Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-06-2008, 01:29
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nükleer fizik okumuyorsunuz, 3 gün yeter okumaya( bir kaç tekrarla), aslında 3,4 saat ama neyse. Hiram bu konuya değinmiş zaten.

Apaçık anlattığını, anlayasınız diye gönderdiğini de söylemiş tanrı. Neymiş bu kadar zor olan tanrı zora kolay mı demiş yoksa.

Selamlar.
Alt 01-06-2008, 01:36
Üye

gamze´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
öyle adi islam ülkesi geçenleri örnek vermekle olmuyor iste,bana kur'andan ayet getireceksin rüsvet almanin neresi iyi...neresi dogru???kur'andan haberi bile olmayan serefsizlerin yaptiklarinin suçunu kur'ana yükleyemezsin...
Tamam Gamze Kuran'da yazmıyor beni yazıp yazmaması ilgilendirmiyor, demekki Kuran'ın anlattığı, insanların anlayabildiği kadardır. Herkeste kendi anladığı İslamı yaşayacaktır. Bunun başka türlü olması da mümkün değildir. Öyle ise Kuran gelmesede durum bundan daha kötü olmayacaktı. Çünkü bir tane bile düzgün ülke, cemaat, ümmet vs. söyleyemiyorsunuz, kimseye hayrı olmayan bir Kuran vardır diyorsunuz özetle tüm yazdıklarınız bu anlama çıkar.

Selamlar.
Alt 01-06-2008, 01:37
gamze gamze isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili gamze, biz islama yeni ve uyduruk kaynaklardüzenlemiyoruz. sünni islamın muteber saydığı kaynakları kullanıyoruz.
biz hadisler konusunda yeterli (hatta müslümanların çoğundan) bilgimiz vardır.
biz kimseye iftira atmıyoruz.

siz onlari islama yamayarak islama kur'ana iftira ediyorsunuz,çünkü kur'anla onlar uyusmaz Allahtan gelen kitap kur'andir ve ondan baska yol gösterici arayanlarin sonlarinin nasil olacagida onda yazar...
senin bakış açınla bakarsak iftira atanlar müslümanlar.

evet malesef adlari müslüman geçinenler yapiyor zaten bu yanlisi
bizim nasıl bir iftira attığımızı söylemezsen müfteri sen olacaksın.

eğer kılıyorsan bize namazı nasıl ve hangi kitaba göre kıldığını açıklarmısın.
kurana göremi ,sünnete göremi kılıyorsun?

ben namazi kur'ana göre kiliyorum günün iki ucunda ve gecenin gündüze yakin zamaninda abdestimi alip duami yapiyorum,ondan baska kimseye kul olmayacagimi,yasadigim zorluklar karsisinda bana yardim etmesini güç vermesini diliyorum..seytanlarin serrinden ona siginiyorum ve bu bana huzur veriyor....
eğer kurana göre kılıyorsan rükünlerini kurana göre açıklarmısın.kur'anda rükün filan yok..hala anlatamiyorum,kur'anda yazmayan biseyi islama yamamaya çalismayin..

sevgili gamze eğer senin zannettiğin gibi kuran kaynak olarak yetseydi
ne bu hadisler nede bu mezhebler ortaya çıkardı.mezhepler hadisler kur'an yetmedigi için çikmadi kur'an okunmasini engellemek ve halki kandirmak için çikti...
çünkü muhammedin ölümünden sonra ortaya çıkan ( yaklaşık 200 yıl)
hadisler islamdaki bir boşluğu doldurdu.

islamda bosluk filan yok sen bilmedigin için öyle saniyorsun ille hadislerde yazan seylerin kur'andada olmasi gerektigine inaniyorsun çünkü,
ve sünni islamın en büyüklerinden sayılan ebu hanife bile bu nakillerle (hadis)
sorunları çözmeye çalıştı.
eğer hadisleri sünni islamdan çıkarmak istiyorsanız ya müctehid olmalısınız yada kendinize yeni bir müctehid bulmak zorundasınız.

not: kütübi sitte'yi diğer mezhebler (sünni olmayan) kaynak olarak kabul etmez.
bu mezheblerinde hadis kitapları vardır. yazarları ve ravileri başkadır

sen kütüb_ü sittenin içinde de kendisiyle ve hatta kur'anla çelisen ve aslinda kütüb_ü sittenin birbirinin tekrari olan saçma sapan hikayeler kitabi oldugunuda bilmiyorsun ve islamin kaynagi i kitap oldugunu saniyorsun

yazilari boyama seçeneklerini koysaniz tekrar,alintinin içindeki bana ait yazilari boyamak istiyorum...
Alt 01-06-2008, 01:39
Üye

Daha açık soralım namaz kılıyormusunuz?
Kılıyorsanız nasıl?

Selamlar.
Alt 01-06-2008, 01:43
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sevgili gamze, herkes dinsiz olmamaz. sizde dinsizliği seçme cesaretiniz olmadığı için kurana sarılmışsınız.
hadisleri reddetmenizde temel neden bu saçmalıkları akıl koridorlarınızda rahatça dolaştıramadığınız içindir.
kuranı ,bize söylediğin gibi iyice okuyor ve tahlil ediyorsanız ,sizinde bir adım sonranız dinsizliktir.
psikolojik olarak, kendi kendine yetemeyen (bunu kişide bir eksiklik olarak söylemiyorum)
insanlara din PLASEBO etkisi yapmaktadır.
çok çaresiz durumlarda din bu plasebo etkisini yapıp, insanlara psikolojik deşarj imkanı vermektedir.
benim ve bu sitedeki ateistlerin, sizinle kişisel bir derdi yoktur. bunu anladığınızı sanıyorum.
ayrıca yukarda söylediğim gibi biz kimseye iftira atmıyoruz ve buna niyetimizde yok.

islam ışığı adlı sitesinde (şimdi kapalı) bir hanıma bir soru sormuştum ve beni siteden ''terbiyesizlik ettiğim için'' atmışlardı. şimdi aynı soruyu size soruyorum.

Diyanet İşleri Meali(Yeni)

Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın.[105] Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur. * nisa 3

siz üç karısı olan bir adamın dördüncü eşi olmayı kabul edermisiniz.

bak burda anlatılan cariyelerin (sahip oldukalrınız) adedinde bir tahdid söz konusu değildir.
rakam nikahlı eşler içindir

not: sevgili gamze tevazu göstermeyeceğim. din (islam ve versiyonları) konusunda sen benim ibrikçim bile olamazsın.
bu yüzden beni ''bilmemekle '' suçlama. daha ''seçilmiş'' kelimeler kullanmanı rica ediyorum

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman

Konu ozgur_beyin tarafından (01-06-2008 Saat 01:47 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-06-2008, 01:44
Üye

vgm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tamam Gamze Kuran'da yazmıyor beni yazıp yazmaması ilgilendirmiyor, demekki Kuran'ın anlattığı, insanların anlayabildiği kadardır. Herkeste kendi anladığı İslamı yaşayacaktır. Bunun başka türlü olması da mümkün değildir. Öyle ise Kuran gelmesede durum bundan daha kötü olmayacaktı. Çünkü bir tane bile düzgün ülke, cemaat, ümmet vs. söyleyemiyorsunuz, kimseye hayrı olmayan bir Kuran vardır diyorsunuz özetle tüm yazdıklarınız bu anlama çıkar.

Selamlar.
bi yere kadar tespitleriniz dogru evet,
Öyle ise Kuran gelmesede durum bundan daha kötü olmayacaktı. demissiniz,Allahin adaleti iste size kitap göndermeseydi sorguyada çekmezdi zaten..ama kitabi gönderdigine göre sorguyada çekileceksiniz,sizin o bunaldiginiz inkar ettiginiz seyleri kur'andan bulun getirin haklisiniz diycem...daha tam ögrenememekle birlikte kur'anda kölelik ve cariyelikte yoktur...meal hatasi ve yanlis anlamadan ibarettir hersey..
Alt 01-06-2008, 01:48
Üye

vgm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Daha açık soralım namaz kılıyormusunuz?
Kılıyorsanız nasıl?

Selamlar.
özgür beyinin yazisini alintilayarak yaptigim yazimda belirttim...alintinin içinde..
Alt 01-06-2008, 01:54
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

gamze´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bi yere kadar tespitleriniz dogru evet,
Öyle ise Kuran gelmesede durum bundan daha kötü olmayacaktı. demissiniz,Allahin adaleti iste size kitap göndermeseydi sorguyada çekmezdi zaten..ama kitabi gönderdigine göre sorguyada çekileceksiniz,sizin o bunaldiginiz inkar ettiginiz seyleri kur'andan bulun getirin haklisiniz diycem...daha tam ögrenememekle birlikte kur'anda kölelik ve cariyelikte yoktur...meal hatasi ve yanlis anlamadan ibarettir hersey..

sevgili gamze sen kuranın K sinden haberin yok.
eğer kölelik kuranda yoksa ,bunun delilinide göstermen lazım.
yok demekle bir şey yok olmaz. nerden çıkardın ucube ''MEALİ''
vallahi billahi! bir senede kuranın sadece mealini okuyarak bu kadar kuran hakkında filolog gibi konuşuyorsan. akıllara seza bir islami ferastin'' var demektir.
böyle konusuna vakıf bir GAMZE'nin önünde şapka çıkarmaktan başka bir şey gelmez elimden

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 01-06-2008, 02:02
Üye

sevgili özgür beyin ben senin sandigin gibi korkak bir insan degilim,inandigim için dinsizligi seçmiyorum..
hadisleri reddetmeme gelince onlar benim dinimin kaynagi olmadigi için reddediyorum,öncede söyledigim gibi kur'ani ögrenmeye yeni basladim,bilgilerim yetersiz olabilir...

sordugunuz soruya gelince, ben 3 esli bi adamin 4. esi olmayi kabul etmem...hatta benimle evliyken esim baska biriyle evlenemez,bahsettiginiz ayetin açiklamasini da kendine güvendigim arapça bilen bir insana sormam lazim, çünkü bugün meallerde bile yanlis açiklamalar oldugunu düsünüyorum,parantez içindeki tercümanin eklemelerini bile kabul etmiyorum ayni hadisler gibi allahin dedigine eklenti yapiyorlar....mana degisebiliyor...

seçilmis kelime kullanmamdan kastiniz nedir acaba,ben kimsenin ibrikçisi olmak filan istemiyorum zaten,siz dünya kadar sey bile bilseniz belkide benim bildigim bir seyi bilmiyorsunuzdur...olamazmi???

Konu gamze tarafından (01-06-2008 Saat 02:07 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-06-2008, 02:13
Üye

ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili gamze sen kuranın K sinden haberin yok.
eğer kölelik kuranda yoksa ,bunun delilinide göstermen lazım.
yok demekle bir şey yok olmaz. nerden çıkardın ucube ''MEALİ''
vallahi billahi! bir senede kuranın sadece mealini okuyarak bu kadar kuran hakkında filolog gibi konuşuyorsan. akıllara seza bir islami ferastin'' var demektir.
böyle konusuna vakıf bir GAMZE'nin önünde şapka çıkarmaktan başka bir şey gelmez elimden
bir günde biseyler okuyup da bu sekil konusmaya baslamadim zaten,ben 27 yasindayim ve simdiye kadar okudugum ögrendigim seylerden anlayabiliyorumki sizin kabul etmediginiz seylerin nerdeyse tamami kur'an kaynakli degil hadis sünnet kaynakli...ve bazi yerlerdede yanlis mealler oldugunu, parantezlerle açiklama yapmaya çalisildigini parantezi kaldirdiginiz zaman ayette anlatilmak istenenin zaten anlasildigini görebiliyorum,

ayrica kölelik olmadigi meselesinide daha tam ögrenemedigimi belirttim ama degilmi?ögrenince anlatirim...

ferastin ne???ferasetmi demek istiyorsun???akillara seza????? herneyse Allah herkese akil fikir vermis,hayat rehberinide yollamis,isteyen okur anlar kabul eder istemeyende anlamadan reddeder,benim yapabilecegimin en fazlasi bu..inansanizda inanmasanizda bana bi yarari ya da zarari yok..ama siz ne sebeple inandiginiz seyleri baskalarininda bilmesini istiyorsaniz bende o sebeple konusuyorum naçizâne....

saygilar sevgiler...

Konu gamze tarafından (01-06-2008 Saat 02:16 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler