Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-10-2006, 00:33
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Muhammed'in Serveti,Mirası Hususu -II- (Geniş Özet)

Bak oku da biraz kültürün artsın.

Prof. Dr. İbrahim Canan'ın yazısıdır :

"Hz.Peygamberin borçları ve vaadleri meselesine gelince, Buhari'de geçen ve hanımı Aişe'den (r.a) rivayet edilen bir hadiste: Resulullah'ın demir zırhının, bu dünyadan ayrıldığında, Medine'li bir yahudi tüccarda, 30 sa (yaklaşık 90 kilo) arpa karşılığında rehin bulunduğu bildirilir. Hadis bu şekliyle başka kaynaklarda da vardır. Bu mevzuda Buhari ve Müslim'de tespit edebildiğim kadarı ile Hz.Aişe'den 10'a yakın hadis rivayet edilmekte ve sadece bir tekinde vefat kaydıyla, alınan miktar kaydı bulunmaktadır. Bu da aklımıza, rehin meselesinin daha önceki bir hâdise olup olmayacağı düşüncesini getirir ve bizi bir kısım yorumlar yapmaya sevkeder.

Şöyle ki: Eğer Hz. Peygamber'in (s.a.) böyle bir borcu varsa, neden yukarıda bahsettiğimiz parasıyla bu borcu ödeme yoluna gitmemiş de onu fakirlere dağıtmıştır. Bu dönemde Hz. peygamber'in (s.a) şahsi gelirleri, nafakasını karşılayacak bir miktara ulaşmıştı ve hatta O'nun ailesinin sade hayatları içerisinde fazlalık bile gösteriyordu. O da bunu önceden katdettiğimiz gibi genel bütçeye aktarıyordu.

Bunun yanı sıra ölüm hastalığı sırasında Peygamber (s.a) Kuzey hudutlarına doğru sefere çıkacak Usame ordusunun hazırlıkları içerisindeydi. Bu zamanda zırhının rehinde tutulmasını istemezdi. Az sonra göreceğiniz gibi Ebu Bekir (r.a) halife olduğunda Rasulullah'ın borçlarını tasfiyeye gittğinde yahudinin bu hususta müracatına dair kaynaklarda bir bilgiye rastlamıyoruz"

----------------

Aişe yalan söylüyor.

H.4 yılında Nadir oğulları'nın arazisinden Muhammed kendisinin ve ailesinin 1 yıllık ihtiyacını ayırır ve kalanını devlet hazinesine ayırırdı.

Yani 1 yıllık iaşe masrafları sadece Nadiroğulları'nın arazisinden elde edilen gelir ile garantilenmişti.

Sonra Hayberin fethinden sonra Hayber'in 8 kalesinden 2'sini kendisine ayırmış (humus olarak) "Ketibe isminde kaleyi de kendi eşleri ve akrabaları arasında paylaştırmıştı. (İbn Hişam 363-364) Üstelik kendi hanımlarının ve akrabalarının alacakları mahsül miktarını da yazı ile tespit ettirmişti. Yani Muhammed öldüğünde kendisine ait 2 Hayber kalesi Beyt-ül mal'a devredilmiş olsa bile bu "Ketibe" kalesi Beyt-ül mala devredilmemişti çünkü özel mülkiyetti.

Aynı şekilkde Hayber arazisinin 1/5'i de Humus olarak Muhammed'e düşmüş ve Muhammed buradan kendi payını humus'l humus (1/25)'i ayırdıktan sonra eşlerine ve akrabalarına ayrıca bu 1/5'in içinden yerler tahsis etmiştir. Yahudiler iel yapılan antlaşmaya göre bu yerleri yahudiler "yarıcı" olarak işleteceklerdi ve gelirin yarısını vereceklerdi.

Bu da Muhammed'in hanımlarının her birine ayrı ayrı yıllık 80 vesk hurma ve 20 vesk arpa düşmesi demekti ki (1 vesk =240-250 kg.)olduğuna göre her yıl onlar buradan 2,5 tona yakın mahsül geliri elde ediyorlardı.

Hesapla bakalım 2 ton hurma + 500 kg arpa ne kadar yapıyor bugünün Türkiye'sinde.

Üstelik Nadir oğullarının arazisinden 1 yıllık geliri de zaten garantilemişler, bunlar ilave olarak sadece Hayber'den aldıkları.

Üstelik Fedek arazisi ve Vadi'l Kura da aynı muameleye tabi tutuldu.

Hatta Muhammed öldükten sonra Ömer onlara bu arazilerin toplam kıymetlerini takdir ederek onların işletmeci olarak sahip oldukları hakların bedelini ödemiş ve bu hanınlar bir işletmeci olarak kalmak ile yıllık belirli bir miktar mahsul almaları seçenekleri arasında serbest bırakılmışlardır. Aişe ve Hafza belli miktarda paylarını almaya devam etmişlerdi.

Yüzleri gözleri doysun hala çıkmışlar fakirlik edebiyatı yapıp yalan söylüyorlar. Bu kadar mala kon, sonra hala fakirim diye ağla ! Yahu ne yalancı ve numaracı kadın bu Aişe kardeşim. Üstelik bu zenginlik onu şımarttıda sonra bir de kadın başına Ali'ye karşı Cemel harbine girdi sıkılmadan...

Aişe yalan söylüyor. Aynı o Kinane'nin elinden işkenceyle alınan zümrüt gerdanlığı fakirlere verdiğini söylediği gibi yalan söylüyor. Fakire fukaraya mücehver verecek kadın mümkün mü ki olsun ?

Yalancının biridir Aişe...

Açmış da, fakirmiş de, evinde bir kap arpa bile yokmuş o öldüğünde falan filan... Bayağı kandırmışlar bizim saf müsloları böyle ağlama sızlanma edebiyatıyla...
Alt 18-10-2006, 00:40
mehmet-k mehmet-k isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

selamlar
kardeş sen yazını incelemedenmi kopyalıyorsun.bak burda ne yazıyor iyi oku.ben okuyorum dediğin gibi kültürüme katkı oluyor lakin sen okuma zahmetine bile katlanmıyorsun anlaşılan.bak oku bu senin delilin;Şöyle ki: Eğer Hz. Peygamber'in (s.a.) böyle bir borcu varsa, neden yukarıda bahsettiğimiz parasıyla bu borcu ödeme yoluna gitmemiş de onu fakirlere dağıtmıştır. Bu dönemde Hz. peygamber'in (s.a) şahsi gelirleri, nafakasını karşılayacak bir miktara ulaşmıştı ve hatta O'nun ailesinin sade hayatlarıiçerisinde fazlalık bile gösteriyordu. O da bunu önceden katdettiğimiz gibi genel bütçeye aktarıyordu.
Alt 18-10-2006, 00:42
Üye

Standart Re: Hz. Peygamberin Bıraktığı Mallar ve Bunların Taksimi

konu nerden nereye geldi yine.toparlayalım bari.
evet varmı bu miras meselesinde ekleme yapmak isteyen?

yokmu?
Alt 18-10-2006, 00:44
Üye

Not : Elli kere aynı şeyleri bana yazdırtmayın. Burada yazılanları okuyun da biraz susun yahu...Hiç mi ilime, emeğe saygınız yok kardeşim. Ben bu kadar araştıracam yazacam sen okumadan öyle iki hadis kopyala yapıştır ile atıp tutacan...Bir de meydan okuyorsun orada burada "Yok mu Hz. Muhammed'in serveti hakkında birşey söyleyecek" diye .

Verdim linki daha önce Mutezile bu topicte anlatmış daha ne diye ha babam aynı sakızı çiğneyipte burada milleti uğraştırıyorsun ki ?

Var mı dirsek çürüterek yaptığın bir araştırma ? Toplam yazdıkların 50 satırı geçmez onlarda trişkadan lakırdılar ona buna meydan okuyup duruyorsun çok bilmiş...

Walla *şununla muhattap olma bu konularda açsın okusun burada bütün açıklamalar yapılmıştır...Haa bundan sonra diğer ganimetlerini tek tek çıkartacağız ortaya o ayrı...Mesela sadece Katan seferinde 1300 deve ele geçirmişler ve Muhammed'e 260 deve düşmüş paylaşımdan sonra. Yahu bunun humus'l humusu bile 52 deve... sadece ufak bir sefer bu ha...

Yuh artık Muhammed'e fakir demek güneşi balçıkla sıvamaktır. Bırakın kardeşim fakirlik edebiyatını, yalanı dolanı...
Alt 18-10-2006, 10:51
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Konu dağılmış epeyce.
Dağılmasına sebep olan mesajların bir kısmını ayırdım.

K.C.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 18-10-2006, 11:02
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

mehmet-k,
Sodomo--'nun oradaki yazısından siz farklı birşey anlıyorsunuz, veya farklı bir yorum yapıyorsunuz, ben farklı.

Benim anladığım şu: Eğer peygamberin gerçekten öyle bir borcu olsaydı, yani Ayşe'den nakil hadisler gerçek olsaydı, iaşesinden artan miktarı devlet hazinesine mi aktarırdı yoksa gidip önce borcunu mu öderdi?

Herhalde öncelikle borcunu öderdi değil mi?
Bir peygamberin bir yahudiye şahsi bir borcu varken, o borcu ödeyebileceği parası da varken niçin ödemez de devlet hazinesine bağışta bulunur? Sizce???
Sodomo-- da diyor ki, öyle bir borcu yoktu. Ayşe yalan söylüyor. Mantıken ben de bu sonuca varıyorum açıkçası.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 18-10-2006, 12:13
Üye

selamlar
sevgili k.c peygamberin kişiliği buna mani olmuş olabilir.yada bu zırh meselesinden önce olmuş bir olay olabilir.fakat sonuçta zırh yahudide rehin olarak kaldı ve bu şekilde vefat etti.ayrıca bu makale kaynak olarak kabul edilemez.edildiğini varsayalım bakın burda ne diyor * Bu dönemde Hz. peygamber'in (s.a) şahsi gelirleri, nafakasını karşılayacak bir miktara ulaşmıştı
demekki ömrünün son zamanlarında ancak rahata ermiş
Alt 18-10-2006, 12:42
Üye

K.C.";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Konu dağılmış epeyce.
Dağılmasına sebep olan mesajların bir kısmını ayırdım.

K.C.
bu kadarmı?adam bir ana avrat küfür etmedi cezası bumu?
şayet cezanız buysa bende içimi dökeceğim.
Alt 18-10-2006, 13:45
Üye

Bak güzelim, bak şekerim, bak canımın içi sana güzel güzel anlatıyorum iyi dinle.

Şimdi ben kimin yazısını aldım buraya. Prof. Dr. İbrahim Canan

Kim o ?

Türkiye'nin bir numaralı hadis ilimcisi bir ilahiyat profösörü....

Şimdi bu adam müslüman mı ?

-Evet

Ve her müslümanın yaptığı gibi Muhammedi fakir fukara göstermek için çaba harcıyor mu ?

-Evet

Ama ilim adamı olduğu için bazı gerçekleri de söylemek zorunda mı ?

-Evet

Gerçekler ile duygu / hisler çatışırsa ne olur ?

-Onların bileşkesi alınır genellikle

Nedir bu bileşke ?

--Bir oradan bir buradan

O yüzden bu adamın şahsi yorumları ile verdiği spesifik bilgileri birbirinden ayırt etmesini bilmek lazım gelir.

Üstelik "yanlı" yorum yapanların alehte söyledikleri gerçektir ama lehte söyledikleri şüphelidir.

O halde "lehte" söylenen şüpheli *sözler ayrıca tetkik ediler ve aleyhte söylenenler ise doğru kabul edilir.

Buna "MANTIK" denir

"Muhammed'in nafakasını karşılayacak düzeye geldiğini" söylemesi bir şey değiştirmez..

Çünkü Duha Suresi 8. ayet der ki : O seni fakir bulup zenginleştirmedi mi ?

Ne zaman indi bu ayet ?

Muhammed'in Mekke döneminde..

Yani henüz Medine'ye hicret etmeden ve "GANİMET" malları ile zenginliğine zenginlik katmadan önce.

Hal böyle iken ZENGİN olduğu Kuran ayetleri ile sabit midir hem de daha Mekke'de iken ?

--Sabittir

Peki bir hadis veya prof. *yorumu *ayet ile çelişirse hangisi doğrudur.

Tabii ki Kuran doğrudur.

O halde ?

Kuran'ın bir ayetini inkar mı ediyorsun ?

Söyle de dinden çıkıp çıkmadığına karar vereyim.
Alt 18-10-2006, 17:58
Üye

siz silmeden ben sileyim o halde.bakıyorum da benim yazdıklarıma anında karşılık verebiliyorsunuz.sodomonun yazdıkları hakaretlere sadece silmekle yetindiniz.spartacus ise sodomo ya sodomo sen devam et diyor.demekki hoşunuza gidiyor hakaret edilmesi.bundan sonra tüm hakaretlere aynıyla karşılık vereceğim duyurulur.

Önerilen Siteler