hayat kazara oluşmak için çok fazla mükemmel görünüyor
bi düşünün dünya güneşe yüzeyinde su bulundurmak için tam olması gereken mesafede duruyor
güneş milyarlarca yıl ışımak için doğru ölçülerde
güneş sistemi hayat için gerekli tüm elementleri barındırıyor
güneşin kendisi büyük patlamada oluşan elementlerin yüzdüğü bir parçacık denizin milyarda 1 olasılıkla bir araya gelişiyle oluştu
bu sözler stephen hawking'e ait
tüm herşeyin oluşumunu şans ve tesadüflere bağlamak mantıksız değilmi ?
bu nasıl bir tesadüf geçen bi başka belgeselde satürn gezegeninin büyük gök taşlarını çekerek dünyayı koruduğundan bahsediliyordu
bunların tesadüfen olma olasılıkları çok düşük
bir başka belgesel seyrediyorum okyanusların derinliklerine inmek için deniz altı tasarlıyorlardı tasarımcı yumurtadan esinlendiğini anlattı aynı yumurta görünümünde bir araç geliştirmil
yumurtanın şekli basıncı tüm yüzeye yayıyormuş
sorum şudur tüm bu oluşumu sadece şansa ve tesadüfleremi bağlıyorsunuz ?
bende elime bir fırça aldım;duvara sürdüm baktım;rastgele şekiller var;bizde tesadüfen geldim dedım....bu yuzden din
mantığa bakarmısınız?ancak 10 yaşında cocukları kandırılabilecek bir neden?kim bu na inanıp,ateist olmuş ise gerçekten cok acı verıcı...
KEşke hayatta olmuş olsaydı,en azından nereye dayanarak böyle bir acıklama yaptıgını merk ettım?turan dursun fanları lütfen bünü siz açıklayın..
arkadas güzel bir paylaşım sunmuş;ama nedense yorum yok!Dünyayı kendi etraflarında döndüklerini zannetikleri için zaten ateist oldular.zaman gelicek burda yazı yazanlar yalvararak secdeye kapanıcaklardır;eski ateist olarak başka yolu yok!!!
Dawkins'in dedigi gibi olabilir. eger biri bizi yaratmışsa bu yaratanın da acıklanabilir olması gerekir. Bu sadece ihtimallerden bir tanesidir.Olabilirde olmayabilirde kesinligi yoktur.Sadece bilebildiklerimizden yola cıkacak olursak bana göre evrim gercegi bize varoluşumuzu açıklıyor.
Tüm gerçekler üç aşamadan geçer. Önce alaya alınırlar; sonra kendilerine şiddetle karsı çıkılır; ve son olarak ise doğruluklarının çok açık olduğu ilan edilir.
o zaman sen burda değil secdede olurdun?o zaman ALLAH bilinseydı,burda adam ALLAH ile kendi çapında dalga geçermiydi??Hiçkimse;o zaman Cennet ve Cehannemde olmazdı,Çünkü herkes inanıcaktı,nefsine uyan insanlar olurdu tabıı ki;ama Ebedi cehennem olmazdı..
Biz yokluğu ispat edemeyiz, ama siz varolduğunu iddia ettiniğiniz Allahın varlığını ispat edemezsiniz. Ancak aynaya bak, Muhammed dedi, Kuranda yazıyor ve çiçeğe böceğe bak diyerek yalnızca inanırsınız.