16-04-2013, 07:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
Çözüm Süreci
Türkiyede yine bir ilk yaşanıyor.
Çözüm süreci, akil insanlar, silahların bırakılması, derken Türkiye normalleşiyor. Sonunda siyasette konuşulması yasak olan bir şey kalmıyacak. Her şey tartışılabilir, her şey konuşulabilir hale geliyor. Bu sürece katkı sunan bütün tarafları canı gönülden kutluyorum.
Siyasi yaklaşımım nedeniyle, "sen ateist olamazsın" diyenlere cevabımdır.
Ben 35 yıllık Ateistim.
|

16-04-2013, 10:20
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Nasıl yani?
Mesela; tarihi binaları yıkıp da yapılan AVM'leri, artan iş kazalarının devlet tarafından görmezden gelinmesini, çocuk işçilerin haklarının olmamasını, kimsesiz ve bakıma muhtaç çocukların yurtlarda birilerinin evlerine temizliğe gönderiliyor oluşunu, üniversitelerin binlerce polis tarafından basılmasının garabetini, Uludere katliamı davasının sonuçlanamamasını, Hrant Dink cinayetinin örtbas edilmesini, AKP'nin sülale boyu yolsuzluklarını, ifade özgürlüğünün ortadan kaldıran kanunun hala neden var olduğunu, din/siyaset odaklı basın sansürünü, "bırakalım da ateist mi olsunlar?" gibi lafların cehaletini artık özgürce konuşup tartışabileceğimizi mi söylüyorsun? Ve bunları tartışırken artık DHKP-C veya KCK üyesi olmak gibi "insanlık" suçlarıyla aylarca içeride tutulmayacağız yani...
E iyiymiş. Yaşasın AKP(!)
|

16-04-2013, 10:25
|
 |
Super Moderator
|
|
|
|
Yurt dışından öyle görünüyor demek ki!
Herşey normalleşiyor doğru.
Fazıl Say'da var anormallik!
Sakallı cübbeli otobüs şöförlerimiz de 2013 kış modasından kalma.. Her yana açılan/dayatılan İmam Hatip Liseleri'de bu normalliğin ürünü. Polis kontrollerinde kimlikte din hanesi boş olduğu için saatlerce bekletilmenin nedeni de çay'ın iyi demlenmemiş olması.
35 yıllık ateistlerin(!) gözüne perde mi iniyor, ne?
Yarattığımız her etki bize bir düşman kazandırır, çoğunluğun kabul ettiği bir insan olmak için sıradan biri olmak gerekir.
Sigmund Freud
|

16-04-2013, 13:01
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ben 35 yıllık Ateistim.
|

16-04-2013, 13:22
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
bunlar ateist degil sadece asi ve ustelik isyanlari evvela kendilerine!
|

16-04-2013, 14:32
|
 |
Üye
|
|
|
|
Merhaba,
Türkiye'nin normalleşmesi...:
- Siyasi guruplaşmayı kemikleştimek ise evet normalleşiyor...
- İnançlı-inançsız( diğer söylemi Müslüman-Kafir) , Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Bizden-Öteki...v.b....Eğer nomalleşme " keskin çizgiler " ile ayrışmak ise evet nomalleşiyor...
Berlin’de Reuters haber ajansına bir röportaj veren Demirtaş....
Demirtaş barış planının üç aşamadan oluştuğunu da anlattı: Birincisi çekilme, ikincisi yasal değişiklikler üçüncüsü de siyasi müzakereler ve “normalleşme”
“İkinci aşama anlaşma için çok önemli  O dönemde hükümetin Türkiye demokrasisi ve Kürtlerin hakları için belli adımları atması gerekiyor  Özellikle de anayasadaki Kürtlerin [varlığını] inkar eden maddeler değişmeli” diyen Demirtaş, BDP’nin anayasa konusunda dört ana talebi olduğunu belirtti:
Bütün vatandaşlar şu an olduğu gibi “Türkler” olarak nitelendirilmemeli, vatandaşlara anadilde eğitim hakkı verilmeli, Türkiye’nin çeşitliliği kabul edilmeli ve anayasada bir çeşit kendi kendini yönetim hakkı yer almalı
Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/planet/23051986.asp
|
- Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yanlış, aslında topraklarında " Damat Ferid'in " sözü üzere yapılması gerekenler var ise evet normalleşiyor...
Sağlıcakla kalınız...
" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
|

16-04-2013, 14:39
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Diyarbakirda'ki Newruz kutlamalarinda okunan Ocalan mektubu ve "yeni bir donemin baslamasi" algisinin yankilari ulke gundemini uzunca bir sure mesgul edecege benzer.
Simdi tek tek ortada olan ve asilmasi gereken sureclere bakalim.
Yalniz bundan once de hatirlatalim. TC Devleti ile PKK Teror orgutu'nden bahsediyoruz.
Bu son cumlemin onemi yazi ilerledikce algilanacaktir.
Evet asamalara bakalim.
Eylemsizlik
Silah birakma
Geri Cekilme
Siyasete normal yasama Katilma.
Simdi bunlari tek tek inceleyelim.
Eylemsizlik. Bu karar su an Karayilan tarafindan alinmis bir karardir. Buradan anlasilan PKK Teror orgutu bu karardan sonra SILAHLI EYLEM YAPMAYACAKTIR.
Peki bu alinan tek tarafli karar nasil sonlanir ya da boizulur?
Sonlanmasi ikinci asama olan silah birakma, bozulmasi da TC Devletinin PKK uzerindeki askeri eylemleridir.
Silah birakma ise surecin en onemli kismidir. Birincisi can guvenligidir. Ikincisi koruma/kollamadir.
Iste burada cok onemli bir fark dogar. Eylemsizlik karari sadece PKK tarafindan degil, TC Devleti tarafindan da alinirsa bu bir ATESKES OLACAK VE DEVLETIN PKK'YI MESRULASTIRDIGINI BIR TARAF OLDUGUNU VE ARTIK TEROR ORGUTU OLMADIGINI KABUL ETMESI TANIMASI VE ILAN ETMESI olacaktir.
Yani PKK yurt disina geri cekilmeden TEROR STATUSUNDEN MESRU TARAF STATUSUNE TERFI EDECEKTIR.
Iste PKK'nin da istedigi budur. Cunku aksi taktirde TC Devletine guvenmedigini diplomatik ve uluslararasi olarak aciklayacaktir.
Demekki geri cekilme ve siyasete katilma dan once, PKK'nin taraf oldugu ve teror orgutu olmadigi mesrulugu gerekmektedir.
Iste bu mesruluktan sonra PKK politika ve diplomasi sahnesine cikacak ve taleplerini 1977 temelinde dile getirecektir.
Bu konunun degerlendirmesini surece birakarak sadece sunu belirtmekle yetinelim.
PKK'nin yurt disi algisi, K.Irak yani Barzani'nin yanidir.
Ayrica hem yerine gelirse geri cekilme ve bir "aksilik" te de geri donme sureci birer aylik sureclerdir.
Yani PKK mesafe olarak pek te uzaga gitmemektedir. Belki 30-50 km Turkiye sinirlari icinden, 30-50 km turkiye sinirlari disi soz konusudur. Yani alan 100 km civaridir.
Dedigim gibi surecteki mesrulugu PKK'nin taraf olarak taleplerini ve K.Irak'in bu surecteki rolunu v.s. gelismelere birakalim.
Bu arada TC de devlet ve hukumet olarak iki farkli kulvardadir. Sonucta su ana kadar olanlar devlet ile PKK arasindaki bir gelismedir. Bunun her turlu diplomatik mesrulugu ve uygulanirligi ise kukumetin yani meclisin konusudur.
Bu konuda da AKP ve BDP anlasabilir gozukurken, MHP tamamen karsit, CHP' de ikircimli durumdadir.
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

17-04-2013, 23:14
|
|
Üye
|
|
|
|
türkiye normalleşiyor...
apo ve akp kürdistan coğrafyasının dinselleştirilmesi konusunda işbirliği yapıyor. islam çatısı,islam kardeşliği naraları atılıyor
büyük türkiye vurgusu sürekli gözümüze sokuluyor, ortadoğunun patronu olma yolundaki son engel olarak kabul ediliyor kürt sorunu ve kürt siyaseti ile akp işbirliğine gidiyor büyük türkiye, patron türkiye yolunda
insan olmanın getirdiği bazı haklar için değişik şekillerde pazarlığa gidiliyor. akp yeni anayasasına bu haklar için destek veriliyor. sonuçta önemli olan bu haklar değil mi ne önemi var erdoğanın anayasasının.. haa başkanlık sistemini unutmamak gerek
artık hiç çekinmeden utanmadan ifade özgürlüğü kapsamında herkesi yargılayıp ceza veriyorlar
devletin görevi olan ilaç temin etmeyi ilaç tekkellerinin eline bırakıp sonrada utanmadan insanlara dilenci muamelesi yapılıyor
evet türkiye çok normalleşiyor
gazeteciler hala hapislerde, öğrenciler, yazarlar, sanatçılar
hala sınav hırsızları var ve kim oldukları gün gibi ortada olmasına rağmen uyduruk çete seneryoları üretip yakalanamadı oyunu devam ediyor
34 kişinin hesabı hala verilemedi
ülkenin yarısı satıldı ve satılmaya devam ediliyor
gericilik tavan yaptı şeyhler,üfürükçüler "akillere" akıl veriyor.
yobazlar satırlarla öğrenci kesmeye gidiyor
saymaya devam etsem herhalde 1-2 ay sürer bu..
doğru türkiye normalleşiyor...
Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?
|

18-04-2013, 00:52
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Neyi çözdün ey Akp?!
Aklıma ne geliyorsa spontane olarak yazıyorum..Anlayan anlar ne demek istediğimi..
-Alevileri oruç tutmuyorlar diye hastanelik edenleri mi tutukladın?
-Beyoğlunda içki içenleri pataklayanlara ne yaptın?
-Ateistlere Trt ekranlarından şifa dileyen Gülben Ergen'e ne yaptın?
-Ateistlere/eşcinsellere yönelik bir açılım mı yaptın?
-Uludere'de katlettiğin insanlar yüzünden istifa mı ettin,birilerini istifaya mı zorladın?
-Evlilik oranlarını geçen boşanma oranları için ne yapabiliyorsun?
-%1400 artan kadın cinayetleri için ne yapabiliyorsun?
-Dekolte giyene tecavüz mübahtır diyene veya tecavüze uğrayan doğursun diyenlere karşı ne yaptın?
-Yaklaşık 11,000 işçi senin döneminde katledilirken ne yaptın?
-Yaklaşık 40,000 insan senin döneminde trafik kazalarında ölürken ne yaptın?
-Hapishaneler dolup taşarken ne yaptın?
-Cezaevi aracında yanarak ölen tutuklular için kime hesap sordun?
-Ergenekon/Balyoz diyerek bu ülkenin genel kurmay başkanı,kuvvet komutanları hapse atılırken ne yaptın?
-Dünya'da en fazla hapiste olan öğrenciler veya gazeteciler konusu için ne yaptın?
-Bozuk sütleri halkın çocuklarına dağıtanlara ne yaptın?
-İnsanların içtiği sularda bile pislik bulunduğu zaman kimse hesap sorabildin,kimi istifaya davet edebildin?
-Madenlerde sürekli katledilen işçiler için güzel öldüler demekten başka ne yapabildin?
-İnsanların sana olan öfkesi için ne yaptın?
-Cumhuriyet bayramında kafasına tazyikli su sıkılan yaşlı teyzeyi görünce ne yaptın?
-Uçağını düşürdüler ne yaptın?
-Gemini basıp insanlarını katlettiler,ne yaptın?
-Rusya/İran gibi ülkeler alenen seni tehdit ettiler,ne yaptın?
-Wikileaks'e göre İsviçre'de 8 ayrı hesabın olduğu çıktı,ne yaptın?
-Gelir eşitsizliği inanılmaz boyutlara ulaştı,ne yaptın?
-Cari açık inanılmaz boyutlara ulaştı,ne yaptın?
-Asgari ücret için ne yaptın?
-Cinnet geçiren polisler/askerler/siviller için ne yaptın?
-Artan intihar oranlarına karşı ne yaptın?
-Atatürk'e ve rejimine karşı ekranlarda pislik atanlara karşı ne yaptın?
-Ülke sınırları içinde intihar bombacıları kendini patlatırken ne yaptın?
-Komşu ülkeden gelen bombalar bir aileyi yok ederken ne yaptın?
-Ülkenin farklı yerlerine üs veya füze kurulmasına izin vererek müslümanlara karşı ne yaptın?
-Irak'ta müslümanları öldüren Abd'lilere dua ederek ne yaptın?
-Libya'da Kaddafi'ye muhalifleri destekleyerek ne yaptın?
-Suriye'de Esad karşıtlarına eğitim/silah yardımı yaparak ne yaptın?
-4+4+4 ile eğitim sistemini çökertip,kız çocuklarının okula devam etmemesini sağlayarak ne yaptın?
-Kendi yandaşlarını adalet sistemine monte ederek ülkendeki adalet sistemine ne yaptın?
-11 yıllık süre boyunca Cumhuriyet'e ait tüm değerlerimizi yok sayarak bu ülke insanına ne yaptın?
-Özelleştirilemiyecek yer bırakmayarak ne yaptın?
-Spor adına ne yaptın?
-Sanat adına ne yaptın?
-Bilim adına ne yaptın?
..............vb
Neyi çözdün bu ülkede de,bu ülkenin en önemli sorunlarından bir olan Kürt/Terör sorununu çözmek için insanlardan utanmadan yardım bekliyorsun?
Neyi çözdün ey Akp?!
Ne yaptın ey Akp?!
|

18-04-2013, 07:45
|
 |
Üye
|
|
|
|
Çözüm sürecinde yapılanlara bakıyorum. Ben olsam nasıl yapardım diye soruyorum. Bu sürecin ilerlemesi için yapılması gerekenler bunlardı diyorum.
Ama bi dakka.
Şimdi yukarda yazılan itirazları okuyunca fark ettim.
Bir terslik var.
Bu süreç için harekete geçen şu anki başbakan ateist değil.
Hükümette yer alan bakanların da ateist olduğunu sanmıyorum.
Üstelik bunlar bir çok konuda yanlış işler yapmışlar.
O halde bunların çözüm sürecine karşı çıkmalıyım.
Ne zaman Türkiyenin başına ateist bir başbakan gelir,
Ne zaman yaptığı tüm dört dörtlük doğru işler olur.
O zaman bu işleri çözeceklere destek veririm.
Yani ateist bir başbakan gelene kadar çözüm falan yok.
Birbirimizi öldürmeye devam edelim.
Hoşça kalın.
Ben 35 yıllık Ateistim.
|