31-08-2007, 15:56
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Dersim Katliamı Bir Soykırımdır
tecavüz olayını nerden biliyorsun?
ukalalık olmasın ama benden daha mı iyi bileceksin?
üç beş tane satılmışın yalan itiraflarıyla koskoca bir hareketi yargılayamazsın. apo harekete ve parti önderliğine ihanet etti diye örgütün kökü mü korkak?
ona bakarsan çok sevdiğiniz baykal azılı faşist, şimdi gençlik kolların'dan myk'sına kadar chp'ye faşist diyebilir misin?
fakir halktan evlatları toplanıyormuş. kim kimi topluyor. sabahleyin gelen bir yoklama kağıdıyla bilinmediği bir diyara fakir halkın evlatlarını götürenler kimler?
kulaktan dolma sözler önyargılarla birleşince böyle oluyor işte...
|

31-08-2007, 16:29
|
|
Üye
|
|
|
|
ephilips";p="´isimli üyeden Alıntı
Kendi soyundan bebekleri öldüren,kendi soyunun ufkunu açacak olan okulları yakan,öğretmenleri öldüren,kendi soyuna köylerini terk ettiren,fakir halktan zorla haraç ve evlatlarını toplıyan(Dağa çıkarmak için),dağa çıkan kızlara rahatlayıp daha iyi kararlar vermek için tecavüz eden lider kadroları
|
Sn. Ephilips, eğer bu söylediklerin olmasa; PKK'yi *hoş mu göreceksin? Ya da destek mi vereceksin?
En Allah'sızca hareketler Allah'lı insanlardan gelir. Çünkü 'Allah' onların kriteridir.
|

31-08-2007, 18:54
|
|
|
Sn.Zelzeleci,avatarında zıplıyan o beyaz,beyaz şeyler herhalde beyin lopların.O sebeple yazdığımı iyi okuyamamışsın.
* * *Askerime kurşun sıkan,Devletime isyana kalkışan peygamberin ordusu olsa desteklemek bir yana bir kaşık suda boğarım.
* * *
* * * Gerilla,öncelikle Baykal'dan nefret ederim.Tahmin ediyorum,ya senin fiziki yaşın,yada akıl yaşın oldukça genç.Bu sebeple sana artık cevap vermiyeceğim.Seni kendi heyecanların ve hayallerinle baş başa bırakıyorum.
* * * *
* * * * Esenkalın..
|

31-08-2007, 19:06
|
|
Üye
|
|
|
|
Sn. ephilips,
* * *Ben, senin yanlış bir açıdan baktığını söylemeye çalıştım. Ama sadece yanlış açıdan bakmıyorsun, aynı zamanda da yanlış anlıyorsun.
En Allah'sızca hareketler Allah'lı insanlardan gelir. Çünkü 'Allah' onların kriteridir.
|

01-09-2007, 00:09
|
|
Üye
|
|
|
|
Gerilla ile Terörist arasındaki fark ne?
Gerilla, mücadelesinin gücünü halkından alır.
O devrimci mücadele için, daha adil ve sömürüsüz bir yaşam için kendini feda etmekten çekinmez.
En büyük düşmanın emperyalizm oldğunu bilir.
Terörist ise özgürlük mücadelesi verdiğini sanarak kandırılan, çoğu zaman büyük doktrin zaafiyetinden yararlanılarak kirli emellere alet edilen zavallılardır.
Zavallıdırlar çünkü hem hayatlarını adadıkları dava ile yaptıklarının hiç bir alakası yoktur hem de amaçlarının tam tersine ortadan kaldırmayı istediklerine hizmet etmektedirler.
Yani EMPERYALİZME UŞAKLIK EDERLER, MAŞADIRLAR.
PKK ve PKK'liler bu ikinci durumun vahim ve sıradan iki örneğidir. Irkçıdırlar (hatta MHP ile karşılaştırılmayacak derecede). Bölücüdrüler. Sosyalist fikirlere zıttırlar. Talabani/Barzani'nin kucağına oturmadan hareket edemezler. DAHA ELİM ve DAHA VAHİMİ ABD/AB emperyalizminin maşasıdırlar. O kadar gözleri dönmüştür ki yüzlerce yıl birlkte yaşadıkları halklarını sırtından hançerleyecek kadar zavallılaşırlar.
Demek ki GERİLLA namı herkese düşmez. Onu ancak hak eden, mert, halkını hançerlememiş DAVA ADAMLARI kullanabilir. Bar enteli, önce toprak ağasının sonra terör örgütü ağasının fedailiğini yapanlara bu san yakışmaz; sırıtır. Tıpkı SÖZDE GERİLLA'da olduğu gibi... *
Biz herşeyi unutabiliriz, pek çok şeyi affedebiliriz ama hainliği asla unutmayız. PKK kalleşliği bir yandan etnisite ayrılığını gündeme sokmaya çalışırken bir yandan bu toprakların esas düşmanı olan Emperyalistlerin ekmeğine yağ sürüp bizi onlara karşı mücadele edemez duruma düşürmektedir. Bu millet Kürt Faşizmini de döktüğü kanda boğacak kadar yüreklidir kimse unutmasın.
BEN Ateist değilim; Onlar Teist'tir.
BEN kendimi olmayan bir şey üzerinden tanımlayanlardan değilim.
BEN
|

01-09-2007, 00:31
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
terörist kelimesinin bireyselligi ifade etmesi gerekir. Yani bireysel eylem yapan ve bu eyleminde şiddet kullanan kişi. İş bireysellikten kitlesellige dogru ilerledikçe terörist kelimesi bana göre anlamsız kaçar. Eylemlerinde terör uygulayan, ya da bireysel terör eylemlerine başvuran daha ilmi gibi gelir. Bir siyasi hatrekete terörist demek, ya da bireysel terör uyguluyor demek arasında nitel bir fark oldugunu sanmıyorum ama ilmi terminolojiden çok sahneye oynanıyor bence.
* * Yaşar Kemal 'in dedigi gibi ; gerilla desek ne olur, terörist desek ne olur, önemli olan kanı durdurmaktan yana mıyız degilmiyiz, mesele budur"
* *Gerilla ise gayri nizami harp kuvvetidir, esnektir, küçük birimler halindedir, düzeni hedef alır ve kuralsızdır. Sonuçta her iki argümanda da namlunun ucundan mermiler çıkar ve birileri bu mermilerle can verir.
* * Birinci sorun bu namlulardan çıkan mermile haklı zeminde mi çıkmaktadır.
* * İkiinci sorun namlular ve mermiler mesleyi çözmenin tek yolu mudur
* * Üçüncü sorun ise namluların susmasını, mermilerin boşalmasını saglamak için ne yapmak gerekir.
* * Son soru ise gerilla ya da terörist tahlili yapmak namluların susması konusunda bize bir fayda saglamakta mıdır.
* * *saygılarımla
|

01-09-2007, 01:19
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili Dilaver,
Kimse namluların tütmesini istemez ama haksızlığın adaletsizliğin ve sömürünün kaçınılmaz olduğu, hakkın kaynağının güçlülükten doğduğu bir ortamda kimi zaman başka yol yoktur.
Ama Afrika'nın içine düşürüldüğü emperyalist tuzağın kara Afrikayı birbirine düşürmesinde ve kardeşlerin birbirlerinin kanlarını dökmelerinde olduğu gibi kurşunun hak edene gitmemesi kabul edilemezdir.
Tetik çekilecekse çok düşünülmeli çok iyi tahlil edilmeli ve bir mücadeleye girilecekse doğru hedefe doğru eylemle harekete geçilmelidir.
Terörü yalnız eylemcinin sayısıyla tanımlamak doğru olmaz kanımca. Silahsız insanların da hedef alınması, yıldırının temel eylem yöntemi olarak kabul edilmesi, bilgi kirliliği yaratılması ve hareketin beslendiği maddi kaynağın dış (ve ağırlıkla emperyalist kökenli veya onların lojistik desteğiyle sağlanması) menşeli olması tanımda daha belirleyicidir. Dolayısıyla terörün kırsal hareketi de sırf bu yönüyle gerilla savaşı olmaz.
Ülkemizdeki kan durmalıdır. Bizim çıkarlarımız ortaktır. Emek sömürüsüne, emperyalist işgale, baskılara, eğitimsizleştirilmeye, serfleştirilmeye karşı ancak birlikte karşı çıkabiliriz. Mikro milliyetçilik savunucuları bu ihtiyacı sabote etmekten ve kardeş kanı dökmekten başka bir şeye hizmet etmez.
BEN Ateist değilim; Onlar Teist'tir.
BEN kendimi olmayan bir şey üzerinden tanımlayanlardan değilim.
BEN
|

01-09-2007, 01:54
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
gerilla";p="´isimli üyeden Alıntı
saygısızlığın haddi aşıyor pelikan!
koskoca adama çocuk diyorsun. anlamadığın bir şey var. herkes pkk'yi terörist olarak görmüyor. bu insanlara saygı duymalısın. sen ve senin gibiler ortaya yeni bir akım bile atacaksınız "BAYKALİZM" diye. senden başka herkes yalan, komprodor. bir tek sensin vatansever.
|
PKK BİR YILANDIR GÖRÜLDÜĞÜ YERDE BAŞI EZİLMELİDİR...
(fikri anlamda tabiki taşla sopayla değil...)
|

01-09-2007, 02:03
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Asanı bırak;" (Bıraktı ve) onun çevik bir yılan gibi hareket etttiğini görünce, geriye doğru kaçtı ve arkasına bakmadı. "Ey Musa, korkma; şüphesiz Ben(im); Benim yanımda gönderilen (elçiler) korkmaz." * (NEML SURESİ / 10)
* saygılarımla
|

01-09-2007, 02:23
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
dilaver";p="´isimli üyeden Alıntı
Asanı bırak;" (Bıraktı ve) onun çevik bir yılan gibi hareket etttiğini görünce, geriye doğru kaçtı ve arkasına bakmadı. "Ey Musa, korkma; şüphesiz Ben(im); Benim yanımda gönderilen (elçiler) korkmaz." * (NEML SURESİ / 10)
* saygılarımla
|
dilaver abim bu değerli iletin gerçekten düşündürücü evet haklısın bir inanlı olarak tüm MAHLUKATIn ondan geldiğini-yaratıldığını yadsıyamam lakin yılan mecazi manada ifade ettim bunu da pek sevilmeyen-sevimsiz bir mahlukattır.Ancak ve fakat faydası da çoktur(tarla-fare-yılan 3 lüsü)...
Neyse olay mecazi yani ...
|