmaz Özdil'e neden Akp ses çıkarmıyor?''
Yahu,arkadaş..Bu adamı okuyan birisi şoke olmuş durumda kalıyor..Adeta donup kalıyor..Şimdi böyle bir yazara neden Akp dokunsun ki?
Adam bir yazı yazıyor,tümden hayattan kopuyorsunuz..Eliniz ayağınız bağlanıyor resmen..Yok ya,bu kadar da alçaklık/şerefsizlik/namussuzluk olmaz diyorsunuz..Bu işte bir yanlış var diyorsunuz ve tepkisiz kalıyorsunuz..Öylece olduğunuz yerde donup kalıyorsunuz yani..İşte Akp bu yüzden Yılmaz Özdil'e dokunmuyor

Mesela bir Tuncay Özkan var..Niye hapiste yatıyor bu adam?Yılmaz Özdil'den daha mı iyi gazeteci..Haşa,sümme haşa

Erdoğan'ın belediye başkanlığı zamanında ağaç işinden Albayraklarla 1 MİLYAR DOLAR kazandığı haberini yaptığı için uzun zamandır tutuklu..!

Ya

Bu arada Sözcü gazetesini Ahmet Hakan'a benzetebiliriz
Alt 29-07-2013, 11:06
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sözcüyü epey takip ettim.
Severim de.
Şu aralar pek gazete almıyorum açıkçası.
Alt 29-07-2013, 11:12
Üye

Sn. NOLAN, an itibarıyle şöyle bir durum yakaladım, Sabahattin Önkibar'ın düşüncesiyle biraz çelişiyor. Şu haber şu an Sözcü'nün internet sayfası manşetinde 2. sırada:

http://sozcu.com.tr/2013/gundem/gule...ciklamasi.html

Şimdi de bu habere yapılan yorumların kısa olanlarından bir kaç tane seçeyim:

engin: Elinde olsa Alevileri bir kaşık suda boğar

metin yılmaz: Anladilarki Aleviler oldukca kirli emellerine ulasamayacaklar, simdide Alevileri kendi yanlarina cekmek icin her türlü oyunu oynuyorlar,ama ne yaparlarsa yapsinlar Alevilerin Ülke sevgisini,Atatürk sevgisini yok edemeyeceklerdir

taktuk: En büyük terör örgütü lideri Türk düşmanı

sacide: "Kanla abdest alanlar" Ergun Poyraz 6 yıldır içeride neden mi soyadının aksine sürekli ağlayan bu adamın gerçek yüzünü yazdığı için.
gibi... Yani bu yorumlara nasıl izin veriliyor bu gazetenin arkasında F-tipi varsa? Ya da Fethullah Gülen'i şirin gösterme adına sineye mi çekiliyor bu seferlik?

Bir filmler dönüyor ama anlayamadım.

1930'lar: Uçak ihraç ediyoruz, 2010'lar: Saman ithal ediyoruz...

Konu Erdem Alaca tarafından (29-07-2013 Saat 11:13 ) değiştirilmiştir. Sebep: Bir yazım yanlışı giderildi.
Alt 29-07-2013, 14:59
Üyeliğini Sonlandırmış

Erdem Alaca´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn. NOLAN, an itibarıyle şöyle bir durum yakaladım, Sabahattin Önkibar'ın düşüncesiyle biraz çelişiyor. Şu haber şu an Sözcü'nün internet sayfası manşetinde 2. sırada:

http://sozcu.com.tr/2013/gundem/gule...ciklamasi.html

Şimdi de bu habere yapılan yorumların kısa olanlarından bir kaç tane seçeyim:

gibi... Yani bu yorumlara nasıl izin veriliyor bu gazetenin arkasında F-tipi varsa? Ya da Fethullah Gülen'i şirin gösterme adına sineye mi çekiliyor bu seferlik?

Bir filmler dönüyor ama anlayamadım.
Habere ilişkin her türlü yoruma izin verilmesi,bu gazetenin cemaatin bir yayını olmadığını kanıtlamaz ki..
Akp'lilerde Türk bayrağı asıyorlar sağa sola..Şimdi bu Akp'liler Türk mü oluyor?
Haşa sümme haşa..
Alt 29-07-2013, 17:14
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Haber kaynağı diye Sözcü'yü takip eden insanlara ciddi ciddi üzülüyorum. O kadar diyeyim.

NOLAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Akp'lilerde Türk bayrağı asıyorlar sağa sola..Şimdi bu Akp'liler Türk mü oluyor?
Paşa baskılı bayrak asmanın, anıtkabir tapınmasının bir rejim ritüeli olduğunu, devletin gücünü eline geçiren tüm zümrelerin zamanı geldiğinde, konjonktür gerektirdiğinde bu işlere rahatlıkla girişebileceğini, aslolanın devlet gücünü elde tutma olduğunu, paşa'nın da bir devlet kültü olduğunu bir anlayabilseniz yarın sizin için çok daha aydınlık olacak.

Alman'lık, Türk'lük, Yunan'lık, Ermeni'lik...
Devletlerin ve devletin güttüğü koyun sürülerinin dışında bu kabileci anlayışları gerçek anlamda umursayan varmı çok merak ediyorum. Peh!

Toplum içinde "elhamdülillah müslümanım" deyip kitapta yasaklanmış ne varsa gizliden yapan münafık, ikiyüzlülerin etnik kimlikleri üzerinde de aynı riya yolunu seçeceğini, zira insanların devlet eliyle böyle kodlandığını anlayamıyorsunuz değil mi?

Malesef öyle.

Önerilen Siteler