Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 23-01-2011, 08:04
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger rakibalik;

Aciklamalariniz icin tesekkurler. Yalniz mesajinizi okudugumda yanlis algilama olarak gozlemledigim bazi noktalar var.

Birincisi, benim hem hem bir birey, hem de evrensel-insan zihniyeti olarak, turum ile hic bir sorunum yok. Her iki durumda da var olan sorun, insanoglunun soyutlamasi, sistemlenisi kurdugu duzen, yasam ve iliskilerinin ve yonetim/yonetiliminin zihniyet, dusunce ve davranis sorunudur.

Ben bir birey olarak, bireysel hak ve ozgurluklerimin her zaman, her sart ve kosulda arkasindayim. Bahsettiginiz konu da tahmin ettigim kadariyla, site yonetiminden aldigim haksiz uyari cezasi olacak. Burada benim bireysel hak ve ozgurluklerime karsi yapilmis bir haksizlik soz konusu idi, bende bunu dile getirdim. Eger yazilanlar dikkatli okunursa, konu evrensel-insan zihniyeti ile ilgili degil; tamamen bir yoneticinin sahsim ile ilgili olarak vermis oldugu haksiz uyari cezasi konu idi.

Burada benim, birey olarak gormus oldugum bir haksiz muameleyi dile getirmek kadar dogal bir sey yoktur.

Cunku, birey bilinci, hem bireyin hak ve ozgurlukleri icin vardir, hem de bireysel hak ve ozgurlukler; ayni zamanda da evrensel-insan zihniyeti olarak bu bilinc turselligi kapsar.

Umarim konu acikliga kavusmustur.

Eger konudaki bir yonetim tutumunun nasil olacagi soz konusu ise, burada da eger ben yonetici olsaydim, haksizliga ugrayan kisinin yaninda yer alirdim. Cunku yonetici olmak, yonetimin bir yoneticisinin yapmis oldugu haksiz bir uygulamanin arkasinda durmak ve bu haksiz uygulamayi yapmis yoneticisini savunmak degildir.

Onemli olan yonetim tarafkarligi degil; haksizligin giderilmesi icin yapilmasi gerekendir. Bu konudaki basit bir ozur bile, yapilan haksizligin savunulmadigini gosterir. Ya da en azindan haksizligi yapan yoneticinin, ortaya cikip yaptigi hatayi ya savunmasi ya da hatasini kabul edip, gereken ozuru dilemesi gerekir.

Oyuzden bahsettginiz olay, tamamen sahsima karsi yapilmis bir haksizliktir ve ben bu haksizligin ne oldugunu ortaya koydum. Bu da benim bireysel hak ve ozgurlugumdur ve dedigim gibi, hic bir sart ve kosulda hak ve ozgurluklerimden vaz gecmem ve devamli onlar icin mucadele ederim.

Evrensel-insan zihniyetinde ise, benim birey yanim ortada yoktur. Sadece insansal olmayan dusunce, davranislar sorunu insan ve insanliginin zihniyeti adina dile gelir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler