Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-01-2010, 00:22
sadebiri sadebiri isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın balkocha

önce anlaşalım.bana soru sordunuz; Bir soru daha.Erkeklere huriler verilen cennette kadinlar icin ne var.?balkocha...

bu sorunuza yanıt verdim;

peşinden bir soru daha (öncesinde anlattığım kavramın doğruluk payına değindiniz) hurinin bakire olmasindan dolayi sizin yaptiginiz arab diline dayali sentezden dediginiz sonuc cikiyor.Dogru.Peki hurilerin el deymemisligi anlatilirken bakir mi yoksa bakire mi ifadesi var.balkocha...

bunada cevap vereyim hiçbir önemi yok.eğer ilk sorunuzda aldığınız cevap doğru ise bunun bir değeri yok.

ve demişsiniz ki;Ayrica tek bir kaynaga dayanarak dusunce bildirecek duzeyde olmadigimi zamanla sizde anlayacaksiniz.balkocha...

emin olabilirsiniz ki bunu içten samimi olarak sordum orada.yani eğer kendi öğretileriniz var ise ve çıkarımlarınız buna göre yaptıp değerlendirip karar mekanızmasından geçirip hayatınıza bunlarla yön verdiyseniz ne yapsam yararı olmayacağı kanaatindeyim.yoksa yanılıyormuyum?

saygılar.

O bilginler ki evrenin özetidirler;Düşüncelerinin atı göklerde gezer;İş kavramaya gelinde Senin özünü Şaşkınlıktan Felek gibi başları döner.
Alt 19-01-2010, 20:28
Balkocha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Balkocha Balkocha isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayin sadebiri,
Sizin alintinizin vardigi sonuc :

Bize göre “huri” sözcüğüyle ilgili bugünkü yanlış inanç da, sıfatların kişileştirildiği bu yanlış çeviriden kaynaklanmaktadır. seklindeydi
Kadinlara ne vaadedildigi konusunda huri (eril disil ayrimi yok demissiniz.) sifatini kastediyorsaniz.Huri sifati bakire kisiligin onunde ifade edilmistir.Eger bakir ve bakire huriler diye bir tanimlama olsaydi hakli olabilirdiniz.O kelime(huri) incelemesi tamamen hedef sasirtmadir.Bu mu sizin izah ettim dediginiz.Siz kendi aklinizla bu celiskiyi ortaya koyabilecekken alinti yaptiginiz sirf inancinizdan oldugu icin israrla okumadan paste ediyorsunuz.Diyelim ki okudunuz.Bu kadar basit bir ayrintidan bir bilgi olusturamiyorsaniz dediginizi yapin ve beni muhatap almayin.
Saygilarimla
Alt 19-01-2010, 20:38
Üye

Ayetlerin gerisini okursaniz o arab dili sentezi yaparak aciklayamadiginiz konuyu siz de anlayabilirsiniz.
35. Gerçekten biz hûrileri apayrı biçimde yeni yarattık.
36. Onları, bâkireler kıldık. el-Vakia Diyanet cevirisi

Saygiyla...
Alt 19-01-2010, 22:23
Üye

sayın balkocha

birde şuyönden düşünün o zaman;Kuran eğer kadınlarada erkekler vereceğiz deseydi düşünceniz ne olurdu?bir erkek karısını herşeyden kıskanırken ahlaki bir bozukluk olacağını hemen anlardır değil mi?o bakımdan Kuran bakir telaffuzunu kullanmayıp dişil ve erl olmayan tabirini kullanmıştır.eğer kullansaydı eminimki ozamanda ''nasıl benim eşime erkekler veriyor tanrı''diye sorardınız ve bende size hak verirdim.

sanırım bu konu hakkındaki düşüncelerimi anlatabilmişimdir.bir konuyu ele alacaksak her açıdan almamız gerek.işimize gelmeyen açıdan alacak olursak ne anlayabiliriz nede anlatabiliriz.

saygılar.

O bilginler ki evrenin özetidirler;Düşüncelerinin atı göklerde gezer;İş kavramaya gelinde Senin özünü Şaşkınlıktan Felek gibi başları döner.
Alt 19-01-2010, 22:47
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sadebiri´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın balkocha
...................ozamanda ''nasıl benim eşime erkekler veriyor tanrı''diye sorardınız ve bende size hak verirdim......................r.
sevgili sade...

neden kadınlar "nasıl benim eşime/kocama bakire kızlar veriyor tanrı" diye sormuyorlar mı şimdi???.......... ve de siz onlara hak vermiyor musunuz???

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 19-01-2010, 22:50
Üye

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili sade...

neden kadınlar "nasıl benim eşime/kocama bakire kızlar veriyor tanrı" diye sormuyorlar mı şimdi???.......... ve de siz onlara hak vermiyor musunuz???

sayın uyar.

ben bunun tam tersi olduğunu savunuyorum.''mesela yani dedim''
(örnekleme).zira hurilerin dişilmi erilmi olduğu net değil...

Alt 20-01-2010, 11:33
Üye

Sayin sadebiri,
Ortada belli olmayan bir durum yok.Ayet gayet acik bir sekilde hurinin disi oldugunu acikliyor.BAKIRE diyor.Bakir demiyor.bu konuyu ayni surenin onceki ayetlerini sadece dil yonunden carpitarak aciklamaya calisan (alinti yaptiginiz sayin Yilmaz"in genel yontemi boyle galiba.) sizi bu konuda yanlisa surukluyor.Zira arabca yonunden inceleme yaparken ayni surenin 24. ayetine kadar olan bolumu dikkate alinmis.Benim size asagida yineledigim yine ayni ayetin 35-36. ayetleri.Bakire nin disiliginden suphe etmek gibi bir luksunuz olamaz.Eger suphe etmek bu kadar kolaysa inanclarinizi saglamlastirmaniz acisindan butunlugu ele almanizi oneririm.
Saygilarimla

35. Gerçekten biz hûrileri apayrı biçimde yeni yarattık.
36. Onları, bâkireler kıldık. el-Vakia Diyanet cevirisi
Alt 22-01-2010, 22:09
asinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
asinar asinar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

EnvyMe,
Verdiğin linki okudum.
Mehmed Paksu'nun yanıtı seni çok etkilemiş anlaşılan.
Bana sorarsan, fıkra gibi.
Laf kalabalığından başka birşey değil.
Sen ve senin gibileri kandırabilir bu adam.
Ama ben sadece gülerim.

"Allah böyle bir olayı yaşatarak 5 vakit namazın 50 vakit sevabına denk geldiğini açık bir şeklide göstermiş oluyor. Böylece bir müslüman 5 vakti kılınca 50 vakit sevabını almış oluyor."

Ne demek bu?
Allahınız bonus mu dağıtıyor?

Bir patron işçisine, "Benim sana verdiğim her beş lira, elli lira değerindedir." dese, o işçi patronuna ne der?

"Dalga mı geçiyorsun, patron?"

Böyle abuk sabuk "açıklama"ları nasıl kabullenebildiğinize şaşıyorum.

"Cenab-ı Hakkın ümmet-i Muhammed’e elli vakit namazı farz kılmış olduğu Levh-i Mahfuz’da mevcuttu."

Bunu kim söylemiş? Muhammed mi?
Allah Muhammed'e Levh-i Mahfuz'u gösterip okutmuş mu?

"- Dua ve niyaz eden kulun; istediğini alana kadar, kulluğa yakışır şekilde, Allah'tan ihtiyacını en güzel biçimde "isteme" ve "ısrarla isteme" örneği gibi latif, nezih, pak, mukaddes, mualla, müberra, (teslime, mebrure, pakize, habibe: bunlar da benden olsun)temiz, yüce ve yüksek örnekler ilk bakışta gözümüzden kaçmaz."

Adam resmen inanırlarla dalga geçiyor.

"Namaz gibi dinin direği sayılan bir ibadetin teşriinde, böyle nezih tavır ve örnek davranışların yaşandığı bir manevi hatıra bize ancak hayret, muhabbet, heybet ve heyecan verir; ancak tüylerimizi diken diken eder!"

Bu din bezirganlarının, kendilerine sorulan sorulara verdikleri bu şarlatanca "açıklamalar" tüylerimi diken diken etmez, olsa olsa gülmekten altıma kaçırma tehlikesi oluşturur.

O kadar uyan borusu çalıyoruz burada, tık yok sizde.
Din bezirganların ninnileri daha tatlı geliyor herhalde.
Alt 22-01-2010, 22:22
rostube rostube isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

GUNESINZAPTIYAKIN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşım; neye inanırsan inan bu senin inancın olacaktır, korkularından arındığın zaman özgürsün, korkulardan kurtulduğun zaman daha rahat sorgularsın her şeyi, korku değilmidir bizleri herşeye kul köle eden?

Zaten sorgulamak demek, farkına varmaya başlamak demektir, bilgi sahibi olmaya başlamak demektir, sahip olduğun fikirlerin bazılarının kumdan kaleler gibi çöktüğünü görmek demektir, sorgulamak korkuyu alt etmenin başlangıcıdır, sorgulamak kendini bulmaktır...

Çıktığın yolda sana başarılar dilerim, sonuçta bulacağın şey senin gerçeğin olacaktır sadece...
çok doğru söylüyorsunuz katılıyorum.
Alt 22-01-2010, 23:57
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

asinar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
EnvyMe,
Verdiğin linki okudum.
Mehmed Paksu'nun yanıtı seni çok etkilemiş anlaşılan.
Bana sorarsan, fıkra gibi.
Laf kalabalığından başka birşey değil.
Sen ve senin gibileri kandırabilir bu adam.
Ama ben sadece gülerim.

"Allah böyle bir olayı yaşatarak 5 vakit namazın 50 vakit sevabına denk geldiğini açık bir şeklide göstermiş oluyor. Böylece bir müslüman 5 vakti kılınca 50 vakit sevabını almış oluyor."

Ne demek bu?
Allahınız bonus mu dağıtıyor?

Bir patron işçisine, "Benim sana verdiğim her beş lira, elli lira değerindedir." dese, o işçi patronuna ne der?

"Dalga mı geçiyorsun, patron?"

Böyle abuk sabuk "açıklama"ları nasıl kabullenebildiğinize şaşıyorum.
Sayın asinar,

Burada siz daha iyi bilirsiniz konu başlıklarını. Allah neden acımasız diye, sırf inanmıyorum diye neden ebedi cehennemine atıyor diye vs. vs. daha saymama gerek yok sanırım.
Şimdi de diyorsunuz ki Allah bonus mu dağıtıyor.
Anlamakta zorlanıyoruz bazen.

Patron işçi diye örneklendirdiyseniz o zaman aynı örnekten biz yola çıkalım ve bakalım.

Bir patron işçisine, "Ben burada çalışırım ama sana çalışmam, senin söylediklerini yapmam ve seni patron olarak tanımam." dese, o patron işçisine ne der?

Siz, Allah'a inanmayıp ona iman etmediğiniz halde, Allah size hala yaşama fırsatı vermiş mi? ( Daha uzun ve hayırlı ömür versin söz meclisten dışarı )
Bu imkanı size tanımış ve tanımaya devam etmiyor mu?

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.

Önerilen Siteler