EnvyMe,
Verdiğin linki okudum.
Mehmed Paksu'nun yanıtı seni çok etkilemiş anlaşılan.
Bana sorarsan, fıkra gibi.
Laf kalabalığından başka birşey değil.
Sen ve senin gibileri kandırabilir bu adam.
Ama ben sadece gülerim.
"Allah böyle bir olayı yaşatarak 5 vakit namazın 50 vakit sevabına denk geldiğini açık bir şeklide göstermiş oluyor. Böylece bir müslüman 5 vakti kılınca 50 vakit sevabını almış oluyor."
Ne demek bu?
Allahınız bonus mu dağıtıyor?
Bir patron işçisine, "Benim sana verdiğim her beş lira, elli lira değerindedir." dese, o işçi patronuna ne der?
"Dalga mı geçiyorsun, patron?"
Böyle abuk sabuk "açıklama"ları nasıl kabullenebildiğinize şaşıyorum.
"Cenab-ı Hakkın ümmet-i Muhammed’e elli vakit namazı farz kılmış olduğu Levh-i Mahfuz’da mevcuttu."
Bunu kim söylemiş? Muhammed mi?
Allah Muhammed'e Levh-i Mahfuz'u gösterip okutmuş mu?
"- Dua ve niyaz eden kulun; istediğini alana kadar, kulluğa yakışır şekilde, Allah'tan ihtiyacını en güzel biçimde "isteme" ve "ısrarla isteme" örneği gibi
latif, nezih, pak, mukaddes, mualla, müberra, (teslime, mebrure, pakize, habibe: bunlar da benden olsun)temiz, yüce ve yüksek örnekler ilk bakışta gözümüzden kaçmaz."
Adam resmen inanırlarla dalga geçiyor.
"Namaz gibi dinin direği sayılan bir ibadetin teşriinde, böyle nezih tavır ve örnek davranışların yaşandığı bir manevi hatıra bize ancak
hayret, muhabbet, heybet ve heyecan verir; ancak tüylerimizi diken diken eder!"
Bu din bezirganlarının, kendilerine sorulan sorulara verdikleri bu şarlatanca "açıklamalar" tüylerimi diken diken etmez, olsa olsa gülmekten altıma kaçırma tehlikesi oluşturur.
O kadar uyan borusu

çalıyoruz burada, tık yok sizde.
Din bezirganların ninnileri daha tatlı geliyor herhalde.