Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-10-2009, 14:24
Şaman Türksoy Şaman Türksoy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

taabbud´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu kadar farklı ilimlere harcadığınız zamanın milyarda birini islamı tanımaya harcasaydınız beni anlardınız.
İslam'ı tanımadığımı nereden çıkardınız?
Ben,gökten indirildiği söylenilen üç ayrı masalı, on beş yıldır inceliyorum. Kendi orijinal kaynaklarından, pek çok Müslüman'ın dinini -kulaktan dolma- bilgilerle öğrendiğini sandığını iyi biliyorum. Besmele-i şerif diyerek yücelttiğiniz "Bismillahirrahmanirrahim" sözünün anlamını bilmeyen Müslümanlar tanırım.

Siz İslam'ı ne kadar biliyorsunuz?

Allah sözünün kökeni nedir?

Muhammet okur-yazar mıdır?

Kur'an'da Sure adı olan Ta-Ha sözü hangi dildendir,anlamı nedir?

Ya-Sin Suresi "Kur'an'ın Kalbi" sayılır, Ya-Sin sözcüğü hangi dile aittir, anlamı nedir?

Sünnet , Namaz , Oruç , Kurban ritüelleri İslam'a hangi dinlerden aşırılarak sokulmuştur.

Hz.Aişe Muhammet'le kaç yaşında evlendirilmiştir, Hayber Savaşı dönüşünde Muhammet'i aldattığı doğru mudur?

Nur Suresinin 11/12/13/14/15/16 ve 23/24/25 ayetleri ne için nazil (!) olmuştur ya da uydurulmuştur.

Bunlar hemen aklıma gelenler, saymaya devam etsem saatler sürecek...

Ama sizin için sevinilecek bir yan yine de var. Bu çatı altında sebat ederseniz, tüm bu gerçekleri teker teker öğrenirsiniz.İman etmeye devam edecekseniz, bunları da bilin, yine Müslüman olarak kalabilirsiniz.

Konu Şaman Türksoy tarafından (16-10-2009 Saat 14:26 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazın hatası
Alt 16-10-2009, 14:37
Şaman Türksoy Şaman Türksoy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

taabbud´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi objektif bir bakış açısıyla bakarsak. Siz evrime inanıyorsunuz ve maymunlar bizim atamızdır diyorsunuz. Bununlada yetinmiyor Allah'ın yarattığı herşeyi o yaratmadı hepsi evrim veya tesadüfen oluştu diyorsunuz, şimdi bu mu mantıklı yoksa bu mu?
Evrim Teorisi sürekli elde edilen yeni kanıtlarla her geçen gün (yerini daha da pekiştirerek) geliştiriliyor. Ama -pek çok Müslüman gibi- sizin bu teoriden haberiniz bile yok. Kim bizim atamız maymundur diyor?Bu sizin uydurmanız. Çünkü bilimsel bilgi birikiminiz Evrim Teorisi'ni kavramak şöyle dursun, onun temel kavramlarını bile kavrayacak seviyede değil.

"Değişmeyen tek şey değişimdir" desem ne anlarsınız?

Daha önce dediğim gibi burada kalın, çok şey öğreneceksiniz. Türkçenizin bile gelişeceğine inanıyorum.
Belki biz de sizin bilgilerinizden yararlanırız.Biz bilgi kazanırız, siz sevap kazanırsınız.
Alt 16-10-2009, 17:52
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger zocor;

Eğer evrensel düşünen bir birey olarak kendiniz adlediyorsanız "evet bu ilginç ve olağan dışı bir durum, araştırılıp incelenmesi gerekir" demeniz gerekirdi.-zocor-

Bak ben ne demisim.

Benim boyle bir bebegim olsa; videoya cekip; etrafima "lulu etmek" yerine; alir, bebegimi doktora gotururum. Tibbin su anki gelismisligine gore; her turlu ve gereken tahlilleri yaptiririm. Gelecekte, hehangibir "tehlike" varsa; mesela yuruyememe gibi, onu ogrenmeye calisirim. Doktorun dediklerini iyice kavrar; gereken onerileri varsa veya verdigi bir tedavi varsa onu uygularim. Ondan sonra da, bebegimi evladim olarak bakarim ve buyuturum. Diger herhangibir bebegim ve evladim gibi.

Ya sen ne yaparsin?-e.i.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 16-10-2009, 18:44
zocor zocor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger arkadaslar;

Bu olsa olsa, damarsal bir sorun olur. Yani kan damarlariyla, kilcal damarlar arasindaki; belirli bolgelerde, kan damarlarinin yogunlasmasi ve deri altindaki bu yogunlugun deri ustunden, ciplak gozle gorulebilmesi.

Aslinda, bebegin; musluman bir ailenin cocugu olusu; konuyu inanca tasiyor. Bu bebek, baska bir aileden, baska bir ulkede dogsaydi ve o ailenin inancsal bir icerigi olmasaydi, konu o zaman; bilimsel ele alinacakti.

Eminim, doktorlar, yapacaklari diagnostik ile, bu durumu tibbi olarak aciklayacaklardir. Yani; beklenen mehdi degil, dogan bu bebek.

Saygilarimla;
evrensel-insan
sn. evrensel - insan,

Evet bakın ne yazmışsınız..Şimdiye kadar hep bu mesajınız üzerine konuştuk, böyle bir bebeğiniz olsaydı ne oluru konuşmadık..

Arapça gibi oldukça karışık bir alfabeye sahip bir dilde bir bebeğin bacağında "anlamlı" yazılar çıkıyor ve siz bunu olağan bir durum gibi damarsal sorunlara bağlıyorsunuz daha önce böyle bir örnekle hayatınızda görmemiş omanıza rağmen.. Çok ilginç bir evrensel düşünce..

Sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum sn. evrensel - insan..
Alt 16-10-2009, 19:07
Kıdemli Üye

Saygideger zocor;

Sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum sn. evrensel - insan.. -zocor-

Sen vicdandan ne algiliyorsun, bilmem ama; benim vicdan algim, kendine ve baskasina herturlu "zarar vermemek" demektir. Bende onu yapiyorum. Bebegi; bir inanc araci olarak kullanmak yerine; onun bu durumunun bilimin su anki en gelismis teknigiyle tetkik edilmesini oneriyorum. Benim vicdanimi rahatlatan bu. Ya seninki ni?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 16-10-2009, 20:36
necip12 necip12 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

madem kendini ıspatlamaya bu kadar meraklı dünyada ki bütün cep telefonu sahiplerine kendi dillerinde kısa mesaj atsın bu daha hoş olmaz mı?
Alt 16-10-2009, 21:49
Yasaklandı

Saygideger zocor;

Sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum sn. evrensel - insan.. -zocor-

Sen vicdandan ne algiliyorsun, bilmem ama; benim vicdan algim, kendine ve baskasina herturlu "zarar vermemek" demektir. Bende onu yapiyorum. Bebegi; bir inanc araci olarak kullanmak yerine; onun bu durumunun bilimin su anki en gelismis teknigiyle tetkik edilmesini oneriyorum. Benim vicdanimi rahatlatan bu. Ya seninki ni?

Saygilarimla;
evrensel-insan
sn. evrensel-insan,

Israrla asıl konudan kaçıp, (konunun 1. sayfasındaki mesajınızdan) konuyu "bebeğin sizde - bende olma durumu"na getrdiğinizin farkındasıınız değil mi ?

Neden bebekte olan "olağan dışılığı " kabul etmiyorsuunz ?
Alt 16-10-2009, 22:41
Kıdemli Üye

Saygideger zocor;

Neden bebekte olan "olağan dışılığı " kabul etmiyorsuunz ?-zocor-

Benim, bunu kabul edip-etmememin; bebege ve sagligina, selametine, saglamligina ve ilerideki yasamina ne faydasi olacak, soylermisin?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 16-10-2009, 23:03
highone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
highone highone isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Adamlar kuranla dalga geçiyor bizimkiler alkış tutuyoor

kuran ayağa düşmüş

ne işletme ama

bir takım şekiller belirmiş akılının biri arapça şu yazıyoo demiş

hoop zıplamışlar oraya

Herkesin gittiği yere gidenler gidilen yere giderler;ama gidilmesi gereken yer başka bir yer
Alt 16-10-2009, 23:32
Yasaklandı

Saygideger zocor;

Neden bebekte olan "olağan dışılığı " kabul etmiyorsuunz ?-zocor-

Benim, bunu kabul edip-etmememin; bebege ve sagligina, selametine, saglamligina ve ilerideki yasamina ne faydasi olacak, soylermisin?

Saygilarimla;
evrensel-insan
hmmm şimdide konu bebeğin selameti -geleceği oldu yani..Çok akıllıca..

Konu bebeğin selamaeti değil..BEBEKTEKİ OLAĞANDIŞI YAZILAR..

Bakın ısrarla konuyu saptırmaya çalışıyorsunuz yine..Bende ısrarla saptırmayacağım..

Neden gerçekleri söyleyemiyorsunuz ?
Neden korkuyorsunuz ?

Önerilen Siteler