Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun > Turan Dursun

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-07-2013, 15:00
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

geldikmi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi galaksimiz içerisinde milyarlarca yıldız olduğunu ve kainatta milyarlarca galaksi içerisinde trilyonlarca yıldız olduğunu biliyoruz. Dünyamızın kusursuz bir düzen üzerine inşaa edildiğini günesin çok güçlü olduğunu dünyadan çok büyük olduğunu ve gunestende milyonlarca kat büyük yıldızlar olduğunu biliyoruz tüm bu eşsiz bir sanat üzerine inşaa edilmiş kainatı bir süpürgeyle anladigini ima eden bir adamın akıllı olduguna ve söylediği herseyin gercek ve feyz alına bilir insan olduguna nasıl karar verilrbilir
Sen o koskaca kainatın, içinde yaşadığın gezegenin denizde kum bile olamadığı kainatın (Güneş Sistemi dışına çıkmamız bile mümkün görünmezken) sen imtihan ol diye yaratıldığına inanıyorsun da süpürgeyi mi garipsiyorsun?

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 16-07-2013, 15:23
sedatsert sedatsert isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

murted´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen o koskaca kainatın, içinde yaşadığın gezegenin denizde kum bile olamadığı kainatın (Güneş Sistemi dışına çıkmamız bile mümkün görünmezken) sen imtihan ol diye yaratıldığına inanıyorsun da süpürgeyi mi garipsiyorsun?
İşte sana Risale-i nurdan cevap :

Hem deme ki: "Ben hiçim; ne ehemmiyetim var ki, bu kâinat, bir Hakîm-i Mutlak tarafından kasdî olarak bana teshîr edilsin, benden bir şükr-ü küllî istenilsin?" Çünkü sen, çendan nefsin ve sûretin itibâriyle hiç hükmündesin, fakat vazife ve mertebe noktasında, sen şu haşmetli kâinatın dikkatli bir seyircisi, şu hikmetli mevcudâtın belâgatlı bir lisân-ı nâtıkı ve şu kitâb-ı âlemin anlayışlı bir mütâlâacısı ve şu tesbih eden mahlûkatın hayretli bir nâzırı ve şu ibâdet eden masnuâtın hürmetli bir ustabaşısı hükmündesin.
Evet, ey insan! Sen, nebâtî cismâniyetin cihetiyle ve hayvanî nefsin itibâriyle, sağîr bir cüz, hakîr bir cüz’î, fakir bir mahlûk, zayıf bir hayvansın ki, bütün dehşetli mevcudât-ı seyyâlenin dalgaları içinde çalkanıp gidiyorsun. Fakat, muhabbet-i İlâhiyenin ziyâsını tazammun eden imânın nuruyla münevver olan İslâmiyet’in terbiyesiyle tekemmül edip, insaniyet cihetinde, abdiyetin içinde bir sultansın ve cüz’iyetin içinde bir küllîsin, küçüklüğün içinde bir âlemsin. Ve hakaretin içinde, öyle makamın büyük ve daire-i nezâretin geniş bir nâzırsın ki, diyebilirsin, "Benim Rabb-i Rahîmim, dünyayı bana bir hâne yaptı; ay ve güneşi o hâneme bir lâmba ve baharı bir deste gül ve yazı bir sofra-i nimet ve hayvanı bana hizmetkâr yaptı; ve nebâtâtı, o hânemin zînetli levâzımâtı yapmıştır."
Netice-i kelâm: Sen, eğer nefis ve şeytanı dinlersen, esfel-i sâfilîne düşersin. Eğer Hak ve Kur’ân’ı dinlersen, âlâ-yı illiyyîne çıkar, kâinatın bir güzel takvîmi olursun.
Alt 16-07-2013, 15:31
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Merhaba arkadaslar Hepinizi saygı ile selamlar amacımın sizleri yargılamak olmadıgını belirtmek isterim . Turan Dursun 'nun bir dergideki cevabı ilgimi çekti yanlış hatırlamıyorsam yüzyıl dergisi sayı 6 sorulan soru: hangi bilimsel gercek sonucu Allah a inanmadıgınızı anladınız
Turan Dursun cevap: bir gün evde oturuyordum ve sulu dolu bir kap ve bir süpürge vardı süpürgeyi su dolu kaba sokup duvara sürdüğümde sekiller oluştu ve evrende bu sekilde Olusmustur dedim ve Allah a inanmadim..

Şimdi galaksimiz içerisinde milyarlarca yıldız olduğunu ve kainatta milyarlarca galaksi içerisinde trilyonlarca yıldız olduğunu biliyoruz. Dünyamızın kusursuz bir düzen üzerine inşaa edildiğini günesin çok güçlü olduğunu dünyadan çok büyük olduğunu ve gunestende milyonlarca kat büyük yıldızlar olduğunu biliyoruz tüm bu eşsiz bir sanat üzerine inşaa edilmiş kainatı bir süpürgeyle anladigini ima eden bir adamın akıllı olduguna ve söylediği herseyin gercek ve feyz alına bilir insan olduguna nasıl karar verilrbilir
Onun öncesi var arkadaşım. Turan Dursun önceleri Kuran'daki pek çok şeyin hatta sadece onun da değil Miraç gibi bazı hadislerin Mezopotamya'nın eski efsanelerinde olduğunu öğreniyor. İlk defa inancı o zaman sarsılıyor. Sonrasında adam Müftilikten istifa ediyor. Kafası çok karışık ve düşünüyorken öylesine alıp süpürgeyi duvara sallıyor ve o sırada bir şekil oluşuyor. O da öyle bir yorum getiriyor, yani adamın inancını sarsan süpürge değil Kuran'daki az değiştirilmiş eskilerin masalları.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 16-07-2013, 15:38
cenkvarol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cenkvarol cenkvarol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba arkadaslar Hepinizi saygı ile selamlar amacımın sizleri yargılamak olmadıgını belirtmek isterim . Turan Dursun 'nun bir dergideki cevabı ilgimi çekti yanlış hatırlamıyorsam yüzyıl dergisi sayı 6 sorulan soru: hangi bilimsel gercek sonucu Allah a inanmadıgınızı anladınız
Turan Dursun cevap: bir gün evde oturuyordum ve sulu dolu bir kap ve bir süpürge vardı süpürgeyi su dolu kaba sokup duvara sürdüğümde sekiller oluştu ve evrende bu sekilde Olusmustur dedim ve Allah a inanmadim..

ne yapmamızı bekliyorsunuz şimdi, bu adam evrenin yaratılışını rastgele etrafa yayılan su damlacıklarına benzetiyor diye Muhammed'in tükürüğüyle insan tedavi etmesine ilişkin tespitlerini bir kenara mı bırakalım?

"İslamı yanlış yaşıyorlar" değil, doğrusu "İslam yanlış, yaşanılmıyor." CENKVAROL

http://hakikatbununneresinde.blogspot.com/
Alt 16-07-2013, 15:57
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Yahu arkadaş,böyle bir şeye nasıl inanabilirsiniz?
Bu büyük adamın zekasına hakaret etmeyi bırakın..
Süpürge olayı doğrudur ama Turan Dursun'un dinden çıkışıyla bir alakası yoktur..

Bu adam Nuh tufanının Tevrat öncesinde de var olduğunu anlamış ve bu konu Turan Dursun'un kırılma noktası olmuştur..Babil'i/Sümer'i araştırmış ve Kuran'da anlatılan hikayelerin aslında araklama olduğunu anlamıştır..Bu aklı başında olan birisi için çok önemli bir argümandır..Aklı başında olan Turan Dursun'da aklına ihanet etmemiş ve bu İslam mitolojisine inanmayı bırakmıştır..Darısı sizinde başınıza..
Alt 16-07-2013, 16:13
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Dun de bu konuda baslik actiniz , tekrar tekrar ayni basligi acarak neyi ispatlamaya calisiyorsunuz acaba? Akilli oldugunuzu filan?

http://www.turandursun.com/forumlar/...0&postcount=24
Alt 05-10-2013, 13:23
rotten rotten isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

doğru olsa bile, adam en azından inancının doğru veya yanlış olup olmadığını sorgulamak için çabalamış. körü körüne inanma yolunu seçmemiş.
Alt 01-10-2014, 14:16
elturhani elturhani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tartışmalarınızı ilgiyle izliyorum. Allaha inanmayanların onun kitabını baz alarak eleştirmelerini de saçma görüyorum. Sizce yaratan yokki kitabı olsun ! madem yaratan yok kitabla ne uğraşıyorsunuz. Siz okuduğunuz metinlerde bir çok çelişki olduğunu, tanrı varsa bile böyle bir kitap göndermiş olamayacağını söylüyorsunuz ! ancak ilginçtir youtubda küçük bir araştırma yaptığımda geçmişinde ateist olarak bir ömür yaşamış prof sınıfında bir çok kimsenin aynı metinleri okuyup müslüman olduklarıni görüyorum. Bu nasıl iş aynı metni okuyan birileri ateist oluyor kimileri de müslüman oluyor. Kısmet nasip dedikleri bu mu acaba ? sizler nasıl yorumluyorsunuz merak ediyorum.

Averroes´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Değerli arkadaşım, ateist adını alan sizseniz, içeriğini bilmesi gerekenler ve de bu içeriğe uygun hareket etmeleri gerekenler de yine sizler olmalısınız. Benim eleştirim ayet meallerinin gayri ahlakiliği üzerinden, imamdan yediği dayak yüzünden, AKp'nin ülkedeki "dinci örgütlenmesi" yüzünden ateizmini açıklayan ve ona temel sağlamaya çalışan bir insan kitlesine yönelik. Ha siz bu gurpta değilseniz, o halde yazı sizi kapsamıyordur ve size benzemeyen ve de eleştirilme konumunda olan insanları adınızın sözümona aynılığı dışında hangi ortak noktalara dayanarak savunuyorsunuz?

Diyorsun ki, " Ancak sen, sürekli olarak bir ateizmden bahsetmene rağmen, aslında ateistler ile uğraşıyorsun."

O halde bana ateist manifestonun yerini göster de kaynağım ateistler olmaktan çıksın da ateizmin yazılı kaynağı olsun. Oradan eleştireyim seni. Yok! İşte nereyi kazsam hazine çıkıyor. Bak Kur'an ortada, rahat rahat eleştiriyorsun. Ama siz kimsiniz diye sorduğumuzda kafa sayısınca cevap çıkıyor ortaya. Sadece bu başlıkta bile, herkes kendisini baz alarak bana cevap veriyor. Yahu, bir felsefenin kendisine inanan bireylerin keyfine kaldığı nerde görülmüş? Ben şimdi sana 5 dakika içinde "schopen'in ateizm tarifi" adı altında yeni bir ateizm çeşidi türetirim. Peki benim ortak noktam ne aynı adı paylaştığım diğer insanlarla? Öyle ya, Ulpian da ateist, Ahbap da, Vartor da. Birisi ben yokluğundan çıkarım diyor, diğeri tanrı kavramdır ve ihtiyaç üzerine bina edilmiştir diyor, diğeri imamdan dayak yiyip ateist oluyor, diğeri Tanrı nasıl işkenceci olur diye sorarak, yokluğuna hükmediyor. Dolayısyla geriye bir tek ortak payda kalıyor: İslam-karşıtlığı. Herkesi aynı anda bağlayan ikinci bir ortak paydanız yok. Ben de öneriyorum diyorum ki; bu adı kullanın ve bu ad hepinizi aynı anda kapsasın. Dikkat et, niye İslam düşmanısınız diye sorgulamıyorum sizi, sadece adınız hatalı diyorum. Çünkü aynı adı alan bireylerin geniş ölçekte bu kadar farklılaşmaması lazım. Bu kadar farklılaşmak size inananlar karşısında çok geniş bir hareket serbestisi sağladığı gibi, biz inanırları da dar alana hapseder. Çünkü biz size ne söylersek söyleyelim, siz aslında o değilsiniz. Zaten yazdıklarıma "Bu ne diyor böyle?" yollu cevaplarınızın kaynağı bu. Çünkü benim iddialarımı herkes kendisini baz alarak açıklamaya çalışıyor. Çünkü felsefenin bağlayıcılığı olmayınca, herkes kendi ateizmine saldırılmış hissediyor. Ve tek bir adın hürmetine, herkes biribirini savunmak durumundaymış gibi hissediyor. Ancak gerçekte hürmet edilen şey ateizm falan değil, anti-teizm, anti-İslam. Çünkü tek ortak payda o.
Alt 01-10-2014, 14:21
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

elturhani´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tartışmalarınızı ilgiyle izliyorum. Allaha inanmayanların onun kitabını baz alarak eleştirmelerini de saçma görüyorum. Sizce yaratan yokki kitabı olsun ! madem yaratan yok kitabla ne uğraşıyorsunuz.
Allah kitap mi yaziyormus?
Alt 01-10-2014, 16:30
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

elturhani´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tartışmalarınızı ilgiyle izliyorum. Allaha inanmayanların onun kitabını baz alarak eleştirmelerini de saçma görüyorum. Sizce yaratan yokki kitabı olsun !
Mantık bir ön kez kabullerle arızalanmaya görsün, bu tür çıkarımlara yol açıyor.

Yahu Kur'an'ı Allah'ın yazdığı iddiası size ait, biz hem bu iddianızı hemde 1200 yıl önceki insanın daha doğrusu hakim iktiarın yasa kitabını(kur'an) dilediğimiz gibi hem irdeler, hem sorgular, hem de eleştirebiliriz. Burada bir sorun yok, aynen tüm diğer sistemleri, dinleri, sosyo-ekonomik, politik geçmişi irdleyip, eleştirebileceğimiz, yorumlayabileceğimiz gibi.

Madem inanmadığımız şeyler hakkında konuşmamız anlamsız, o halde Kur'an'da buna dönük ayetleri çıktığımızda elde ne kalır? Kitabın %20 si ya kalır, ya kalmaz, işi gücü inanmayanlar diye başlayıp, cehennem diye giden ayetler(yani birisi kafanıza silah dayamış gibi ya inanırsın ya ölürsün kafası, resmen inanca saygısızlık, dileyen dilediğine inanır, inançta zorlama olur mu, olursa inanç olur mu?!)... Eee madem inanmayanlar dediğiniz kesim sizin gibi düşünmüyor, ve madem elturhani farklı düşünen ve inanan eleştirilemez diye bir kural koydu, ne olacak şimdi?

Şimdi aynı şeyleri Kur'an içinde ifade edebiliyor musun? Diyebiliyor musun, Kur'an'da islam dini dışındakilerden bahsetmesi, onları eleştirmesi, ceza kesmesi vb tüm ayetleri saçma görüyorum diye.

Umarım dürüst ve tutarlı olursun. Bu şahsen bir söz değil, ama tutarlı olabileceğine çok az ihtimal veriyorum.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Önerilen Siteler